Illés M Bicske

Terék Mihályné negyedik éve szervezi meg azon sikeres tápiószeleiek, Tápiószeléről indultak találkozóját, akik sok tanulással, szorgalommal érnek, értek el kimagasló tudományos, szakmai eredményeket. Szűkebb pátriájuk is örömmel követi figyelemmel pályájukat, ezért honlapunkon sorozat (rövidesen önálló menüpontban rendszerezve) indul, amely a tápiószeleiek után a Tápió-vidék többi településéről is gyűjti majd az életrajzokat. A március 10-ei tápiószelei program vendégei közül elsőként Magdáné dr. Rostás Boglárkát mutatjuk be, akit Terék Mihályné segítségével követnek majd a további kiválóságok is!

szecsői néprajzi vetélkedő

 

A tápiószecsői Családi Fészek Néprajzi Múzeumban mindig kitalálnak valamit! Ez a vetélkedő a helyi gyerekeknek szól, de akár „tovább fejleszthető” lesz majd Tápió mentivé is!

opelzafira

Időpont: 2019.06.01.
Helyszín: Tápiószele - Népkert. A helybéli Kormos László által szervezett programra mi is kiváncsiak vagyunk! A színes, zenés családi nap egyik kedves epizódja lesz, amikor a szervezők, résztvevők átgurulnak majd a Simonffy Kálmán Művelődési Házba, ahová egy véradó állomást is leszerveztek! (Nyeremény sorsolás a véradók között: egy 15.000 Ft értékű masszázs matrac – Ezüstszegi József ( netklikk.hu ) felajánlása!) A családi naphoz csatlakozott a Tápiószelei Népkerti Majális veterán járgányait nagy sikerrel megszervező Berzsényi Mihály és a Magyar Mentőkutyás Szervezetek Országos Szövetsége is!

Lehet csatlakozni!   Részletek:

ZAFIRAKLUB.HU

IllésMkoll2

 

A napokban került ki Hajdú Kata mesesorozatának harmadik darabja, amelyet ezúttal is a tápióbicskei művész, Illés Márta illusztrált. KÉPEK

Természetesen, Tápióbicskén lesz az „ősbemutató” (március 29., 18 óra, Fehér István Művelődési Ház és Könyvtár), de április 11-én, Tápiószelén is sor kerül egy nagyon is rendhagyó „könyves-képes-verses” családi napra!

teszedd szele2

54730978 10205529374990262 1171270528313327616 n
 
Március 19-én 17 órától a „kenukirály” Wichmann Tamás lesz a Blaskovich Múzeum barátai által működtetet közösség, a Teakör vendége. A nagyszerű sportember küzdelmes és kiemelkedően sikeres életéről mesél nekünk.
Szeretettel várunk a Blaskovich Múzeum egyedi hangulatú épületébe egy jóízű beszélgetésre, amely mellé ízletes teát és süteményt is kínálunk!

szemeteskocogas

Plogging Tápiószelén! Az első szemétszedős kocogás időpontja 2019.március 30! Tisztítsuk meg lakókörnyezetünket! A fotókon látható állapotot szüntessük meg egy kis kocogással fűszerezve! Összekötjük a kellemest a hasznossal! Várunk szeretettel (Kesztyűvel és zsákkal!) március 30-án 14.30-kor a Vörösmarty és Györgyei út találkozásánál! Fleischmann György és Ivanics Gergő! 

Farmosinádastűzakció


Tápió Natúrpark
A múlt heti farmosi nádastűz első sokkja után több pozitív megkeresést kaptunk, melyben magánszemélyek, cégek érdeklődtek, hogyan segíthetnének az elpusztult Kékbegy tanösvény újjáépítésében. Nagyon örülünk, hogy ennyi embernek szívügye ez a kedves kirándulóhely, és ilyen sokan akarnak segíteni.
A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósággal és a helyi természetvédelmi szervezetekkel együttműködve kampányt indítunk a pallósor újjáépítésére, melyben minden beérkező összeget a Kékbegy tanösvény felújítására fordítunk.

Alkategóriák