év fája sáp

Az Összefogás Sülysápért Egyesület a sápi településrészen található Hevesy Parkban álló mocsári ciprust nevezni kívánja az "Év fája" versenyen. Amennyiben a KÉPEKET megnézve Te is úgy gondolod, hogy ez a különleges, kb. 110 éves-, 30 méter magas- és közel négy méter törzskerületű-, különleges múltú fa

tárogató

A II. Tápiószelei Tárogató Fesztivál idén is kiemelkedett a Tápió-vidék valódi hagyományőrző-népművészeti programjai közül Sikeres értékőrzés Tápiószelén: II. Tárogató Fesztivál .

Irakiak

Ami az európai televíziók híradóiban, az újságok oldalain néha megjelenik a Közel-Keleten, vagy Afrikában élő keresztények által átélt borzalmakról, alig tudja átéreztetni velünk ezt a tragédiát. Elrabolt gyerekek, kínzások, utolsó emberig kiirtott falvak, felrobbantott templomok, szétlőtt zarándokbuszok…

Hagymácska SÜLYSÁP kicsi

Az Úri Pofon Színtársulat idén is hoz egy ajándék-előadást a sülysápi Wass Albert Művelődési Központba. A velem egyidősek, s az idősebbek is még bizonyára emlékeznek a csodás olasz mesefilmre, amelyet moziban és diafilmeken is tucatnyiszor néztünk meg. Nos, a Hagymácska úri változatát most ingyen nézhetik meg gyermekeikkel, unokáikkal, de a „felnőtt gyerekek” magukban is jöhetnek. Előadás: 2017. június 16., 18.00, WAMKK, Sülysáp, Szent István tér 7.

blaskovMúzÉj

szorgalmatoslovasnap

A SZORGALMATOS LOVASGAZDA ALAPÍTVÁNY (www.facebook.com/Lovasgazda/) programjait, ügyeit eddig is jó szívvel ajánlottam a tapiokultura.hu olvasóinak a figyelmébe, mert tartalmasan őrzik és jelenítik meg a lovashagyományokat.

SzotyolaKátaRékaA nagykátai gyereknapon is fellépett a sülysápi és most már egy kicsit nagykátai Szotyola zenekar. Tarnavölgyi Réka nevében is köszönjük a kolléganők, az ovisaik, a szülők támogató jelenlétét. A gyerekek nagyon élvezték, hogy „beszállhattak” a produkcióba: önfeledten doboltak, énekeltek, táncoltak. Sőt, ahogy ez már lenni szokott, ismét gyarapodott a Szotyola felnőtt „rajongó tábora”. Egy kiránduló motoros csapat körbe is vonatozta, csápolta a bulit.tapiokultura.huTL.KÉPEK

vasszamarak17

AMnem meghívó kicsiA Tápió-vidék egyik legkiemelkedőbb komolyzenei eseményére kerül sor Sülysápon, 2017. június 21-én, szerdán, 19 órától. Az éppen megalakulásának hetedik évfordulóját ünneplő Anima Musicae Kamarazenekar, az Óbudai Társaskörben megtartott „születésnap” másnapján, a Kisboldogasszony-templomban ad ajándékkoncertet.
A Junior Prima díjas, a jelentős hazai és külföldi koncerttermekben rendszeresen fellépő fiatal zenekar „sülysápi kötődéséről”

Alkategóriák