nön PLAK1 kicsi jpg

sülysápi futó cipő tábla

"Nincs még programod a hétvégére, de szeretnéd jó hangulatban eltölteni?
Hétvégén rendezik a Tápiómenti Maratont, melyen sok környékbeli lakos is elindul. Barátok, ismerősök, családtagok... egy-egy jó szó sokat segíthet nekik a táv legyőzésében. Alakítsatok ki szurkolói pontokat, ahol segíthetitek a futókat - síppal, dobbal, nádi hegedűvel...” KR
Csatlakozz a
Tartsd a tempót! csoporthoz, a Szurkolói Táborhoz ! (Tovább a "Bővebbenben")

A Junior Prima díj után újabb megtisztelő elismerésben – a Nemzeti Ifjúsági Zenekar cím –elnyerésében részült az Anima Musicae Kamarazenekar. A címet az emberi erőforrások minisztere – rangos művészek szakmai véleményét figyelembe véve – háromévente adományozza oda egy kimagasló zenekari munkásságot felmutató ifjúsági zenekarnak.

A zenekar művészeti vezetője, G. Horváth László és felesége, Borsos Kata hegedűművész, gyermekeikkel együtt Sülysápon él. Városunkhoz egyre jobban kötődve, eddig is több, gyerekeknek és felnőtteknek szóló koncerttel ajándékoztak meg bennünket.

Június 1-én, pénteken 19 órától az Anima Musicae Kamarazenekar tagjaiból álló Art Budapest Quartet vonósnégyes koncertet ad a sülysápi Wass Albert Művelődési Központ és Könyvtár nagytermében. A koncert INGYENES!

mendei pünkösdi túra

A Tápiószelei Természetbarát Klub az idei évben is megrendezi május 19-én szombaton a Mendei Pünkösd gyalogos teljesítménytúráját 11, 22 és 33 km-es távokon.

A túra rajthelye Sülysáp, WAMKK, Szent István tér 7.

Ideje: 7.30 - 9.00 A 11 és 22 km-es távok célja Mende evangélikus temploma, a 33 km-es is táv érinti a már feldíszített templomot és visszatér Sülysápra a túra rajthelyére. 

Valamennyi túrázó a túra rajthelyén térképes útvonal leírást kap,

muzéjblask

Csillakatalagus

A május 25-én, 30-án és 31-én is érdemes elemenni majd a Blaskovich Múzeumba (Múzeum út 13., Tápiószele), igy a most idézett, a "Bővebbenben" részletezett és 30-án bemutatandó program, csak egy sok közül!

MESZ MP
Családi okok miatt visszamondott jegyek miatt felszabadult néhány hely a sülysápi WAMKK szerdai (05.16. szerda) színházjáratán! Aki gyorsan jelentkezik, az most nagyot spórolhat a jegyárból! (A „Bővebben” alján ott vannak az elérhetőségek!)

farmos m12 1

farmos m26

art Bp Q plak1

A pár esztendeje Sülysápon élő művészházaspár, G. Horváth László és Borsos Kata jóvoltából június 1-jén olyan kultúrális eseményre kerülhet sor a Wass Albert Művelődési Központ megszépült nagytermében, amely az utóbbi évek egyik legkiemelkedőbb Tápió menti művészeti programja lehet. A Junior Prima díjas Anima Musicae Kamarazenekar

III Tárogató A2 plakátIlyen volt tavaly: "Sikeres értékőrzés Tápiószelén: II. Tárogató Fesztivál"
A Terék József ötlete alapján elinduló, és rövidesen a harmadszor megismétlődő fesztivál kiemelkedik a Tápió mente valódi értékőrző eseményei közül. Népzene "sztárjai" mellett idén is, talán az eddigieknél is nagyobb szerepet kapnak kistérségünk tehetségei. Mi biztosan ott leszünk tápiószelei Népkertben, június 2-án és 3-án! Részletek a "Bővebbenben")

Alkategóriák