borosszentlőrinckáta kicsiSzép, őszinte barátsággá válik lassan a Tápió menti Szentlőrinckáta és a Gyimesek hegyeiben magyarságukat őrző csángó-magyar Borospataka lakóinak kapcsolata. Magam, mint aki ez utóbbi, mesebelien szép falu tanítójának és családjának több mint évtizedes barátságával büszkélkedhetek, természetesen ott leszek a ma esti (augusztus 11.), 19 órakor kezdődő előadáson, ahol az erdélyiek egy vidám színdarabbal szórakoztatják majd közönségüket! Tartsanak velem Önök is! Csángóföldről Szentlőrinckátára 2016-ban

Terék József barátom gyerekkora óta tehetségével szolgálja szülőföldét, a Tápió mente egészét. Lassan tíz éve van már annak is, hogy e szolgálat tudatos, évről évre megtervezett munkává vált, amelynek részeként sorra jelennek meg az értékeinket rögzítő kiadványok,

szüreti2017

végleges plakát kicsi

Idén egy kicsit a fiatalabb korosztálynak kedvezünk a két divatos, slágerlistás számokat ontó, rendkívül népszerű csapat – ByeAlex és a Slepp, The Biebers – meghívásával. Természetesen, ahogyan ezt a sülysápi piactéri programok közönsége eddig is megszokhatta, ők is teljes felállással, zenekarral, élőben nyomnak le majd egy-egy 70-80 perces koncertet!
Azért lesznek a kínálatunkban olyan műsorszámok is, amelyek „kortalanok”! A Bud Spencer és

ürgeöntéssss2017A tanú című filmklasszikus egyik jelenete („…maradna a doboz, de ürgebőrbe varrva. Talán még hitelesebb lenne” )jutott az eszembe, amikor Szőke Attilának a VI. Szecsői Ürgés Fesztiválon készített vidám KÉPEIT megnéztem.

Libaterelő2017

ITT vannak a részletek!

újszivási falunap

2017.08.05. Szecsői Ürgés FesztReggeli bemelegítés koll

Reggel a szokásos módon, idén is a polgármesteri „ürgeöntéssel” kezdődött a VI. Szecsői Ürgés Fesztivál . Bata József polgármester úr személyesen köszöntötte egy-egy korty pálinkával a kitelepülőket, a főzőcskéző csapatokat. tapiokultura.huTL. A buli javában – egészen az éjszakába nyúlóan – tart! Még most sem késő elindulni!

Ürgés2017 plakát

Egy kis régiség az Ürgésekről Szőke Attilától, meg a tpk-tól

Alkategóriák