adventTsag16Mindenkit sok szeretettel várunk advent utolsó vasárnapján, december 18-án, 16 órától 18 óráig a Sportcsarnok környékére, ahol helyi kézművesek fogják portékáikat értékesítésre kínálni: Lesz itt sütemény, forralt bor, kürtős kalács, minden mi szem-szájnak ingere! (Várjuk még vásárosok jelentkezését a lenti elérhetőségen.)

SétaútvonalVárunk mindenkit szeretettel december 4-én vasárnap a mikulás-futás (TTA Mikulás Futás és Túra)keretében szervezett helyismereti túrára!
A helyismereti túra 5,8 km-es távon, könnyen járható útvonalon halad majd december 4-én (indulás 9.30-kor a Móra Ferenc Általános Iskola Vörösmarty utcai tagintézményétől).

ÚriPofon2016december

2016.11.27. Bárkanap Sülysápon tapiokultura koll 001tapiokultura.huTL.KÉPEK Bárkával indultunk a sülysápi adventekre.
A WAMKK hagyományosan, évek óta a Tápiómenti Kisbárka Egyesület november végi ünnepségével kezdi meg a mindenkori adventi programsorozatát.

BZS BRA sülysápi újságíró, Borsos Zsuzsanna első könyvét már az M1 csatornán is www.mediaklikk.hu/video/ma-delelott-2016-11-20 bemutatta. December 11-én, a sülysápi Városi Advent napján, a program részeként a WAMKK nagytermében is várja majd egy beszélgetős könyvbemutatóra első olvasóit!
Ezen alkalommal a könyv borítóját is illusztráló festőművész-testvér, Borsos Róbert szép akvarelljeiből kiállítást nyitunk majd meg! (A könyvbemutató-kiállítás megnyitó pontos időpontját a még szervezés alatt városi a Városi Advent programjához igazítjuk, és rövidesen közöljük!)

tpkwamkkasztalképkicsiA mai (11.26. 14.00) Bárkanappal , a Tápiómenti Kisbárka Egyesület jótékonysági rendezvényével megkezdődik a 14 programot tartalmazó sülysápi adventi sorozat (a "Bővebbenben"):

TTA Mikulás plakát2016 kicsiOnline előnevezés a verseny logójával ellátott hűtőmágnesért november 30-ig!
Tea, kakaó, forralt bor, pogácsa, zsíros kenyér… de ne ezért gyertek el a 6. TTA Mikulás Futás és Túrára! Gyere azért, mert tavaly is remek volt a hangulat! Buli ez az egész családnak!

A Tápió mente zenekarai a XX.századbanTerék József: A Tápió mente zenekarai a XX. században (rezesbandák, cigányzenekarok, népi zenekarok.)

Csak most kaptam ajándékba ezt a fontos Tápió-vidéki szép kiállítású könyvet, amely a Szivárvány Alapítvány támogatásával jelent 2014-ben Tápiószentmártonban. A szerző Terék József zenész, zenetanár, a Tápió mente zenetörténetének kutatója, helytörténeti kutató, publikáló tanárember.

Alkategóriák