2016.12.12.berr koll

Adventre várta az advent-várókat az Összefogás Sülysápért Egyesület december 12-én, a helyi művelődési központba. Dr. Beer Miklós kedvéért meg is telt a nagytermünk.

 

Terék Józsi Zeneszerző 20162010-ben már egyszer megtörtént, hogy két saját szerzeményem is a döntőbe került a világ két legrangosabb zeneszerző világversenyének egyikén, a brit UK Songwriting Contest zeneszerző világversenyen.

Kátai adv 2016

Az utolsó adventi vasárnapon is szép programmal várják az Európa térre a vendégeiket a nagykátaiak: a Kalot Nagykátai Népfőiskolai Egyesület, a Tápiómente Táncegyüttes, a Tápiómente RT, a Városi Kórus és Fúvószenekar lesz most az örömhír-közvetítő!

farmosi zenakar karikoncert 2016

Bár már elővételben elkelt minden jegy a Kovács Pál Farmosi Zenekar december 17-i koncertjére, a tapiokultura.hu akkor is – újra és újra – elmondja, hogy szinte a csodával határos ennek a zenei-emberi közösségnek a létrejötte és működése!

2016.12.09. Marinka néni 95 éves tapiokulturakollA Sülysápon magánvállalkozásként sikeresen működő Estikék Idősek Ápoló-Gondozó Otthonába kísértem el december 9-én Horinka László polgármester urat. Köszönteni mentünk egy idős nénihez. De „néni” nem, inkább egy kedves hölgy, a 95. születésnapján is elegáns hölgy, Kovács Istvánné Nagy Mariannka  fogadott minket.

Mackóadventjó

Holnap, december 11-én sok-sok minden lesz a sülysápi Városi Adventen! A Városért Asszonykör még mackót is süt a délután, este folyamán!

kocsiskuglóf

Kocsis Lászlónak, sülysápi gazdaembernek van tanyája, kaszálója, vannak tehenei, árusít friss házi tejet, készít finom sajtokat, rendben tartja a tápiósápi templomot, szervez vallásos jellegű zarándoklatokat, kocsikáztatja a Wass Albert Művelődési Központ által szervezett gyerekprogramok kis vendégeit, … és mostanság még kemencés kuglófokat is süt!

BeerPlakAz Összefogás Sülysápért Egyesület sülysápi Közéleti est-sorozatának december 12-i vendége DR. BEER MIKLÓS váci megyéspüspök lesz, aki beszél az 50 esztendei papi szolgálata alatt megélt élményeiről, de a kényes, tabunak számító kérdéseket sem fogja megkerülni. A Wass Albert Művelődési Központban 18 órakor kezdődő előadás, beszélgetés után Püspök Atya legújabb könyve is megvásárolható lesz, amelyet természetesen a Püspök Atya szívesen dedikál is majd! A rendezvény ingyenes! Az ÖSE és a WAMKK szeretettel vár mindenkit! Közéleti est Dr. Beer Miklós váci megyéspüspökkel

tapiokultura.huTL.KÉPEK

NJusztna2016koll

Nagy Jusztina, a Sülysápon és a környékbeli településeken egyaránt szeretett és tisztelt védőnő emlékét, a korai halálát követő években, volt munkatársai egy évről-évre megrendezésre kerülő rajzversennyel is megőrzik.

Alkategóriák