pokolgép

 

PokolgéP koncert - 2019.04.06 Nagykáta

 

vastag

Áll(t) a Budavári Palota nyugati udvarán egy a szilaj magyar csikósok lendületét bronzba örökítő csodás szobor. Alkotójának, Ifj. Vastag Györgynek valahogyan Tápiószeléhez is köze van! Vándorkiállításáról a Szelei Hírek szól: Itt olvassa el! (Csikós szobor, Lófékező …)
blaskovichmuzeum.hu

Blaskovich Múzeum kedvelői

szeleihírek logo tpk

ITT is olvassa el! Dobos Imrével, a Tápiószele Régen és a Szelei Hírek szerkesztőjével jó ideje kölcsönös szimpátiával követjük egymás munkáját. A napokban most egy tartalmas beszélgetéssel és egy kézfogással is eldöntöttük, hogy immár „hivatalosan” is együttműködünk. A tapiokultura.hu január elseje óta az újjá alapított Tápiószelei Simonffy Kálmán Művelődési Ház és Városi Könyvtár honlapja. Azonban

800 éves logo végleges

 

Íme, elkészült az idén 800 éves Tápiószele ünnepi programjainak hivatalos jelképe!

Köszönet érte Katona Krisztiánnak és a Tápió Nyomdának!

(A Tápió Nyomda az elmúlt években számtalan igényes, színvonalas tápiószelei, Tápió menti kiadvány, könyv, album elkészítője, sokszor nagyvonalú támogatója volt. Ennek a szimbólumnak a tervezése, szerkesztése is felajánlásból született. A Tápió Nyomda a Tápiószelei Simonffy Kálmán Művelődési Ház és Városi Könyvtár együttműködő partnere, támogatója. Köszönjük!

Tápiónyomda

viseleteslányok

(Ilyen volt 2018-ban, 2017-ben, 2016-ban, 2015-ben)
Tápiószele Város Önkormányzata Tápió menti Népdaléneklési Versenyt hirdet valamennyi Pest megyei és budapesti általános iskola, valamint művészeti iskola tanulója számára. Az immáron ötödik alkalommal megrendezésre kerülő verseny közkedvelt lett a népdalokat tanítók és éneklők között egyaránt, melyre kizárólag a Tápió mentén található népdalos anyaggal lehet jelentkezni. (Részletek a "Bővebbenben")

Sóúttúra

Ez a túra sosem ugyanolyan! Valódi kaland a kihívást szeretőknek!
Kezdd a februárt egy jó kis téli sétával Tápiószele és Szolnok között! Rövid VIDEO a tavalyiról.
GPS track:ITT
Várunk szeretettel!
Tápiószelei Természetbarát KlubTéli Sóút 34/16

ififorum

A Tápiószelei Önkormányzat és a budapesti székhelyű Cromo Alapítvány 2018 februárja óta együtt dolgozik azon, hogy feltárja, hogy a helyi közösség, és ezen belül elsősorban a fiatalok milyen problémákat látnak, fogalmaznak meg.

Ezt számos alkalommal személyes kérdőívezéssel és programok szervezése közbeni beszélgetésekkel kutattuk. A felmérés eredménye, hogy

Véradás noéminek

 

Minden véradás, bármely ismeretlen beteg embertársunkhoz eljutó egy csepp vér is életmentő lehet. 2019.01.30-án,Tápiószelén minden vércsoportra, de különösen a 0 RH + -ra nagy szükség lesz!
„Nem szoktam kérni, de most egy kis segítségre lenne szükségem! 0 Rh + a vércsoportom. Aki egészséges és teheti, irányított véradással küldjön nekem egy kis "utánpótlást"... Akinek nincs kizáró ok, például cukorbetegség, tudna vért adni nekem?
Ledacs-Kiss Noémi”
Simonffy Kálmán Művelődési Ház – Tápiószele, Posta út 2.

(Az intézményben működő Mozgáskorlátozott Klub tagja a véradókat farsangi fánkkal kínalják majd meg!)

Gergo futoversenye

Tisztelt Tápiószelei Lakosok!

Február 24-én, immár második éve, Finn kezdeményezésű Nemzetközi futást szervezünk Yours Truly néven, melynek célja, hogy az év leghidegebb időszakában is hódoljunk kedvenc időtöltésünknek, a futásnak.

A tavalyi, közel 50 induló után, idén emeltük a tétet és várhatóan több, mint 150 induló

Alkategóriák