Göncz

Életének 94. évében, 2015. október 6-án elhunyt Göncz Árpád, a rendszerváltozás utáni idők első szabadon választott köztársasági elnöke. Göncz Árpád hivatalos minőségében egy alkalommal, 1996. április 4-én járt a Tápió mentén, pontosan a tápióbicskei ütközet emléknapján, Nagykátán. Göncz Árpád 90 éves!

2015.10.22. 56 Nagykáta tapiokultura

tapiokultura.huTL.KÉPEK

 

56 Sülysáp ünnepség 2015Koll

Barátaim tudják rólam, hogy akkor vagyok igazán elégedett, ha művelődési házunkba, városi programjaink helyszínére nem „felszólítottak”, kicsit kényszeredetten érkezők, muszájból verselők, éneklők érkeznek. A 2015-ös sülysápi 56-os megemlékezés az én népművelői lelkemnek igencsak kedves volt. Az egyik leghitelesebb, forradalmunk és szabadságharcunk egykori hőseinek emlékéhez méltó ünnep volt ez az október 23.
(Teréki Krisztián(tpk)KÉPEI után, hétfő este majd Deák Kata (Sülysáp) fotóit is közöljük!)

2015.10.20. Iskolabörze tapiokulturaKollBalog Mónika tanárnő idén már – mint a Móra Ferenc Általános Iskola intézményvezető-helyettese – nemcsak szervezője, de vendéglátója is volt a Tápió-vidék hatodik Iskolabörzéjének. KÉPEK
2015 után, ebben az esztendőben is szervezőtársunk és támogatónk volt a Pest Megyei Kormányhivatal és a Nagykátai Járási Hivatal Foglalkozatási Osztálya, valamint Sülysáp Önkormányzata, a Móra Ferenc Általános Iskola és a Wass Albert Művelődési Központ és Könyvtár.
Több mint 300 diák!
Nevelőkkel, segítőkkel, és a magukat kínálgató középiskolák képviselőivel együtt biztosan meghaladta idén is a fél ezret zsibongók száma!

németalföldA Tápiószelei Természetbarát Klub 2015. augusztus 22-28. között, hét napon keresztül hét ország érintésével szervezett „Benelux barangolás” címmel autóbuszos társasutat. A 4450 km-es útvonal gerincét a Benelux államok, az egykori Németalföld országai legjelentősebb városainak megismerése, „felfedezése” jelentette. KÉPEK
A páratlan élményt nyújtó társasút joggal pályázhat a 2015-ös esztendő nem hivatalos „Az év kirándulása” cím elnyerésére.

Összefoglaló Úriból, a szeptemberi testületi ülésről - Idősek Világnapja 2015, Úri

Tápióbicskei megemlékezés az aradi vértanúkra - Sülysápon felavatták a mártír főjegyzők emlékművét

tökjónap2

A nagykátai Mátray Gábor Általános Iskolához tartozó „Epres iskola” nemrégiben megszépült. Mi is hírt adtunk a szép összefogásról. Most Teréki Krisztián képeivel az iskola hagyományos „Tök jó nap”-ját is bemutatjuk.
(Megszépült az” EPRES”! (Nagykáta) , Hetedik „Tök jó nap” Nagykátán , VI. Tök Jó Nap Nagykátán, az Epresi iskolában , A vásártéri iskola centenáriumára )

Alkategóriák