Látatlanban is ki merem jelenteni, hogy az őszi/téli évad egyik legkiemelkedőbb zenei programját kínálja a Tápió-vidéken a tápiószentmártoni Szivárvány Alapítvány és a hazai dzsessz kiválóságait rendszeresen hozzánk invitáló FM Stage.
A dzsessz és dzsesszrock műfajában kicsit járatosak számára jó ismerős Török Ádám. Nekem és az olyan hozzám hasonló régi motorosoknak, akik még Tabánban is hallhatták a Loksi előtt évről-évre a hangulat beállító Mini-t, fogalom e név.
Így, "Bartókkal" együtt pedig igazán jól cseng!
Október 1. 17 óra és INGYEN!

A Jászok Egyesülete és a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Jászberényi Csoportja tisztelettel hívja Önt a jászberényi Nagyboldogasszony Főtemplomban tartandó hangversenyre.
A koncert időpontja: 2014. szeptember 20. (szombat), 17 óra

Az Ars Sacra - Szent Művészet - fesztivál helyi eseménysorozatának megnyitóján közreműködnek:

a főtemplom énekkara, Beniczki Béla kántor-karnagy vezetésével,

a Sucha Beskidzka-i Jasien kórus és a Big Bang Band zenekar. Karmester: Malgorzata Kubieniec.
A rendezvény sorozatot megnyitja: dr. Dobos László, a Jászok Egyesülete ügyvivője.

A hangversenyt követő szentmisét Szántó József apátplébános, főesperes celebrálja.

A fesztivál további jászberényi eseményeiről a helyi KÉSZ honlapján
tájékozódhat: http://keszjaszbereny.hu/2-Aktualis.html

 

Tegnap, Tápiószelén, a Walter Józsefre emlékező közösség tagjai lapozhattak bele elsőként Terék József új könyvébe. A Katona Krisztián nyomdájából frissen kikerült, a tápiószentmártoni Szivárvány Alapítvány által kiadott album a Tápió-mente rezesbandáinak, cigányzenekarainak, népi zenekarainak állít emléket.
A Sülysápi Helytörténeti Körnek is köszönhető, hogy a szerző bőséges terjedelemben és képekkel illusztrálva mutatja a tápiósápi és tápiósülyi zenekarokat is.
Természetesen, a Wass Albert Művelődési Központ és Könyvtárban rövidesen elérhető lesz, de szeptember 13-án, 18 órától, a "Sülysápi dombtetőn" című népzenei CD bemutatókoncertjén, a WAMKK-ban megvásárolhatóvá is válik ez a könyv, amelyet a koncert után a Terék József szívesen dedikálja majd.

Olvastam a Facebookon, hogy Olaszországban egy nemzetközi zongoraverseny négykezes kategóriájának a Farkas Duó lett az abszolút első helyezettje. A duó egyik tagja, Várnagy Andrea Nagykátán lakott családjával 1977-től 1982-ig. Itt kezdte az általános iskolai (1.sz. Ált. Iskola) és zeneiskolai tanulmányait. „…ahol a zongorán az első hangokat megtanultam” – írta. Zongoratanára Csóka Károlyné volt. Édesanyjával kolléganők voltunk az iskolában, édesapja a községi tanács pénzügyi osztályát vezette. Lelki szemeim előtt a jól nevelt, okos, szép szomszéd kislány jelenik meg.Képek