ififorum

A Tápiószelei Önkormányzat és a budapesti székhelyű Cromo Alapítvány 2018 februárja óta együtt dolgozik azon, hogy feltárja, hogy a helyi közösség, és ezen belül elsősorban a fiatalok milyen problémákat látnak, fogalmaznak meg.

Ezt számos alkalommal személyes kérdőívezéssel és programok szervezése közbeni beszélgetésekkel kutattuk. A felmérés eredménye, hogy

Véradás noéminek

 

Minden véradás, bármely ismeretlen beteg embertársunkhoz eljutó egy csepp vér is életmentő lehet. 2019.01.30-án,Tápiószelén minden vércsoportra, de különösen a 0 RH + -ra nagy szükség lesz!
„Nem szoktam kérni, de most egy kis segítségre lenne szükségem! 0 Rh + a vércsoportom. Aki egészséges és teheti, irányított véradással küldjön nekem egy kis "utánpótlást"... Akinek nincs kizáró ok, például cukorbetegség, tudna vért adni nekem?
Ledacs-Kiss Noémi”
Simonffy Kálmán Művelődési Ház – Tápiószele, Posta út 2.

(Az intézményben működő Mozgáskorlátozott Klub tagja a véradókat farsangi fánkkal kínalják majd meg!)

Gergo futoversenye

Tisztelt Tápiószelei Lakosok!

Február 24-én, immár második éve, Finn kezdeményezésű Nemzetközi futást szervezünk Yours Truly néven, melynek célja, hogy az év leghidegebb időszakában is hódoljunk kedvenc időtöltésünknek, a futásnak.

A tavalyi, közel 50 induló után, idén emeltük a tétet és várhatóan több, mint 150 induló

Anima Sülysáp 2019

2019. február 15. 19 óra, Sülysáp
Jegyek megvásárolhatók a Wass Albert Művelődési Központban, valamint a
jegy.hu weboldalon

Tápiószelei Nőnap plak x

poetry nk

A Slam Poetry feltörekvő műfajnak számít a kortárs irodalomban. Színpadon előadott költemény - tulajdonképpen formai, tartalmi megkötések nélkül.
Kedves Olvasók/Követők!
Szeretettel meghívunk mindenkit a 2019. február 8-án, 17 órától, Nagykáta városában szervezett Slam Poetry Klubunkra, ha kíváncsiak a műfaj bemutatására, és szeretnének eltölteni egy jó hangulatú délutánt a Városi Könyvtárban! A belépés díjtalan. Az eseményt és a versenyt Kovács Alex "KoAla" és Csetneki Dániel vezetik majd.

benczevegyes

2019. március 3-án (vasárnap) 16 órakor Szelére érkezik Dr. BENCZE JÓZSEF nagykövet úr, Magyarország fülöp-szigeteki nagykövete
A Fülöp-szigetek délkelet-ázsiai szigetállam, amely mintegy 7641 szigetet foglal magában. (Ebből nagyjából 800 lakott.) Az ország Dél- és Délkelet-Ázsia államai közül az egyetlen döntően keresztény vallású állam. Az ország egyik legfontosabb turisztikai látványossága a gazdag biológiai sokfélesége a strandokkal, a hegyekkel, (KÉPEK)

1tme2

A nagykátai Tápiómente Táncegyüttes 50 esztendeje alatt bejárta a nagyvilágot. Éppen csak az alig pár kilométerre lévő szomszédos településre, Sülysápra nem jutott el sokáig. Kerek tíz esztendővel ezelőtt ott is megtörtük a jeget, bemutatkoztunk, s azóta majd minden évben fellépett csapatunk e kisvárosban. Holnap, január 19-én, 18 órától a félszázévet Nagykátán nemrég hatalmas sikerrel összefoglaló ünnepi műsor esszenciája kerül a Wass Albert Művelődési Központ színpadára!

GálZplak

A Magyar kultúra napját Tápiószelén a régi pásztorok, betyárok világát megidéző programmal ünnepeljük. Érdemes elhozni a gyerekeket is, hiszen most ne egy protokolláris eseményre gondoljanak: Gál Zoltán kiállításának megnyitója mellett a vele érkező hagyományőrzők viseletét is közelről meg lehet nézni, ki lehet próbálni a karikás ostort, kézbe lehet venni a fokost, fel lehet próbálni a kalapot… Aki időben jön, az megkóstolhatja a művelődési ház barátai által készített bográcsos "betyár" ételt, de a gyerekek lekváros kenyeret is kenhetnek maguknak. Szeretettel várunk mindenkit!

 

Alkategóriák