Pándi Meggyfesztiválkoll

Teréki.TPK.KrisztiánKÉPEI
Tarnavölgyi.TPK.LászlóKÉPEI

Bill
Teréki Krisztián barátom is amolyan őrültfajta, aki képes a hétvégéjének javarészét arra áldozni, hogy egy-egy Tápió-vidéki programon fotózgasson. Mi persze aztán tényleg amatőrök vagyunk - éppen ezért ingyenesen baktatunk el oda, ahová jó szívvel beengednek minket -, de lelkesen hírdetjük, hogy itt, a saját településünkön, vagy a szomszédoknál is vannak jó "bulik". Most éppen a Tápiósági Motoros Találkozó is ilyen. És még tart! (

vasszamarak

Tápióságra, a Tápiósági Motoros Találkozóra, azaz a Vasszamarak Fesztiválra még most is érdemes elindulni, hiszen folyamatosan dübörögnek a koncertek a színpadon, és remek kiegészítő programokkal is várják az érdeklődőket a szervezők. VargaJózsefZoltánKÉPEI

Balskovich gyerektáborkollA múzeumi tábor 5. napja az időszaki kiállítás témájához kapcsolódott, az 1970-es éveket idéztük meg. Megtekintettük a kiállítást, beöltöztünk a korabeli ruhákba. A Rubik kocka kora Tápiószelén tárlathoz kötődően mindenki elkészítette saját bűvös kockáját. Korabeli játékok segítségével, mint a gazdálkodj okosan társas játék, fémépítő stb. beleképzelhették magunkat a 40 évvel korábbi gyermekek életébe.

móczárpartium„A Bodega egy olyan kávéház-borozó, mely a kultúrát hivatott szolgálni. Otthont biztosít színházi előadásoknak, borkóstolóknak és művészeti kiállításoknak is.”
És Nagyváradon van, ahol a sülysápi Szotyola Zenekarban is gitározó Móczár László is fellépett szombat este „fő” csapatával, a Válasz Út Zenekarral. A Bodega albuma

blaskovichdij1

A Blaskovich Múzeum Baráti Köre évek óta meghirdeti a tápiószelei Blaskovich János Általános Iskola 8. osztályos tanulói részére a BLASKOVICH-DÍJ pályázatát. A pályázat célja a Blaskovich-fivérek szellemi és tárgyi örökségének gondozása, népszerűsítése.
A csoportképen: Bugyi Roland, Bozóki Bence, Terék Mihály egyesületi elnök, Gócsáné dr Móró Csilla múzeumigazgató, Nagy Gergő és a nyertes, Légrádi Lili, aki így megkapta a 100 000 F összegű támogatást. Gratulálunk!
A
Blaskovich-díj a célja és a pályázók korosztálya miatt is példaértékű. Az esetleges „példakövetők” számára: blaskovichmuzeum.hu)

przemysl               

Budapesten, a Margít híd budai hídfőjénél kialakított kis park közepén, egy magas talapzaton bronzba öntött oroszlán helyezi mancsát védően egy zászlóra. Az emlékmű oldalán egy nehezen kiejthető helynév olvasható: Premysl. Az 1932-ben leleplezett szobor alkotója a nagykátai születésű Sződy Szilárd szobrászművész. Képek

Nagy fába vágták a fejszéjüket a tóalmási szomszédok, amikor a Z'Zi Labor Janicsák Istvánja mellé a maguk Tóalmási Asszonykórusát állítják majd oda!
Lesznek olyan csinosak, szépek, ringó csípjű, fényes torkú szépségek, mint amilyenek a Sülysápi Asszonykórus tagjai voltak szerény művelődési központunk idei nőnapi műsorában. A Tápió+ filmjének 21. percétől, az illő polgármesteri felvezetést követően láthatják meg városkánk kulturális életének kiemelkedő művészeti csoportját! (Szőke Attila(TTA) Képei)

Kun Halasi Katalin fotója

2015. június 20-án és 21-én tartották Tápióságon a VIII. Lovasnap és Ügyességi Erőbajnokságot. A gazdag program keretében 20-án, szombaton főleg a fogatoké volt a főszerep.

Alkategóriák