MESE SZARNYAN Illés Márta

A Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár - Blaskovich Múzeuma és a Blaskovich Múzeum Baráti Köre szeretettel meghív minden érdeklődőt A MESE SZÁRNYÁN című kiállítás megnyitójára

2017. szeptember 29 - én pénteken 15 órára a tápiószelei múzeumba.
A tárlaton ILLÉS MÁRTA tápióbicskei FESTŐMŰVÉSZ mese illusztrációit láthatjuk. Az alkotások többsége Hajdú Kati Sárkányhegedű című mesekönyvéhez készült.

szüretikocsi

shdány

"Titkok, kalandok, találkozások..."
Szeretettel hívunk és várunk minden kedves Érdeklődőt író-olvasó találkozónkra, ahol Schaffer Erzsébet az ő szeretetteljes, játékos stílusában ezúttal arról mesél, mi mindennel és kikkel találkozott élete legizgalmasabb, leginkább próbára tevő ösvényein... Kapcsolatainkban zajlanak életünk legkalandosabb játékai... nem csak a férfi-nő, mindenféle kapcsolat magában hordozza a változások végtelen lehetőségét...

szecsoi futonap 2017 plakat

www.tapiomenti-tomegsport.hu

RobiZitaKét, tehetséges sülysápi fiatal képzőművész-barátomat, Csaba Zitát és Borsos Róbertet arra kértem, hogy szeptember 30-án, a Sülysápi Kapás udvari szüreti vigadalom és „mackós” gazdanap keretében készítsenek egy alkalmi krétarajzalkotást Templom utca új aszfaltjára. A fiatalok várják majd a gyerekeket is, akik szintén pingálhatnak valamit ide, sőt a legügyesebbeket meg is jutalmazzuk majd valami aprósággal! Kedves szülők! Hozzák a gyereket! (Zita pár képét is kiállítjuk majd a Kapás udvarban.)

A bolond lány kicsi

Csanádi Ádám kollégám ismét szervez egy „színházjáratot”, mely október 8-án indul majd a sülysápi Wass Albert Művelődési Központ elől. Jegyeket máris lehet vásárolni a WAMKK-ban, Ádámnál, és a könyvtárban (nyitva tartás), Németné Papp Nóránál is!

szmkáta falunap 2017

CzakóG

2017.október 14-én a Wass Albert Tápiómenti Kulturális Egyesület meghívására régen várt vendéget köszönthetünk. A délutáni előadás, beszélgetés főszereplője Czakó Gábor író, akit írói tevékenysége mellett nyelvünk kutatójaként, rejtett és kézenfekvő törvényszerűségeinek feltárójaként is ismerhetünk. Bizonyára sokan emlékeznek a Duna TV-n 15 esztendeig futó „Beavatás” című műsoraira.
Előadásának címe: Nyelvédesanyánk. Legutóbbi, anyanyelvünket érintő kutatásait, felismeréseit adja közre azonos című könyvében is, melynek ez az előadás egyfajta élő kivonata.
Természetesen lehetőség lesz egyéb könyveinek megismerésére és dedikáltatására is a délután folyamán.
Szeretettel várunk mindenkit a Polgármesteri Hivatal dísztermébe 2017. október 14-én 16 órakor.
Az előadás ingyenesen látogatható, de adományaikat és támogatásukat szívesen fogadjuk a helyszínen.

kerekesfeszt

Alkategóriák