népdal12017. február 22-én került második alkalommal megrendezésre a Sülysápi Móra Ferenc Általános Iskola szervezésében a házi népdaléneklési verseny a Wass Albert Művelődési Központ és Könyvtár Nagytermében. CsanádiÁdám.Mobil.KÉPEK

HK KAz egykori Helyőrségi Művelődési Központ és a Damjanich János Művelődési Ház összeolvadásával, a Magyar kultúra napján Kós Károly Művelődési Központ és Könyvtár néven új közművelődési intézmény jött létre Tápiószecsőn. A névadó ünnepségre Szőke Attila képeivel tekintünk vissza.

2017.02.23. Kincses Kultúróvada a sülysápi Csicsergő tapiokultura kollAz ország legjobb óvodái közé választották a sülysápi Csicsergő Óvodát!
Nem csak az ovisok szülei, de minden sülysápi joggal lehet büszke arra, hogy a sülysápi Csicsergő Óvoda elnyerte a Kincses Kultúróvoda 2017 címet. tapiokultura.huTL.KÉPEK

KincsesekGratulálunk!
(Beszámolóval, képekkel, részletekkel kicsit később!)

 

2017.02.17. Alma zenekar Sülysápon a WAMKK ban tapiokultura másolataMár mint a felnőtt „nagyfiúknak”, a WAMKK népművelő triójának is!
Pár éve már járt nálunk az Alma, aztán Zárda Norbert kollégám Szotyola zenekara a nyári nagykátai fesztiválon éppen utánuk lépett fel, de nem is hallottunk róluk semmi rosszat soha, sehonnan sem. No, nem a muzsika minőségéről van most szó, mert az „tuti”, 21 éve tökéletesen rendben van. tapiokultura.huTL.KÉPEK

JRRRFebruár 12-én a sülysápi Wass Albert Művelődési Központban köszöntötték a szurkolók Juhász Rolandot abból az alkalomból, hogy 12 év és 95(+1) címeres mezben való mérkőzés után, a kétszeres magyar – és háromszoros belga bajnok nemrégiben elköszönt a válogatottságtól.

borosszentlőrinckáta kicsi2016. július végén - augusztus elején egy maroknyi (30 fős) csapat Csángóföldről, a Gyímesek vidékéről, annak is egy kicsiny falucskájából, Borospatakáról ismét útra kelt, hogy az anyaországban pár napig fürödhessen szentlőrinckátai ismerőseik túláradó vendégszeretetében.
tapiokultura.huTL.KÉPEK

flöteKivirágzott ezen a fagyos és jeges napon néhány órára Tápiószentmárton, hiszen ellátogattak hozzánk Jász-Nagykun-Szolnok megye, Pest megye, illetve Budapest kiválóságai, hogy megmérettessék magukat és egyben megtapasztalhassák valamennyien, hogy társaikhoz képest hol is tartanak a blockflöte világában szoprán és altfurulya hangszereken.

tapiokultura.huTL.KÉPEK

AnimaBőgőLelkesítő, de nemcsak azért, mert az
Anima Musicae Kamarazenekar neve azt jelenti, hogy a zene lelke.
2017.01.18-án közel 250 sülysápi ovis, iskolás a Wass Albert Művelődési Központban egy „kedvcsináló”, „bemelegítő”, klasszikus zenei koncertet kapott a hazai és nemzetközi díjakkal is elismert, rangos külföldi és itthoni meghívásokkal elhalmozott vonóskamara együttestől.
Ingyen, ajándékba!
tapiokultura.huTL.KÉPEK

Alkategóriák