ludwigskollImmár 19. alkalommal került megrendezésre az a német-magyar természetvédelmi cseretábor, amelyet a Tápió-vidék Természeti Értékeiért Közalapítvány szervez meg évről évre a Pest Megyei Önkormányzat és németországi partnere, Ludwigsburg Járás Önkormányzatának támogatásával.
A nagykátai Damjanich János Gimnázium diákjai közül 15 középiskolás utazhatott ki augusztus első hetében a nagykátai kistérségből a Stuttgart melletti régióba, hogy egy hetet természetvédelmi munkával és a járás megismerésével töltsön. Az alábbiakban az egyik résztvevő diák, Bikás Bettina útibeszámolóját olvashatják. (Antalicz Csaba -
Tápió-vidék Természeti Értékeiért Közalapítvány)

BaligaAndrással Boroson
A képek 2011-ben készütek Gyiemesközéplokon, Borospatakán és az Ezeréves határnál. (Sajnos, azóta nem jártam már Baliga András barátomnál, a borospataki tanítónál!) Most a legnagyobb örömmel közlöm a szentlőrinckátai látogatásuk beszámolóját!
Van Erdélyország keleti peremén egy gyönyörű, három - szinte egymásba-kapaszkodó - községből álló hegyvidéki településfűzér, a Gyimesek vidéke: Gyimesfelsőlok, Gyimesközéplok és Gyimesbükk. Csángók lakják ezt a mesés, legendákkal átszőtt patakországot – magyarul száll nemcsak az ének szájról szájra, hanem a múlt emlékezete is. Színben, hagyományban, táncban és énekben rendkívül gazdag szelete ez a magyar valóságnak.

diniiiGyörgyey Ferenc Aladár emlékének idézése Tápiógyörgyén 2015. augusztus 8-án délután 15 órakora györgyei kastély kertjének árnyas fái alatt.
Varró István polgármester úr meleg hangú köszöntőjében, bevezető gondolataiban szólt arról, hogy a Györgyey Család tagjainak élete, munkálkodása hogyan él 2015-ben itt a faluban.


Tarnavölgyi László a Sülysápi Városnap programjairól ad tájékoztatást - Minkóné Polenyik Piroska a Sülysáp ÖTE meglepetéséről beszél - Tóthné Ónody Nórát egy tápiósági, zenés előadás szervezéséről kérdezzük

- II. Fáy Túra Gombán, a Tápiómenti Tömegsport Alapítvány szervezésében - IX. Tápiómenti Régiós Találkozó, a sülysápi Barátság Nyugdíjas Klub rendezésében

szorgalmatoslovasokkoll

Olyan szépen cseng ez a „szorgalmatos” szó! Már abban is van egy maréknyi hagyomány tisztelet, hogy a Tápió-vidéki lovas barátaim egyik csoportja ezt a régies hangzású jelzőt tette a Szorgalmatos Lovasgazda Alapítvány nevének elejére. A tápióbicskei Honvédszobor mellett, a Magyarok kenyere búzagyűjtésén megígértem nekik, hogy jó hírüket keltem. Tessék figyelemmel kísérni működésüket, ha mód van rá, esetleg támogatni is azt! (lovasgazda.hu)

2015.08.01. Ürgés fesztivál tapiokulturakollA tápiószecsői Ürgés Fesztivál idén is nagy sikert aratott. Nem csak a helybéliek kedvelik a saját rendezvényüket, de idén már nagy számban vettek részt azon települések baráti közösségei és polgárai, ahol kevésbé zöld a fű, ahol „nem történik semmi”.

elefanti

Egy kedves, fiatal lovas barátom, a tápióbicskei Elefánti Adrienn is megtisztelt azzal, hogy a vasárnapi, a tápióbicskei Honvédszobornál megvalósított Magyarok Kenyere programon készített képeit felajánlotta honlapunk számára. Köszönjük!

ürgés ákos

Hostyinszki Ákos képviselő úr sikerrel és önzetlenül tölti be évtizedek óta azt az űrt, amelyet a mindenkori sülysápi népművelők okoznak a település szorakoztató rendezvényeit jegyző üreske naptár lapjain. Utóbbiak kevés érdeklődést kiváltó egykori falunapjaival, Szent István napjaival, gazdanapjaival, gyereknapokat kiegészítő felnőttnapjaival, hagyományőrző disznótoraival, forralt bororos, kalácsos adventejeivel, piacavatóival, városavatóival ellentétben egyre nagyobb tömegek várják évről évre a képviselő úr és a FÉK rendezvényeit, a focikupákat, az adventeket, a farsangi bálokat, a szüreti felvonulásokat, a Borzsonó Fesztiválokat. A Borzsongó Kör  rendszeresen képviseli Sülysápot a Tápió-vidék településeinek rangos programjain. Szombaton a tápiószecsői Ürgés Fesztiválon is komoly sikereket értek el.
Az "ürgés" képeket Szőke Attila és Varga József Zoltán (Tápiószecsői Képes Hírmondó) Facebook oldalán találják meg.

Alkategóriák