Bicskei Hazajárók

A méltán népszerű televíziós sorozat, a Hazajáró „bakancsos magyarjai” november 11-én Tápióbicskén találkoznak az ottani, és remélhetőleg a szomszéd településekről is érkező nézőikkel. Mielőtt a művelődési központban 18 órakor elkezdődne a program, 17 órakor a tápióbicskei Trianon-emlékhelyen a Hazajárók is kopjafát fognak állítani.
(Magam még májusban jártam az akkori is gyarapodó történelmi mementónál, ahol Vér János és barátai engem is kedvesen megvendégelte. tapiokultura.huTL.KÉPEK)

Németh Csaba Tápiógyörgye története az első világháborúban boritoA Tápiógyörgyei Torockó Baráti Társaság civil szervezet kiadásában hamarosan megjelenik a „Tápiógyörgye története az első világháborúban” című könyv.
A bemutató tervezett helyszíne és időpontja: Tápiógyörgye, Művelődési Ház, 2016. november 18. péntek, 17 óra.
A könyvet írta és szerkesztette: Németh Csaba.
A bemutatót Udovecz György hadtörténész tartja.
Köszöntőt mond: Varró István polgármester.
A kiadó egyesület szeretettel vár a programra minden kedves érdeklődőt.

Horinka László - polgármester, Sülysáp: November 4-én, az '56-os forradalom leverésének 60. évfordulóján már nemcsak a hősök, az áldozatok előtt is tisztelgünk. Az 1956-os Emlékbizottság és Sülysáp Város Önkormányzata mindenkit arra kér, hogy pénteken este 19 órától gyújtson gyertyát a mártírok emlékére!
Sülysápon közös gyertyagyújtás 19:00 órakor a Fáklya emlékműnél!

Szentmártonkátai könyvBORITOKele Sándorné és Kissné Pásztor Éva, mint településük helytörténészéi jegyzik a rövidesen megjelenő Szentmártonkáta Anno című könyvet. A kiváló lokálpatrióták munkájához előre is gratulálok, de mindjárt hadd emeljem ki, hogy a könyv jelentős részben Kucza Péter páratlan képeslap- és képgyűjteményére épül, sőt,

10342830 772042709494581 1879024085563324553 nMost is ingyen! (Köszönet a kedves muzsikus barátoknak, a Németh-családnak és a sülysápi Városért Asszonykörnek!)
Pörgős magyar népzenével, minden korosztálynak! Kedvcsináló KÉPEK
Az első Ihajla táncházak oktatója és kedves hangulatfelelőse volt Nagy Iza, aki a „szülési szabadsága leteltével”, gyermekével együtt lesz ismét a WAMKK vendége! (Bacskai Balázs „igazoltan” marad most távol, de még ő is azt üzeni: „Aki jót akar magának, az november 5-én, este hattól siessen a sülysápi mulatságba!”)

naturpark

Idén februárban a Tápió Közalapítvány a helyi önkormányzatokkal együttműködve elkezdte egy helyi natúrpark létrehozásának tervezését, mely a tápió menti térség meghatározó projektje lehet a jövőben. Magáról a natúrparkokról és a helyi kezdeményezésről a www.hajtapartja.hu/naturpark oldalon olvashat bővebben.

borséta2016.11.19.2

Van a „beülős”, amikor 3-4 borász sorban odaáll a mikrofon elé egy-egy pohárral a kezében, mi meg - úgy százötven-kétszázan - isszuk a szavaikat, meg a boraikat. Aztán van a „sétás”, amikor 5-6…10-12 borász asztalra pakolja a pincéje legkedvesebb palackjait, … mi meg - ismételten csak úgy százötven-kétszázan - isszuk a szavaikat, meg a boraikat. A lényeg, hogy Egri Zsolti és Juhász Laci mindig kiszemezget nekünk néhány izgalmas, érdekes, különleges, hiteles… de minimum jófajta, magyar kézműves bort érlelő, mesterien művészi mámorkészítőt. FacebookBorászokEst (A „Bővebbenben” kiböngészem néhány kedvcsináló élménybeszámolót, zömmel Vetés János képeivel megspriccelve.)

Zsuffa Tünde a BlaskovichbankollA novemberi múzeumbaráti (tápiószelei Blaskovich Múzeum) teakörünkön ismét nagyszerű emberrel, Zsuffa Tünde íróval találkozhatunk. Zsuffa Tünde fiatal kora ellenére sok testi és lelki szenvedésen ment keresztül. Hogyan tudott ennek ellenére sikeres íróvá, büszke anyává válni, az számunkra is tanulságos és példamutató. Család, barátság, sorsok, hazaszeretet, küzdelmek, igazság, hit…

komáromipistiszecsőn

Alkategóriák