savanyú disznó plak7

DISZNÓTOROS főzőverseny a Kapás Udvarban 2018. 02. 10.
Bár Tóth Tibor és csapata most is hagyományosan, szalmával kezdi a pörzsölést, de az idén már Mackó Fesztiválra keresztelendő tavalyi gazdanapunk sikerén felbuzdulva, alaposan megfűszerezzük a februári hagyományőrző programunkat is.
Tudják-e, hogy milyen volt felénk anno a kormos maskarazás szokása, vagy hogy

Életkor 102017. december 7-én Sülysápon (Tóth Tibor családi házában) forgatott a Magyar Tv 1-es csatornájának stábja. 
Az Újévi étkezési szokásokat mutattuk be. Az összeállítás 2018. január 1-jén az Életkor című műsorban lesz látható.
A menü és a további képek a "Bővebbenben":

hfgif5Újabb kedves színfolttal bővül a december 17-i Sülysápi advent! A gyerekek és pedagógusok által is kedvelt, a WAMKK-ba rendszeresen (legutóbb a sulisok „Mikulás-ajándéka volt) fellépő Hodfű Színház művészei, Strausz Tünde és Ferencz Bernadett „mesés melegedővel” várja a kisebb-nagyobb vendégeinket. Nem egy előadást mutatnak be, hanem paraván nélkül, a WAMKK nagytermének egyik sarkában foglakoznak majd a gyerekekkel, akik így közvetlen közelről ismerkedhetnek meg a bábfigurákkal, némelyiket ki is próbálhatják!

Holdfu Tszecso

A minap Tápiószecsőn hangosítottam a Holdfű Színháznak, s miután két nap alatt harmadszor láttam a Királyos mesék című bábelőadásukat, (tegnap a sülysápi Móra Ferenc Általános Iskola, majd a Szent István Általános Iskola alsós diákjai is ingyen élvezhették ezt a csodás darabot, Sülysáp Város Önkormányzatának jóvoltából) rájöttem, hogy miért nagyon jó választás ez a színdarab a kisiskolásoknak.

Bár már korábban is láttam Ferencz Dettit és Strausz Tündét játszani a Mi van a ládikóban? című bábjátékukkal, akkor még úgy tartottam, hogy az ő műsoruk...

 

Városi Adv2017 jó kicsi

szőlősiadvent2017

Kátai Miki 2017

Mikulásváró Családi Szombat

TME 2017 adv1

Magam, mint sülysápi népművelő, abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a valódi értékőrző programokat nemcsak a jelenlegei önkormányzati vezetés, de a sülysápi polgárok is támogatják. Öröm, hogy az ingyenes gyerekprogramok, a sikeres színházjáratok, kiállítások, adventi események bőséggel adnak munkatársaimnak és nekem is munkát ezen évvégén, ám szomorú is vagyok, hiszen nagykátai polgárként lemaradok az olyan szép, igaz programokról, amelynek plakátját honlapunkon most is hirdetem.

Terék József, a Tápió vidék méltán ismert zenésze, aki népzenei gyűjtéseivel írta bele magát az örökségvédelem történelmébe, egy bemutatkozó kiadványt hozott létre munkásságáról, amelyet a Bővebben-re kattintva meg is tekinthetnek.

Alkategóriák