zsák

KÉPEKtapiokultura.huTL Az 1849. április 4-ei Tápióbicskei csata emlékhelye volt idén is a helyszíne a Magyarok kenyere néven meghirdetett jótékonysági program Tápió-vidéki eseményének. A Honvédszobor előtt adott ünnepi műsorban határin túlról érkezők is felléptek. Őket, az adományozó gazdákat, hagyományőrzőket Jakab István, az országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke is köszöntötte.

Tápió Énekegyüttes mont

2019. június 25. nem csak arról nevezetes, hogy a világhírű popsztár, Michael Jackson ezen a napon hunyt el 10 évvel ezelőtt. Három fiatal népdalénekes állt össze azzal a szándékkal, hogy szülőföldjük, a Tápió mente 21 településének népdalos értékeit újratanulják és népszerűsítsék határainkon innen és túl. A tápiószelei Sass Éva, a sülysápi Mázás Jázmin, valamint a farmosi Czira Sára alkotják az énekegyüttest. (Gócsa Fotó)

Motoros gyereknap

 

A tápiószelei Simonffy Kálmán Művelődési Ház és „környéke” csak az egyik helyszíne, részlete volt az iskolások gyereknapjának, hiszen a suliban és az oviban a pedagógusok, a szülők, a civilek folyamatosan szórakoztatták a gyereket. Örülünk, hogy barátainkkal együtt mi is részesei lehettünk ennek a napnak! Köszönet a Simonffy „palacsintásainak”, könyvtáros bábosainak, a „TEGYESZ Mónikájának”, a tűzoltóinknak, a Nagykátai Rendőrkapitányság munkatársainak, a TápióBall csapatának, a Tápiómenti Motoros Klubnak és az „ötletgazda” Punishers LEMC Hungary-nek ( VIDEÓJUK!!!)!  

tapiokultura.huTL.KÉPEK, Dobi Diána KÉPEI

 

TIK Ijászverseny

 

2019. június 15-én, szombaton újra megrendezzük - immáron harmadik alkalommal - a III. Országos Íjász- és hagyományőrző Fesztivált. A helyszín változatlan, a kiváló természeti adottságokkal rendelkező Növényi Diverzitás Központ. Idén a visszajelzések alapján rekord számú kiállítónk lesz, így joggal bizakodunk az előző években is népszerű programunk még nagyobb „közönségsikerében”.

Csuhajja

Trianon 2019 plakát másolata

sörfeszt2019

 

IV. Tóalmási Sörfesztivál és Almás Sütemény Sütő Verseny,
VIII. Kárpát-medencei Hadikonyha Szemle és Főzelékfőző Verseny

Lipákvetítés

 

Lipák István, a Tápiószelei Természetbarát Klub elnöke egy beszélgetős vetítésre hívta meg a klub tagjait, szimpatizánsait a Simonffy Kálmán Művelődési Házba , ahol egy baráti beszélgetés keretében tekintettek vissza a sok száz közös élmény egyikére, másikára. A TTK nemrégiben a Vasi-Hegyháton járt, ahol

 

A nagykátai gyereknap(ok) alkalmából ismét „hazai pályán” lépett fel az egyre népszerűbb és egyre rangosabb fesztiválokra (Campona, Szolnoki Palacsinta Fesztivál, Jászberény…), helyszínekre is hívott, visszahívott Holdonmacskagyerekzenekar . A sülysápi Bori György és a jászfényszarui Jáger János mellett a csapat szövegíró-énekese a nagykátai Tarnavölgyi Réka, aki „civilben” szülővárosában óvónőként dolgozik. Érthető hát, hogy

Alkategóriák