jmmmm

Nem tudom, hogy nekem vagy most éppen a sülysápiaknak jó-e, hogy én népművelő vagyok, de hogy nem, vagy legalábbis nem ilyen népművelő lennék Jankovics Marcell János vitéze és Magyar népmeséi nélkül, az igencsak valószínű. KÉPEK
Persze, ha egy kis szerencséje van az emberpalántának (nekem volt), sok minden jóhoz hozzájuthat, mire értelme és lelke így-úgy alkalmassá teszi a földi életben való önálló téblábolásra.

Süreti szecső Szőke koll 2015

Szüreti Felvonulás Tápiószecsőn I.Szőke Attila képriportja. (Rövidesen jön a II. adag is!)

úrilibaterelőfutáskoll2015Utóbbiak talán nem szeretik annyira az égi áldást, de ahogy a mondás tartja: sportolónak, túrázónak rossz idő nincs, csak rosszul öltözött sportoló, meg túrázó van.
Szőke Attila képei képei (Még több kép itt: ITT) arról árulkodnak, hogy a TTA-Tápiómenti Tömegsport Alapítvány 7.Úri Libaterelő Teljesítménytúra és Terepfutó Kupa versenyére a csepergés ellenére is sokan neveztek be!

- Tápió+ stúdió: Nemzetközi Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpia 2015., Indonézia – vendégünk Kalup Csilla - 2015. augusztus 20. – Államalapítás Ünnepe Úriban

- Sülysápi Városnap – Ünnepi megemlékezés, elismerések átadása
- Tápiósági Falunap 2015. – Államalapítás Ünnepe

epresi koll
Elkezdődött az iskola, a diákok visszatértek az osztálytermekbe. A nyáron több településről hallhattunk örömteli híreket iskolák felújításáról. Ilyen szorgoskodás folyt mostanság a nagykátai Mátray Gábor Általános Iskola Epresben található tagintézményében is, ahol az alsós diákok oktatása folyik idestova félévszázada. KÉPEK

ságikenyérsztentelés KHA

Hosszú hétvégére esett az idén augusztus 20-a. Lehetett variálni, hogy az egyes helyeken mikor is kerüljön sor az ünnepségekre, megemlékezésekre, a város és falunapokra. Nagykátán hagyományosan egy egész fesztivál, a XXXII. Kátai Tánctalálkozó ölelte körbe a nemzeti ünnepet. A városba látogató külföldi, valamint a szintén résztvevő hazai tánccsoportok két este gáláztak és táncházaztak a Városi Művelődési Központban.

körhinta

Már a hét elején láttam, hogy megjöttek a búcsúsok: nagy gépkocsijaikkal először távolabb, majd a piactéren elhelyezkedtek. Úgy tűnt, hogy egyre modernebb eszközökkel veszik célba a sülysápi közönséget. Szépen kirakodtak, s várták a vendégeket.
Változott a világ.
Mivel Budapesten bezárt a Vidámpark, arra gondoltam, hogy tódul a közönség a helyi szórakoztatóeszközökhöz.  Kíváncsi voltam, ezért már szombaton délután elballagtam a búcsúsokhoz.
(Lukács István színvonalas, szubjektív, de "közérdekű" világhálós naplójára, a hanott.hu-ra, már régebben is felhívtam a tapiokultura.hu olvasóinak a figyelmét. Kérem, olvassák el ezen mostani írásának folytatását a tanár úr oldalán. És ha úgy érzik, hogy ezek a gondolatok a sápi, a kátai, a szecsői… búcsú kapcsán önökben is megfogalmazódtak már, az tálán-sajnos nem is véletlen.)

Alkategóriák