HattyúfivérekMórának

A sülysápi Móra Ferenc Általános Iskola új vezetése nyitott, baráti együttműködő készségének köszönhetően az elmúlt esztendőben megsokszorozódtak azok a programok, amelyekben a Wass Albert Művelődési Központ is partnerként kapott lehetőséget egy-egy közös esemény megvalósítására.

szotyimiki

Sülysáp önkormányzata jóvoltából a Szotyola Zenekar kíséri majd el az óvodák három épületébe a Mikulást december 4-én és 5-én!

mikulasfutas plakat 2016 2

ILYEN VOLT TAVALY! Azaz: jó! Nagyon jó! Jobb volt, mint tavalyelőtt! Többen voltunk! Nem csak Sülysápról, de Nagykátáról, Szecsőről, Budapestről, Úriból… Jöttek az ovisok, a sulisok, a baráti brancsok, a családok, a „szólisták”… Ittunk kakaót, teát, forralt bort, (a barátaim pálinkát is!). Voltak, akik sokat futottak, de bőven volt „öregecskés”, „gyerekes” táv is! És „Sülysáp-túra”! Ajándék, tombola, zsíros kenyér, zsemle,… Mikulás-kergető futam… Nevetés, zsivajgás…

tűzzsong

Bár még csak tervezési-szervezési szakaszában van az idei Sülysápi Advent, de az egészen kora délutántól estig tartó programnak egyik-másik eleme azért már biztosnak látszik: A meghitt, „klasszikus” karácsonyi, betlehemi, adventi elemek mellett a „látványosság” – többek között a Phlox Csoport 25 perces, zenére koreografált tűzzsonglőr műsora – miatt is érdemes lesz velünk tölteni ezt a napot.

BRadvent

A fiatal sülysápi képzőművész, Borsos Róbert nem először állítja ki képeit a Wass Albert Művelődési Központban. Az idei Sülysápi Adventen való újbóli megjelenésének apropóját nővérének, Borsos Zsuzsannának első könyve adja. Anna – Naplóba zárt szabadság c. Könyvbemutató és a könyv ihlette kiállítás megnyitója 2016. 12. 11-én. (Késő délután, este – pontos időpont később)

BZS7

A sülysápi Városi advent keretében, december 11-én mutatjuk be Borsos Zsuzsanna új könyvét: Anna – Naplóba zárt szabadság.

tpkwamkkasztalképkicsiSok programunk még most szerveződik és javában folynak az egyeztetések mindazokkal, akikkel együtt remélhetőleg terveink jelentős része meg is fog valósulni. Egyelőre csak felsorolásszerűen:
11. 09. 18.00: Natúrpark a Tápió-vidéken – Tájékoztató fórum a Polgármesteri Hivatalban
Tudta Ön, hogy a többek között a Tápió mente természeti értékeiért, e vidék népszerűsítéséért elkötelezett Tápió Közalapítvány egyik vezetője a sülysápi Antalicz Csaba tanár úr? Kérem, tiszteljék meg őt és munkatársát figyelműkkel, hiszen ha gazdálkodók, kézművesek vagy csak maguk is becsülik szűkebb pátriájuk értékeit, akkor önöknek is meg kell tudniuk, hogy mi is lesz az a Natúrpark!

Vastag Judit koll

A pár éve már Sülysápon élő Vastag Juditnak szinte már nyugdíjas korában jutott az eszébe, hogy a maga örömére megtanul rajzolni, festeni. Lelkét nyugtatgató kedvteléséből született néhány képét – amelyeket meg is lehet majd vásárolni – december 2-án, 17 órától, már az adventi programsorozatunk részeként nézhetik meg a hozzánk betérő vendégeink.
Szeretettel látunk mindenkit a megnyitón!

Alkategóriák