fotókiállításCSFA Tápiószecsői Képes HírmondóFotókiállítás a Családi Fészek Néprajzi Múzeumban 2016.01.30.Vargáné Horváth Edina albumával számol be aSzőke Attila és Varga József Zoltán képeit bemutató kiállítás (megtekinthető 2016.02.06-ig 08:00-18:00-ig) megnyitójáról. Az eseményről - amelyet Veroczki József, a Tápió+ Magazin főszerkesztője nyitott meg – rövidesen a Williams TV és Rádió (501-es csatorna) és a youtube.com/user/tapioplusz-on is láthatnak majd összefoglalót.

Eperjes 11

Január 22-én az anyanyelv és kultúra kapott hangsúlyt a tápiószelei Simonffy Kálmán Művelődési Ház ünnepi rendezvényein. A történelem bizonyítja, hogy egy nemzet fennmaradása a legviszontagságosabb időkben is kultúrájának és nyelvének megőrzésén, ápolásán múlik.

Mit tesz a magyar a 150 évig tartó török megszállás idején? – tette fel a kérdést Takaró Mihály irodalomtörténész. Iskolákat, kollégiumokat alapít a meg nem szállt országrészeken: Sárospatakon, Gyulafehérváron, Kolozsváron, Nagyszombatban, Nagyenyeden, és fejleszti az iskolahálózatot.

Kultura n. S.

Ez így jó volt! Még nekem is tetszett! Szőke Attila KÉPEI
Nem akartunk semmi nagyot, grandiózust álmodni, csak kicsit szerettük volna egy új figurával színesíteni az aktuális sülysápi Ihajla táncházunkat.
Mivel egyre több és egyre ügyesebb az éneklő, muzsikáló barátunk, közösségünk, velünk is szívesen együttműködő kórusunk van, az jutott az eszünkbe, hogy a Terék József által lemezre rögzített helybéli népdalainkat lassan lehozhatnánk a színpadunkról.

TJtárogatóKátaA tápiószelei koncert után a nagykátai művelődési központot is megtöltötte a zenekedvelő közönség Terék József A tárogató, mint Hungarikum című lemezének bemutatóján. A Magyar kultúra napja alkalmából Czerván György államtitkár úr, a térség országgyűlési képviselője és Dorner Gábor polgármester úr mondott köszöntő beszédet.


Egyedüli magyarként a „UK Songwriting Contest 2015” a zeneszerző világversenyen!
(Terék József elődöntős szerzeményeihez néhány képet is hozzáillesztettem a közelmúltból.T.L.)
Magyarországon nincs nagy hírértéke a nemzetközi zeneszerző világversenyeknek, pedig idén a Hip-Hop kategóriában Király Viktor is indult.

30 éves a Kóka Néptáncegyüttes – jubileumi gálaműsor  - Dányi Ifjúsági Fúvószenekar karácsonyi koncertje Kókán

Alkategóriák