Pintér B koncertplak

A rendkívüli népszerűségnek örvendő keresztény, keresztyén énekes, Pintér Béla 2012 és 2015 után ismét a sülysápi WAMKK-ban koncertezik, május 10-én! A program ötletgazda-szervezőjével,

Konyháslányok

A Sülysápi Városi Konyha csapatára mindig számíthatunk! Legutóbb a gazdanapunkon (idén már Mackó Fesztivál lesz ebből!) is vidám hangulatban készítettek egy csodás harcsapaprikást, és persze a február 10-ei disznótoros napunkon is ott lesznek! Ők is, mi is szeretettel látunk minden csapatot, akár duóban, akár tucatnyian jönnek! Nevezési díj nincs, és mindenki azt kotyvaszt, amit akar! Lesz olyan társaság, amelyik 50 kiló húsból készíti kolbászát, mások meg éppen csak 10 deka májból resztelnek valamit a zsűri elé. Ahogy tetszik! Aki nem főz, az sem hal majd éhen! 9 óra után pár perccel már serceg a kolbász, sül a friss tepertő! Délre kész a savanyú leves is! Apró pénzért és jó szívvel kínáljuk majd mindezeket minden kedves vendégünknek Sülysápon, a Kapás Gyűjtemény udvarán (Dózsa Gy. út 105.)!

2018.02.02. Sülysápi színházjárat a József Attila Színházban tapiokultura kollNencsák Károly színművész úr, a József Attila Színház igazgatója sokszor járt már Sülysápon. Éppen ezért arra kértük őt, hogy a Filumena házassága (jozsefattilaszinhaz.hu/galeria) című előadás után fogadja pár percre a Wass Albert Művelődési Központ utasait, akik egyébként is remekül érezték magukat a nagyszerű darab alatt. Hálásak vagyunk a kedves gesztusért, s cserébe talán ismét ebbe a szép, újpesti teátrumba csábítaná önöket Csanádi Ádám kollégám. Mit szólnának Mici néni két életéhez, Esztergályos Cecíliával és Bodrogi Gyulával?

A legendává vált Chmely Ödön és az őt követő Szegedi Pál után nem volt könnyű a 2000-es évek elején a nagykátai közművelődés élére érdemes vezetőt találni. Olyat, aki elődeihez méltó és a gazdag kulturális hagyományokkal rendelkező, a régió, a járás élén is álló városban e terület vezetésére emberileg, szakmailag is alkalmas.apromarikalacierika
(A kép balszélén, tőlem jobbra Szalainé Apró Mária, baloldalamon kollégánk, Háhmné Kelemen Erika)

Filumena hazassaga kisMost egy különleges ajánlattal állunk Önök elé!

FILUMÉNA HÁZASSÁGA

Filuména Marturano a volt utcalány, nagy leleménnyel halálos beteget színlelvén, utolsó kívánságaként elveteti magát az őt eltartó, jómódban élő cukrásszal, Domenico Sorianoval.

HodfuszinhazSülysápon december 17-én a városi adventben kedvelt programelem volt Ferencz Bernadett és Strausz Tünde kis mesesarka, ahol a gyerekek kedvükre bábozhattak a Holdfű Színház mesehőseivel és állatkáival. Ez úton is köszönjük szépen nekik ezt a rendhagyó szereplést!
A Sülysápi karácsonyi forgatagban játszottunk egy kicsit a gyerekekkel, ezúttal a bábjainkat is ki lehetett próbálni.
Kattintsatok a  videóra és nézzetek bele milyen is volt ez a varázslatos és mesés melegedő!

Terék Józsi Gomba könyveKoll

2018. január 21-én Magyar Kultúra Napja alkalmából Gombai históriák c. kiadványsorozat negyedik köteteként került bemutatásra a "Szokásvilág Gombán" című könyv. Varga Dezső a település egykori vőfélye a gombai szokásokat, hagyományokat vette sorra, míg szerzőtársa, Terék József, Pest Megye Önkormányzatának kulturális szakreferense, a Tápió mente zenei múltjának kutatója Kodály Zoltán itteni gyűjtéseiről, a népdalokról, az egykori cigány- és népi zenekarokról, és olyan érdekességről is írt ebben a munkában, mint a „kulák banda”.

KiMiT kátaplakát 2018

FELHÍVÁS XIII. JÁRÁSI KI MIT TUD? VETÉLKEDŐRE - NAGYKÁTA
A Nagykátai Városi Művelődési Központ tizenharmadik alkalommal rendezi meg nagykátai és járási fiatalok és idősebbek részére az alábbi kulturális szférában és korosztály részére. (Részletek a "Bővebbenben")

Alkategóriák