Anima Sülysáp 2019

2019. február 15. 19 óra, Sülysáp
Jegyek megvásárolhatók a Wass Albert Művelődési Központban, valamint a
jegy.hu weboldalon

Tápiószelei Nőnap plak x

poetry nk

A Slam Poetry feltörekvő műfajnak számít a kortárs irodalomban. Színpadon előadott költemény - tulajdonképpen formai, tartalmi megkötések nélkül.
Kedves Olvasók/Követők!
Szeretettel meghívunk mindenkit a 2019. február 8-án, 17 órától, Nagykáta városában szervezett Slam Poetry Klubunkra, ha kíváncsiak a műfaj bemutatására, és szeretnének eltölteni egy jó hangulatú délutánt a Városi Könyvtárban! A belépés díjtalan. Az eseményt és a versenyt Kovács Alex "KoAla" és Csetneki Dániel vezetik majd.

benczevegyes

2019. március 3-án (vasárnap) 16 órakor Szelére érkezik Dr. BENCZE JÓZSEF nagykövet úr, Magyarország fülöp-szigeteki nagykövete
A Fülöp-szigetek délkelet-ázsiai szigetállam, amely mintegy 7641 szigetet foglal magában. (Ebből nagyjából 800 lakott.) Az ország Dél- és Délkelet-Ázsia államai közül az egyetlen döntően keresztény vallású állam. Az ország egyik legfontosabb turisztikai látványossága a gazdag biológiai sokfélesége a strandokkal, a hegyekkel, (KÉPEK)

1tme2

A nagykátai Tápiómente Táncegyüttes 50 esztendeje alatt bejárta a nagyvilágot. Éppen csak az alig pár kilométerre lévő szomszédos településre, Sülysápra nem jutott el sokáig. Kerek tíz esztendővel ezelőtt ott is megtörtük a jeget, bemutatkoztunk, s azóta majd minden évben fellépett csapatunk e kisvárosban. Holnap, január 19-én, 18 órától a félszázévet Nagykátán nemrég hatalmas sikerrel összefoglaló ünnepi műsor esszenciája kerül a Wass Albert Művelődési Központ színpadára!

GálZplak

A Magyar kultúra napját Tápiószelén a régi pásztorok, betyárok világát megidéző programmal ünnepeljük. Érdemes elhozni a gyerekeket is, hiszen most ne egy protokolláris eseményre gondoljanak: Gál Zoltán kiállításának megnyitója mellett a vele érkező hagyományőrzők viseletét is közelről meg lehet nézni, ki lehet próbálni a karikás ostort, kézbe lehet venni a fokost, fel lehet próbálni a kalapot… Aki időben jön, az megkóstolhatja a művelődési ház barátai által készített bográcsos "betyár" ételt, de a gyerekek lekváros kenyeret is kenhetnek maguknak. Szeretettel várunk mindenkit!

 

Turai színház Dányban

„Színházi előadással ünnepeljük a Magyar Kultúra Napját a megszépült Dányi Művelődési Központban! Belépőjegy ára: 1500 Ft; jegyrendelés: 06-30/628-3008 vagy üzenetben ITT!”

(A Turai Komédiások a Tápió mentén is régen letették már a névjegyüket és Dányban is többször léptek már fel. Tóth Ildikó kolléganőm most is jó érzékkel választotta ki ezt az előadást az ünnepnapra. Ildikónak az előadáshoz és új művelődési központ többi programjához is sok sikert kívánunk!)

tta2019

A Tápió-vidék egyik legaktívabb, legszervezettebb és legcsaládiasabb sportközössége a TTA, azaz a

 

Tápiómenti Tömegsport Alapítvány. 2019-ben is várunk mindenkit a versenyekre, mozgolódásokra!

 

https://www.facebook.com/tomegsport/

 

Kátai magykult 2019

Nagykáta Város Önkormányzata szeretettel vár minden érdeklődőt a Magyar Kultúra Napja alkalmából tartandó rendezvénysorozaton.

Alkategóriák