piknik jó

 

„A Páneurópai Piknik elnevezésű rendezvényt 1989. augusztus 19-ére hirdette meg a Magyar Demokrata Fórum debreceni szervezete és a Soproni Ellenzéki Kerekasztal pártja. A rendezvény célja a határok nélküli közös Európa eszméjének népszerűsítése és a vasfüggöny lebontása volt. 1989. május 2-án megkezdődött a vasfüggöny lebontása az osztrák-magyar határon. Ezek az események segítették elő a német egyesítést és vezettek a Berlini Fal leomlásához.” (forras: www.sopronikirandulas.hu)

citerások 1

 

Új darabbal gazdagodott a Tápió menti kulturális örökségvédelmi kiadványok sorozata. Terék József, az idén már 10. éve vidékünk kutatásával, kulturális értékeink publikálásával, valamint hazai és nemzetközi népszerűsítésével foglalkozó előadóművész most egy olyan kiadvány megvalósítását célozta meg, amely nem csak szűkebb pátriánkban, de országosan is hiánypótló.

aranyszarvasblaskov

 

A tápiószelei Blaskovich Múzeum Baráti Köre Egyesület idén Tápió mentéért díjat alapított azzal a céllal, hogy elismerje azokat a személyeket, akik munkájukkal sokat tettek a Tápió mentéért. A díjat évente legfeljebb három személy kaphatja meg. Az elismerés pénzjutalommal nem jár, a díjazottak elismerő oklevelet és emlékérmet vehetnek át.

Jelölt lehet bármilyen természetes személy, aki

tápiósági cd logókkal

 

Terék József szerkesztésében, zenekarának muzsikájával és a vidék tehetséges fiatal énekeseinek közreműködésével elkészült a Tápió mente legújabb kulturális, örökségmegőrző kiadványa, a Tápióság népdalait tartalmazó lemez. A LEADER Vidékfejlesztési pályázatnak a helyi kulturális értékeink megmentése, publikálása, kiadványokon történő megjelentetése az egyik fő célterülete. A Tápióságért Alapítvány sikeres pályázatának pozitív elbírálása után valósulhatott meg az újabb munka.

Rövid ismertető a kiadvány tartalmáról:

erősemberplak7

  1. Traktorkerék forgatás 1 perc alatt - maximális ismétlés
  2. Koffercipelés távolság időre - 2x80 kg
  3. 50 l-es söröshordó tartása időre (amíg leengedi)
  4. 30 kg egykezes súlyzó fej felé emelése - maximális ismétlés
  5. Felhúzás saját testsúlynak megfelelő súllyal - maximális ismétlés 1 perc alatt6.
  6. Rolling thunder egykezes elemelés - egy ismétlés maximális súllyal

A Tápiószele Erősembere Vándorkupa a 800. „születésnapját” ünneplő város központi nagyrendezvényének 2019. 09.14. (délelőtt, napközben, pontos időpont később) részeként.

Hivatalosan hirdetve:kozigallas.gov.hu

könyvtárosi állás hirdetés.doc21

800 gyümölcslé

TÁPIÓSZELE 800 - VÁROSNAP - NÉPKERT- 2019.09.14. 8-80-800!
... részletek folyamatosan: tapiokultura.hu, F/simonffykalmanmuvhaz

kv2

A Hajrá Tápiószele csapata a 800 adag kávé felajánlása mellett arcfestéssel is várja a gyerekeket és "harcba száll" a FŐZŐVERSENY "Tápiószele - 800" vándorkupájáért is! Köszönjük! TÁPIÓSZELE 800 - VÁROSNAP - NÉPKERT- 2019.09.14. 8-80-800! PALACSINTA, FRÖCCS, POGÁCSA, HÚSGOMBÓC, MINI FÁNK, LIMONÁDÉ, GYÜMÖLCSLÉ, TEASÜTI,... KOSTOLÓ FALATOK, KORTYOK INGYEN, A KÉSZELET EREJÉIG!  800-ÉRT A DODZSEM, INYGEN A MÁSZÓFAL... 800 CENTIMÉTERES "SZERETLEK SZELE SÁL", 800 MÉTERES BULI-FUTÁS... VURTSLI, SZELE ERŐS EMBERE, FŐZŐVERSENY, 800 ÉNEKES, ... TŰZIJÁTÉK, TÓTH ANDI-SZABÓ ÁDÁM, PIRAMIS, PEAT JR-FERNADO RETRO-BULI ... részletek folyamatosan: tapiokultura.hu, F/simonffykalmanmuvhaz

mászófal

A 800 éves Tápiószele városnapjára sok-sok a 8-assal, 80-assal, a 800-assal csalogatjuk az ünnepelni, szórakozni vágyókat! A palacsinták, limonádék, fröccsök, pogácsák, teasütik, sportSZELEtek, almák, mézesfaltkák… után íme egy újabb 8-as! 8 méteres, „négyfalas”, „beülős”, profi személyzettel biztosított MÁSZÓFAL- INGYEN! De ha már ingyen, akkor legalább dolgozzunk meg érte! Az első 1-2-3 óra legyen azoké a gyerekekék, akik például 10 órakor futottak egyet, kipróbálták magukat a múzeum játszósátrában, Bea néni sorversenyében, az önkéntes tűzoltók "kiképzésén", vagy… Tápiószele 800 – Népkerti Városnap, 2019.09.14.

Alkategóriák