retes15.JPG

Kun-Halasi Katalin: Tápióságon is kezdetét vette a 2015-ös fesztiválszezon. Bár idén a megszokottól kicsit későbbi időpontban, de a hagyományokhoz híven megrendezésre került a Rétesfesztivál.
Kun-Halasi Katalin és Teréki Krisztián fotói a rendezvényről.
A májusi időpont célja az volt, hogy nagyobb teret biztosíthassunk a rendezvényhez. Szerencsére, no és a templomba járó lakosok imáinak köszönhetően, a számításainkat az előrejelzésekkel ellentétben, az időjárás sem húzta keresztbe. A Sportcsarnok környékét ellephették a vásárosok, kézművesek, árusok, így például, hozzá lehetett jutni, többek között ahhoz a levendulához is, amelyből idén a polgármester asszony készítette különleges rétesét, belekóstolhattunk a fafaragás művészetébe, és természetesen az aprónép is kihancúrozhatta magát a játszóházban.Folytatás Tápióság hivatalos honlapján

 

ikonkoll.jpg

Békés Géza ikonfestő (Békés Géza honlapja)kiállítását Mosolygó Dénes, görög katolikus lelkész nyitotta meg 2015. május 19-én, a nagykátai Városi Könyvtárban. A művész dr. Törökné Békés Ildikónak, a nagykátai KALÁSZ/KALOT és Városi Kórus tagjának a testvére, aki kezdeményezője és szervezője volt ennek a képzőművészeti eseménynek. A megnyitón a Török család tagjaiból álló, Mosolygó Dénes lelkész úrral kiegészült kórus énekelt.
A programot nagyon sok nagykátai tisztelte meg figyelmével.
A kiállított ikonokat a Városi Könyvtár nyitva tartási idejében tekinthetik meg az érdeklődők (konyvtar-h.nagykata.hu)
tapiokultura.huTLKÉPEK a megnyitóról

Alkategóriák