2017.11.11 borséta koll

Egri Zsolt és Juhász László barátaim töretlen lendülettel szervezik évek óta Nagykátára a legjobb, legizgalmasabb Kárpát-medencei kézműves borászokat. November 11-én 18 órától, a nagykátai művelődési központban 10 pincészet 40 tételét és a Bükki Sajt Manufaktúra valamint a sülysápi Sancho Pékség finomságait kóstolhatják végig az ínyencek. A belépő ára 6000 Ft (ami szinte jelképes a borok minősége miatt is, de ha csak azt számolom, hogy 40xféldeci=2l…ez már magában is mámorító!)
A kiváló borászokról mindent megtudhatnak a program facebook eseménylapjáról (a „Bővebben” azért én is idézek innen). A jegyek miatt hívják a szervezőket: Egri Zsolt  - 06 30 248 9317, Juhász László - 07 70 381 1380
Kedvcsinálónak egy kis régiség: 'Kátai borséta. Hangulat? Hmmm! (2014.nov.) Nagykátai borséta. Körbejártuk a témát! (2014.nov.)

anima kirill koll kicsi(WAMKK-járatok nemcsak sülysápiaknak!)
A Junior Prima díjas Anima Musicae Kamarazenekar – köszönhetően a sülysápon élő művészházaspárnak, a művészeti vezető G. Horváth Lászlónak és Borsos Katának – ebben az évben két emlékezetes koncerttel ajándékozott meg minket (
„Lelkesítő” zenei élmény Sülysápon ,Templomba áhított művészet, Duplán születésnapi koncert Sülysápon ). Sőt, február 17-én kicsit Sülysáp is ott volt a Zeneakadémián , ahol legközelebb november 4-én Érdi Tamással együtt lépnek majd fel. Önök még ide is eljuthatnak, de sajnos erről én már biztosan lemaradok, viszont a MOM Kulturális Központban(mOmkUlt) induló Világsztárok az Anima Musicae Kamarazenekarral c. sorozat egyikén,

csíki zenekar Farmoson

1956ssáp sporcsarnokkal polg kicsi

A nemzeti ünnepek helye a települések, városok, falvak köztéri emlékhelyeinél van. Sülysápon az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseinek dicsőségét 2013 óta hirdeti Szórádi Zsigmond (szoboravató-film és képgaléria) Fáklya c. alkotása. Itt szeretnénk mi, sülysápiak ez évben is ünnepelni. Tesszük is, még ha csepereg is az eső, fúj is a szél! (De ha szakad, és süvölt…, akkor jön a „B” terv!)

PlakátDumás2

Tápió vidék 1956 os film

A hostenor kis(Csanádi Ádám szervezésében folytatódik a sülysápi Wass Albert Művelődési Központ sikeres, kényelmes, mindig jó hangulatú autóbuszos színházjárat-sorozata, amelyre a környékbeli településekről is egyre többen jelentkeznek. Tatsanak velünk A Hőstenorra, a Nyomorultakra, és  - immár mozizva is - a Star Wars VIII-ra! Szerk.)
A hőstenor
2017. november 8., 19.00, Thália Színház

A clevelandi operaházba világhírű olasz tenor érkezik Otello szerepére. Lázban ég miatta a város,

TME 56 Vámos László Harangozó Gyula-díjas táncművész meghatóan szép koreográfiáját három évig sikertelenül próbáltam elhozni Sülysápra. A Duna Művészegyüttes tánckarvezetője egyben a nagykátai Tápiómenti Táncegyüttes művészeti-vezetője is, így nem volt könnyű az egyeztetés. Idén mindez sikerült!

Watke

Alkategóriák