sülyiröpi

2016.10.21. A sülysápi WAMKK 5660 ra készül tapiokultura koll

A program a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány pályázati forrásainak segítségével valósult meg.

Rakjuk a téglafalat, festjük a feliratokat, ragasztjuk a képeket, székezünk, hangosítunk, felmosunk… Végezzük a munkánkat, amiért fizetést kapunk. Mégis, ma valahogy egésznap éreztük a Molotov- koktél bűzét, a puskapor szagát. Hallottuk a T-34-esek lánctalpának dübörgését a kockaköveken, és időnként arrébb ugrottunk, mert azt hittük, hogy a lőszeres ládával rohanó, tizenéves pesti srácoknak útban vagyunk…KÉPEK

56 os plakát1sülysápM1 kicsiA 60. évforduló alkalmából idén a megszokottnál is tartalmasabb programmal készülődünk.
Kaszás Géza színművész lesz a délután házigazdája, Sas Déniel zongoraművész 1956-tal összeforrot zeneművekete szólaltat meg.

A program a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány pályázati forrásainak segítségével valósult meg.

györgyeipap

56 sülysáp3

1956
       60éve történt!
1956. A forradalom és szabadságharc 60. évfordulója Sülysápon

A program a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány pályázati forrásainak segítségével valósul meg.

okt 23 Tapiosag

"...Hogy legyen jel! "

A dr. Papp Károly Általános Iskola felsőseinek, elballagott diákjainak irodalmi, zenés összeállítása a 60. évforduló alkalmából.
A műsort összeállította és rendezte:
Tóthné Ónody Nóra tanárnő

Október 22.:

17.00 Ünnepi műsor a Sportcsarnokban
18.30 Koszorúzás a kopjafánál

Kérjük koszorúzási szándékukat előre jelezzék az alábbi elérhetőségeken:
Csanádi Ádám, 30/703-44-50, 29/465-936, Tápióság, Szabadság u. 10.

Szentmártonkátai könyvBORITO

Kele Sándorné és Kissné Pásztor Éva, mint településük helytörténészéi jegyzik a rövidesen megjelenő Szentmártonkáta Anno című könyvet. A kiváló lokálpatrióták munkájához előre is gratulálok, de mindjárt hadd emeljem ki, hogy a könyv jelentős részben Kucza Péter páratlan képeslap- és képgyűjteményére épül, sőt

szecsőikővirágszínház

1956 meghivo BlaskAz 1956-os forradalom 60. évfordulójának tiszteletére a tápiószelei Blaskovich Múzeumban KEREKASZTAL BESZÉLGETÉST szervezünk azzal a céllal, hogy felelevenítsük a főváros eseményeit, megismerjük a vidék, a Tápió-mente és Tápiószele forradalmi eseményeit.

Alkategóriák