2018.01.15. Anima Musicae kakaó koncert a sülysápi WAMKK ban tapiokultura koll kicsiA Junior Prima díjas Anima Musicae Kamarazenekar immár a második ifjúsági, „beszélgetős, bevezető” koncertjét adta a sülysápi gyerekeknek. (Talán a harmadikat, hiszen a bölcsődés csöppségeket is meglepték már egyszer!) tapiokultura.huTL.KÉPEK A WAMKK-ban, azaz a Wass Albert Művelődési Központban ezúttal általános iskolásaink 3. és 4. osztályos tanulói ismerkedtek meg egy vonószenekar hangszereivel, de megtudták, hogy a szerenáddal még udvarolni is lehet! Sőt,

2018.01.19. Rékasi Károly Wass est a sülysápi WAMKK ban tapiokultura koll

Aki viszont ott volt a sülysápi Wass Albert Művelődési Központban Rékasi Károly Szerelmem, Erdély című pódium estjén, az egy felejthetetlen, felemelő élménnyel lett gazdagabb a tegnapi napon.

A Magyar kultúra napját (január 22. hétfőre esvén, mi a hétvége péntekjén, január 19-én tartottuk most meg) idén intézményünk névadója születésének 110. évfordulója alkalmából és halálának 20. évfordulójára emlékezve a népszerű színművész Wass Albert műsorával kívántuk megünnepelni. (Folytatás és képek a "Bővebbenben")

2017.12.16. Anima koll MoMKult kicsiHogy a Junior Prima díjas Anima Musicae Kamarazenekar karrierjének van-e még hova emelkednie, nem tudom, hiszen már most rendszeresen hívják őket a legrangosabb hazai és külföldi koncerthelyszínekre. A sülysápi kötődésű zenekar december 16-án a MoM Kulturális Központban hatalmas sikerrel, közösen lépett fel a világ egyik legjelentősebb hegedűvészével, Kirill Troussovval.

AnimaMagyarKrónika G.H.LA 2014 óta havonta megjelenő Magyar Krónikát tartalmában és megjelenésében is a magas minőség jellemzi. A többek között minden hazai könyvtárban elérhető igényes kulturális-, közéleti magazin 2017/9. számában Farkas Anita készített interjút a Junior Prima díjas Anima Musicae kamarazenekar a családjával együtt Sülysápon élő művészeti vezetőjével, G. Horváth Lászlóval.

SzlovákÖse2017. december 06-án került megrendezésre Budapesten, az Országos Idegennyelvű Könyvtárban Dr. Király Katalin, a Magyarországi Szlovákok Kulturális Intézetének igazgatója szervezésében az a rendhagyó bemutató, ahol az Összefogás Sülysápért Egyesület is kitüntetett szerepet kapott. tapiokultura.huTL.KÉPEK

2017.12.05. Holdfűszínház Sülysápon tapiokultura koll

Szvercsekné Dósa Zsuzsanna – (SZ.I.Á.I. pedagógusa) „F” bejegyzése: „December 5-én a Sülysápi Szent István Általános Iskola alsó tagozatos és SNI-is tanulóit valósággal elvarázsolta a Holdfű Színház Királyos mesék c. előadása. Tanulóink élvezték az előadás minden pillanatát, melynek aktív részesei is lehettek. Köszönetet a WAMK-nak! Köszönet Sülysáp Város Képviselő Testületének!tapiokultura.huTL.KÉPEK,„Királyos KÉPEK” a Holdfű Színháztól.

2017.12.05. Holdonmacska Jászfényszarun tapiokultura koll

A még csak pár hónapja megalakult, de egyre több felkérésnek eleget tevő Holdonmacska gyerekzenekar december 5-én a „világ legszebb óvodájában”, Jászfényszarun lépett fel. Az óvó néniktől mosolyt, tízórait és egy belevaló kis közönséget kapott a csapat. Köszönjük szépen! tapiokultura.huTL.KÉPEK
(Ismételve önmagunkat:

2017.12.04. Oviban a Szotyola Mikulás tapiokultura koll.

KÉPEK zömmel az óvó néniktől

2017.11.29. Rajzverseny Nagy Jusztina emlékére Sülysáp WAMKK tapiokultura kollNagy Jusztina több Tápió menti településen is oly hitelesen, oly nagy empátiával, felkészültséggel végezte munkáját, hogy korai halála után kollégái, barátai, tisztelői a mai napig igyekeznek megőrizni emlékét.
A sülysápi Estikék Idősek Ápolási Gondozási Intézmény szervezésében idén is a Wass Albert Művelődési Központban került sor a helybéli, kókai, tápiószecsői gyerekek emlékrajz-versenyének díjkiosztó ünnepségére. A szép, kedves alkotások a december 17-ei Városi Advent alatt is megtekinthetők lesznek a megszépült WAMKK előterében. tapikultura.huTL.KÉPEK

Alkategóriák