AM építésAz immár sülysápi kötödéssel is rendelkező Junior Príma-díjas Anima Musicae kamarazenekar felszabadult, ráadás koncerttel ajándékozza meg ma este a sülysápi és a Tápió menti művészetbarátokat. A Kisboldogasszony-templom (Kápolna u., a 31-es út mellett) gótikus szentélyében mi már fel is állítottuk a színpadot, amikor megtudtuk, hogy a 19 órakor kezdődő INGYENES programmal nemcsak az együttes 7. születésnapját, de a művészeti vezető G. Horváth László és a hegedűművész Borsos Kata második gyermekének tegnapi világra jöttét is megünnepljük. Isten hozta G. Horváth Csongort! Anima Musicae koncert Sülysápon

múzeumok éjszakaja plakát 2017

Kókán minden évben az egyik kiemelt esemény a Múzeumok éjszakája, ahol idén sem maradhat el a Dányi Ifjúsági Fúvószenekar koncertje. Maga a rendezvény 17.30-kor kezdődik, a DIF pedig fél nyolckor várja a híveit a szokásos helyszínen, a templom előtti dísztéren.
Örömmel olvastam a honlapon, hogy e szép és tartalmas kókai programon a sülysápi amatőr festőnek, Vastag Juditnak is lehetősége lesz a bemutatkozásra.

Nagy Zoltán koll(A tapiokultura.hu-n megjelent teaköri beszámolók közül a Jankovics Marcellről, az Aranyszarvas-ivókút avatásról, a Baranyi Ferencről, a Szőnyi Zsuzsáról, a Kubik Annáról szólóval szeretnék kedvet csinálni a következő délutánhoz. )
A tápiószelei
Blaskovich Múzeum múzeumbarátai következő teaköri összejövetelüket 2017. június 21-én, szerdán 17 órától tartják a múzeumban.
"Szívek távoli mosolya " (Ady) címmel képzeletbeli irodalmi sétán vehetünk részt.  Nagy Zoltán, a tápiógyörgyei Kazinczy Ferenc Általános Iskola nyugalmazott igazgatója, magyartanár mesél irodalmi találkozásairól, kortárs szerzőkkel kapcsolatos személyes élményeiről. 
Szeretettel várjuk az irodalom iránt érdeklődőket ingyenes rendezvényünkön.Nagy Zoltán egy régebbi írását is ajánlom olvasóink figyelmébe

év fája sáp

Az Összefogás Sülysápért Egyesület a sápi településrészen található Hevesy Parkban álló mocsári ciprust nevezni kívánja az "Év fája" versenyen. Amennyiben a KÉPEKET megnézve Te is úgy gondolod, hogy ez a különleges, kb. 110 éves-, 30 méter magas- és közel négy méter törzskerületű-, különleges múltú fa

tárogató

A II. Tápiószelei Tárogató Fesztivál idén is kiemelkedett a Tápió-vidék valódi hagyományőrző-népművészeti programjai közül Sikeres értékőrzés Tápiószelén: II. Tárogató Fesztivál .

Irakiak

Ami az európai televíziók híradóiban, az újságok oldalain néha megjelenik a Közel-Keleten, vagy Afrikában élő keresztények által átélt borzalmakról, alig tudja átéreztetni velünk ezt a tragédiát. Elrabolt gyerekek, kínzások, utolsó emberig kiirtott falvak, felrobbantott templomok, szétlőtt zarándokbuszok…

Hagymácska SÜLYSÁP kicsi

Az Úri Pofon Színtársulat idén is hoz egy ajándék-előadást a sülysápi Wass Albert Művelődési Központba. A velem egyidősek, s az idősebbek is még bizonyára emlékeznek a csodás olasz mesefilmre, amelyet moziban és diafilmeken is tucatnyiszor néztünk meg. Nos, a Hagymácska úri változatát most ingyen nézhetik meg gyermekeikkel, unokáikkal, de a „felnőtt gyerekek” magukban is jöhetnek. Előadás: 2017. június 16., 18.00, WAMKK, Sülysáp, Szent István tér 7.

blaskovMúzÉj

szorgalmatoslovasnap

A SZORGALMATOS LOVASGAZDA ALAPÍTVÁNY (www.facebook.com/Lovasgazda/) programjait, ügyeit eddig is jó szívvel ajánlottam a tapiokultura.hu olvasóinak a figyelmébe, mert tartalmasan őrzik és jelenítik meg a lovashagyományokat.

Alkategóriák