Teréki Krisztián fotói
Teréki Krisztián "telefonos bejelentkezése" alapján: A február 21-i nagykátai Kárpátia koncert minden tekintetben remek volt!
A bulit a nagykátai Krízis alapozta meg. A fiúk hozták a formájukat!
A Kárpátia zenekar ütős, kemény muzsikájára nagyon sokan voltak kíváncsiak!

 

Kovács Pál Farmosi Zenakar - A farmosiak kitehetik az ablakukba! címmel már dicsértem a kiváló zenei élmény mellett lelkesítően szép emberi, közösségi ügyet. Képeimet ekkor közöltem, de most már a kiváló farmosi fotós Bíró László István KÉPEI is elérhetők a facebookon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Felnőtt emberekhez már nem illik, mégis oly kellemes a pillanat, amikor egyik-másik álomképünkbe beleringatjuk magunkat.

Én sokszor elcsábulok, mert lépten-nyomon olyan pillanatokat élek át itt, a Tápió-vidéken, mint amilyennel tegnap Farmoson gazdagodtam. tapiokultura.huTLképek
tapiokultura.huTKképek

Egyszer volt, régen, nagyon régen, amikor a falusi tanítók java nem csak gyermekoktató, de pedagógus, nevelő, kis településének közösség-kovásza is volt, aki örök idealistaként hitt saját embernemesítő küldetésében, a kultúra, a műveltség, a szép és jó erejében, no, ezekben az időkben élhetett Farmoson Kovács Pál tanár bácsi is, aki megálmodott magának egy zenekart.

Valamikor, réges-régen, abban a bizonyos antivilágban, amikor még faluhelyen a vonalas telefon is csodaszámba ment, mondjuk úgy 20-25 esztendeje, a vidéki emberek nem nagyon ismerték a sztárokat. Hihetetlen, de sokszor már csak ezért is elmentek a helyi „kultúrba”, mert ott egy amatőr társulat egy jófajta komédiát ígért nekik, vagy a szomszéd település fúvószenekara koncertezett, esetleg a népművelőjük azt mondta reggel a piacon, hogy az esti műsor énekesének nagyon szép a hangja.

No, szép is lenne, ha olyan embert kínálgatnánk manapság a reménybeli közönségünknek, aki csak úgy dalolgat bele a nagyvilágba, de már egy hete nem tűnt fel a házias(ított) sztárok mesterkéletlen humorúnak aligha nevezhető főzőcskés műsorában sem!