IMG 8745

 

A majális lényege, hogy kisétálunk egy közeli parkba, ligetbe, ahol örülünk a tavasznak és jól érezzük magunkat családunk, barátaink társaságában. Ennyi az egész. A többi, az ének, a tánc, a programok csak ráadás. tapiokultura.huTL.KÉPEK

tojásfakoll

Április 13-án húsvéti készülődés volt a tápiószelei Simonffy Kálmán Művelődési Házban. A közeli park fáit átvarázsolták a gyerekek!

tapiokultura.huTL.KÉPEK

csatakaja2019

 

tapiokultura.huTL.KÉPEK
Április 4-én a tápiószelei
Simonffy Kálmán Művelődési Ház csapata is csatasorba állt. Igaz, mi nem az ágyukkal, hanem serpenyővel és egy nagy kondérral igyekeztük – ha nem is az ellenséget, de a felénk járó éhes gyomrokat leküzdeni. És győztünk, mert sok vendéget, a tápiószelei gyerekek mellett még a „szomszédokat”, a tápiószentmártoni ovisokat is jóllakattunk a „pityókás” levessel meg a több száz palacsintával!


Mező István Mózes

(Sorozatunkról: Tápió mentéről indulva… .„Dr. Szele” – Fiatal tehetségek délutánja Tápiószelén .  Első írás: Magdáné Dr. Rostás Boglárka )
A jogi végzettséget szerzett fiatalok közül másodikként Dr. Mező István Mózes rövid életrajzát olvashatják.

Az általános iskola elvégzése után, a Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium tanulója lett, ahol 2006-ban tett sikeres érettségi vizsgát. Tanulmányait a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészet-és Társadalomtudományi Karán folytatta. Történelem alapszakos bölcsészetet, kommunikáció és médiatudomány szakot végzett.

népdaléneklési2019koll

 

tapiokultura.huTL.KÉPEK Terék József Tápió menti értékőrző munkája a második évtizedébe lépett. A számos kiadvány, lemez, könyv, a számtalan koncert és a gyűjtő-kutató tevékenység mellett az utóbbi évek egyik legfontosabb eredménye az újra publikált népzenei kincs életre keltése, országos népszerűsítése, Kárpát-medencei, nemzetközi népszerűsítése.

Az V. Tápió menti Népdaléneklési Versenyt Tápiószele Város Önkormányzata támogatta és a Simonffy Kálmán Művelődési Ház fogadta be, segítette annak sikeres megvalósítását.

almaszele

 

(A Simonffy Kálmán Művelődési Ház és Városi Könyvtár Facebook oldalán és a Tápiószelei Hírmondóban beszámoltam már a februári Alma-koncetről, de KÉPEKkel még adós voltam. Videó1 , videó2, videó3) „A tápiószelei Csicserke Óvoda pedagógusai szervezték meg az Alma együttes koncertjét február 15-re. Tőlük kaptu „ajándékba” a lehetőséget, hogy a népszerű zenekart és a csöppségnyi közönséget befogadja intézményünk egy nagyszerű órácskára.

„A tápiószelei könyvtárosok olvasótoborzó akciósorozatának alap-célcsoportja nem tud olvasni!”

Csak látszólag furcsa ez a kijelentés és igazsága rögvest kiderül, ha megnézik KÉPEINKET.

Dobi Diána és Némethné Borsos Judit évente vagy 50 kis bábelőadással látja vendégül a helybéli ovisokat, kisiskolásokat. Csoportonként, osztályonként szoktatják be őket a könyvtárba, ahol a saját maguk által megírt, megrendezett, előadott produkciók előtt-közben-után a gyerekek „beleszoknak” a könyvek világába. Sőt, - mint éppen most is – akár életükben először, egy „tárlatvezetésen” is részt vehettek! (Dinnyés Istvánné alkotásait és az olvasóink által „megrendelt”, frissen érkezett könyveinket ajánlom az Önök figyelmébe is!)

Teszeddkoll

 

KÉPEK a „szedegetőktől”.

465-en regisztráltak és 405 zsáknyi szeméttől szabadították Tápiószelét a márciusi Teszedd akcióhoz csatlakozók. Iskolások, ovisok, pedagógusok, szülők, nagyszülők…, a művelődési ház munkatársai, jó néhányan a klubjaink tagjai közül, a Település Üzemeltetési Csoport munkatársai, civilek… és persze a polgármester úr sem maradhatott otthon!

Akcióból újabb ötlet! Holnap, március 30-án, Ivanics Gergő (Befutottunk Tápiószelére! ) és barátai is valami hasonlóban törik a fejüket: Plogging Tápiószelén!

MagdánéRB

 

„Legszebb dolog az igazság…”(1. rész)

Így kezdi egyik bölcseletét Arisztotelész görög filozófus. Szeléről indultak című sorozatunkban az igazságot kereső fiatal jogászok, ügyvédek bemutatásával kezdem.

Magdáné dr. Rostás Boglárka gondtalan gyermekéveket töltött Tápiószelén. Most a Ceglédi Járási Hivatal megbízott hivatalvezetője. Hogyan jutott el idáig?

Alkategóriák