NAP konf fejlec joA Tápió Közalapítvány konferenciát szervez "Natúrpark a Tápió-vidéken" címmel, melynek célja, hogy a hazánkban már működő natúrparkok bemutassák tevékenységüket és a résztvevők jobban megismerhessék a natúrparki rendszert.

zsinórlabdaplak

2019-ben a Tápió-vidék legújabb, legkorszerűbb, legnagyobb sportcsarnoka épül majd meg Sülysápon. E remek hír hallatán már tavaly is érezhető volt, hogy a kisváros teremsportágai egyre dinamikusabban toborozzák a fiatalokat. A röplabdásoknak november 24-én a Magyar Röplabda Szövetség is besegít azzal, hogy – még a régi sportcsarnokban – zsinórlabda bemutatót szervez a gyerekeknek. A program koordinátora a szövetség Utánpótlás Programok-asszisztense, a sülysápi Sárközi Bence lesz.

moments plakát

Gyárfás Miklósnak, a fiatal grafikusnak az első vidéki kiállítása – amely egy nagyobb volumenű budapesti évzáró kiállítást előz meg – a nagykátai Városi Könyvtárban november 22-ig tekinthető meg.  

www.facebook.com/gyarfasmiklosart

Gyárfás Miklós életrajz

tökjófutás2017

seprőstúra

2017.11.11 borséta koll

Egri Zsolt és Juhász László barátaim töretlen lendülettel szervezik évek óta Nagykátára a legjobb, legizgalmasabb Kárpát-medencei kézműves borászokat. November 11-én 18 órától, a nagykátai művelődési központban 10 pincészet 40 tételét és a Bükki Sajt Manufaktúra valamint a sülysápi Sancho Pékség finomságait kóstolhatják végig az ínyencek. A belépő ára 6000 Ft (ami szinte jelképes a borok minősége miatt is, de ha csak azt számolom, hogy 40xféldeci=2l…ez már magában is mámorító!)
A kiváló borászokról mindent megtudhatnak a program facebook eseménylapjáról (a „Bővebben” azért én is idézek innen). A jegyek miatt hívják a szervezőket: Egri Zsolt  - 06 30 248 9317, Juhász László - 07 70 381 1380
Kedvcsinálónak egy kis régiség: 'Kátai borséta. Hangulat? Hmmm! (2014.nov.) Nagykátai borséta. Körbejártuk a témát! (2014.nov.)

anima kirill koll kicsi(WAMKK-járatok nemcsak sülysápiaknak!)
A Junior Prima díjas Anima Musicae Kamarazenekar – köszönhetően a sülysápon élő művészházaspárnak, a művészeti vezető G. Horváth Lászlónak és Borsos Katának – ebben az évben két emlékezetes koncerttel ajándékozott meg minket (
„Lelkesítő” zenei élmény Sülysápon ,Templomba áhított művészet, Duplán születésnapi koncert Sülysápon ). Sőt, február 17-én kicsit Sülysáp is ott volt a Zeneakadémián , ahol legközelebb november 4-én Érdi Tamással együtt lépnek majd fel. Önök még ide is eljuthatnak, de sajnos erről én már biztosan lemaradok, viszont a MOM Kulturális Központban(mOmkUlt) induló Világsztárok az Anima Musicae Kamarazenekarral c. sorozat egyikén,

csíki zenekar Farmoson

Alkategóriák