tjtárogatószel2018július172018. július 17-én, kedden, 18 órai kezdettel kerül bemutatásra a tápiószelei Blaskovich Múzeum kertjében Terék József, tápiószelei születésű zenei előadóművész, zeneszerző, zenepedagógus legújabb szólólemeze, „Tárogatón innen és túl…” címmel.

fili2

A Blaskovich Múzeum Baráti Köre meghívására a Blaskovich Kúriamúzeum kertjében ad koncertet Haáz Sándor karnagy úr vezette Szentegyházi Gyermekfilharmónia kórus és zenekar 2018. július 8-án.
1989. decembere óta összegyűjtögetett erdélyi élményeim egyik legfeledhetetlenebbikje az a pillanat, amikor tápióbicskei barátaim jóvoltából ott lehettem a szentegyháziak március 15-i ünnepségén 2008-ban, a Gábor Áron Művelődési Központban. 120 székelyruhás gyerek teli torokból és teli szívből,

MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA
2018
TÁPIÓSZELE

mÚZÉJSZELE

programok

nön PLAK1 kicsi jpg

sülysápi futó cipő tábla

"Nincs még programod a hétvégére, de szeretnéd jó hangulatban eltölteni?
Hétvégén rendezik a Tápiómenti Maratont, melyen sok környékbeli lakos is elindul. Barátok, ismerősök, családtagok... egy-egy jó szó sokat segíthet nekik a táv legyőzésében. Alakítsatok ki szurkolói pontokat, ahol segíthetitek a futókat - síppal, dobbal, nádi hegedűvel...” KR
Csatlakozz a
Tartsd a tempót! csoporthoz, a Szurkolói Táborhoz ! (Tovább a "Bővebbenben")

A Junior Prima díj után újabb megtisztelő elismerésben – a Nemzeti Ifjúsági Zenekar cím –elnyerésében részült az Anima Musicae Kamarazenekar. A címet az emberi erőforrások minisztere – rangos művészek szakmai véleményét figyelembe véve – háromévente adományozza oda egy kimagasló zenekari munkásságot felmutató ifjúsági zenekarnak.

A zenekar művészeti vezetője, G. Horváth László és felesége, Borsos Kata hegedűművész, gyermekeikkel együtt Sülysápon él. Városunkhoz egyre jobban kötődve, eddig is több, gyerekeknek és felnőtteknek szóló koncerttel ajándékoztak meg bennünket.

Június 1-én, pénteken 19 órától az Anima Musicae Kamarazenekar tagjaiból álló Art Budapest Quartet vonósnégyes koncertet ad a sülysápi Wass Albert Művelődési Központ és Könyvtár nagytermében. A koncert INGYENES!

mendei pünkösdi túra

A Tápiószelei Természetbarát Klub az idei évben is megrendezi május 19-én szombaton a Mendei Pünkösd gyalogos teljesítménytúráját 11, 22 és 33 km-es távokon.

A túra rajthelye Sülysáp, WAMKK, Szent István tér 7.

Ideje: 7.30 - 9.00 A 11 és 22 km-es távok célja Mende evangélikus temploma, a 33 km-es is táv érinti a már feldíszített templomot és visszatér Sülysápra a túra rajthelyére. 

Valamennyi túrázó a túra rajthelyén térképes útvonal leírást kap,

muzéjblask

Csillakatalagus

A május 25-én, 30-án és 31-én is érdemes elemenni majd a Blaskovich Múzeumba (Múzeum út 13., Tápiószele), igy a most idézett, a "Bővebbenben" részletezett és 30-án bemutatandó program, csak egy sok közül!

MESZ MP
Családi okok miatt visszamondott jegyek miatt felszabadult néhány hely a sülysápi WAMKK szerdai (05.16. szerda) színházjáratán! Aki gyorsan jelentkezik, az most nagyot spórolhat a jegyárból! (A „Bővebben” alján ott vannak az elérhetőségek!)

Alkategóriák