nonkollk2

tapiokultura.huTLképek
A Nemzeti összetartozás napja nem Trianon nap.
A gyászt, a nagyvilág értetlen közönyéből fakadó targédiát soha nem tudja feledni a keresztény Európa határait évszázadokon át, önnön országtestével védő magyarság, de most ismét előre kell néznünk. A megmaradtak egységének megteremtése nem kisebb feladat, mint amilyet a nagy egészt védő eleink, Hunyadi János és vitézei vállaltak fel félévezrede.
Sülysápon alig pár éve gyűlünk össze hitet tenni a nemzet egysége mellett. Két-három alkalommal a két háború helybéli hőseink emlékművénél hajtottunk fejet, de a 31-es út zaja miatt idén az alig pár méterre magasodó Kisboldogasszony-templom árnyas oldalába húzódtunk össze. Itt meghittebben élhettük át Cseri Bernát klarinétjátékát és Sillo Réka dalait, amellyel az elcsatolt területek magyarságát idézték meg.
A megemlékezésen dr. Szegedi László plébános úr mondott imát.
Sülysáp város alpolgármesterének, Katus Norbertnek a beszédéből alább idézek néhány gondolatot.

szecsőiboxVargaJZA Tápiószecsői Képes Hírmondót jegyző kiváló fotós, Varga József Zoltán képeivel tekintünk vissza a Tápiószecsői Régiós Pofonparti “U21” ELIT Férfi Magyar Kupa III. május 30-i pillanataira.
A rangos verseny házigazdája a Tápiómenti Ökölvívó Egyesület volt. Az évek óta válogatott versenyzőket, magyar bajnokokat kinevelő sportműhely vezetőinek, edzőinek, Lantos Gyulának és Hajdú Tamásnak gratulálunk!

 

ovismajaliskoll2_15.jpg

Ha csak egy kicsit is megfontoltabb volna az a sülysápi talpas népművelő, nem jártatná annyit a száját, amikor a különböző csoportokat terelgeti a Kapás Gyűjteményben! Mert ilyenkor aztán belelendül, és csak mondja, mondja, hogy maradjatok még, mert van itt kötélhúzás, gámeskút-próba, „bástya-séta”, rönklépegető, gólyaláb… de ha legközelebb többen jöttök és nem siettek, még a kemencét befűtjük nektek!

Tapioszecsoi_gyereknap_tapiokultura.jpg

Dósa Zoltán, családjával, barátaival, a Tápiószecsői Polgárőr Szervezet tagjaival együtt szervezte meg a május 23-i tápiószecsői gyereknapot.
A néhol szitáló, máskor szakadó esőfüggönyt is képes volt átragyogni azoknak a gyerekeknek a mosolya, akik szüleikkel együtt - mit sem törődve a visszafogottan is pocséknak nevezhető időjárással – kipróbálták, végigjátszották az összes programelemet. Képeim is bizonyítják: utóbbiakból nem volt hiány!

11329956_1591273347781430_2273010429808331528_n.jpg

(A nagykátai Katica Nyugdíjas Klub beszámolója előtt magam is gratulálok régi kedves ismerősömnek, Nyitrai Istvánnak. Ez az alkotás eddigi munkáinak egyik kiemelkedő darabja lett és valóban kijár neki az amatőr fafaragó művész cím! A szerkesztő megjegyzése.)
A Katica Nyugdíjas Klub 2015. május 23-án 20 fővel vett részt Farmoson a Kultúrház, és a Templom közötti közterületen elhelyezett Szent Orbán emlékmű felszentelési rendezvényén.
Nyitrai István amatőr szobrászművész

kiralybabidobogon.jpg

2015. május 16-án rendezték meg a VII. Országos MediBall Bajnokságot, ahol 158 fő mérhette össze tudását formagyakorlatok és hálós játék kategóriákban. Célként fogalmazódott meg, egy olyan új versenyzési kultúra megteremtése Magyarországon a MediBall szellemiségéhez hasonlóan, melyből hiányzik az agresszivitás, mások okolása a saját hiányosságaink miatt. KÉPEK

Itt nézze meg!

Tartalom:
- Május elseje a Tápió-vidéken:
- Nagykáta - Pánd
- Sülysáp

hatartalansagkoll.jpg

Tóthné Ónody Nóra: Május első napjaiban a tápiósági 7. osztályosok Pesterné Ilike néni jóvoltából egy 3 napos feledhetetlen Felvidéki Vártúrán vehettek részt. Kísérőtanárként én is velük tarthattam az úton. E pár sorban próbálom visszaadni és leírni a lehetetlent, azt az élményt, látványt, ami fogadott bennünket.

Reggel 7 órakor indult a csapat Ili néni, Ildikó néni, jómagam, Kun Attiláné Bea és Béres Magdika kíséretében. Az idő gyorsan repült, hiszen első állomásunkra Selmecbányára már a déli órákban megérkeztünk. Útközben megtudtuk, hogy a körülöttünk elterülő hegyek csak kis "kupacok", hiszen nem érik el az 1000 métert. Minket így is ámulatba ejtett a körös körül elterülő látványuk.

retes15.JPG

Kun-Halasi Katalin: Tápióságon is kezdetét vette a 2015-ös fesztiválszezon. Bár idén a megszokottól kicsit későbbi időpontban, de a hagyományokhoz híven megrendezésre került a Rétesfesztivál.
Kun-Halasi Katalin és Teréki Krisztián fotói a rendezvényről.
A májusi időpont célja az volt, hogy nagyobb teret biztosíthassunk a rendezvényhez. Szerencsére, no és a templomba járó lakosok imáinak köszönhetően, a számításainkat az előrejelzésekkel ellentétben, az időjárás sem húzta keresztbe. A Sportcsarnok környékét ellephették a vásárosok, kézművesek, árusok, így például, hozzá lehetett jutni, többek között ahhoz a levendulához is, amelyből idén a polgármester asszony készítette különleges rétesét, belekóstolhattunk a fafaragás művészetébe, és természetesen az aprónép is kihancúrozhatta magát a játszóházban.Folytatás Tápióság hivatalos honlapján

 

Alkategóriák