- Összefoglaló Úriból, a június 30-án megtartott testületi ülésről - Világításavató rendezvény Sülysápon, a Malom utcai sportpályán - Nemzetközi Motocross Bajnokság - 4. forduló, Tápióbicske - 65 éves a tápiószecsői Ofella Sándor Hagyományőrző Népi Együttes

 

ncsNémeth Csaba tanár úr könyvének bemutatójára a rekkenő hőség ellenére is nagyon sokan voltak kíváncsiak július 24-én. Nemcsak a tápiógyörgyeik töltötték meg a helybéli óvoda szép előterét, de a Tápió-vidék kulturális életének több meghatározó szereplője is jelen volt ezen az eseményen.

A szerző, aki települése lokálpatriótája, képviselője, a farmosi általános iskola pedagógusa. Éppen ezért Horváth László polgármester úr mellett több farmosi is megtisztelte érdeklődésével a színvonalas műsorral keretezett könyvbemutatót. KÉPEK

2015.07.19. Tápiósági István a király próbaAz alig kétezer fős Tápióság sok környékbeli település elé is példaként állítható oda. Bizony, még egy-két kisvárost is szégyenbe hozna, ha megszámolnánk azon kezdeményezések sorát, amelyekben igényesen, tehetséggel, összefogással hoznak létre minőségi kulturális programokat.

kenyérhelyszín

M K PPest megye

Vér János és a Tápióbicske Barátainak Köre kezdetektől segítette a Magyarok Kenyere programot. Ezen nemes kezdeményezés eredetileg arról szólt, hogy a Kárpát-medence minden szegletéből felajánlott búzát egy malomban közös liszté őrlik össze, és ebből sütik meg a „Magyarok Kenyerét”.
A lisztből persze sok-sok kenyér elkészült, amelyet jótékonysági célokra ajánlottak fel a szervezők.

Nagykata borito KP

Kucza Péter, nagykátai gyűjtő, helytörténész Nagykáta Anno című könyve annak idején pillanatok alatt elfogyott. Azóta a Tápió-vidék múltjával foglakozó igényes munkáinak szép sorozata látott már napvilágot, így mi – Kucza Péter lelkes és régi olvasói –, magunk is gyűjtővé válhattunk!

ürgésprogram

kalot tábor mátrafüred

Hagyományőrzőofella tábor

Alkategóriák