BZS BRVannak, egyre többen, akik úgy érzik, hogy tehetségük kötelezi is őket valamire, s nem csak a "maguk mutogatására". Ez utóbbi éppen csak azt jelenti, hogy amikor én vagyok a „sztár”, mikor engem szolgál mondjuk egy művelődési központ, akkor kegyesen "megjelenek". Mások meg – barátaink –, úgy vannak ezzel, hogy ha nekem már felmosták a színpadot egyszer-kétszer valahol, hát ott én is beszállok néha a „közösbe”. Borsos Zsuzsanna és Borsos Róbert is úgy érzi, hogy ott a helye a sülysápi majálison.

kuglófosKocsis László, sülysápi gazdaember és családja sok mindennel foglalkozik: van tanyájuk, teheneik, finom, friss tejet, sajtot is árusítanak, és még sápi templomban sem kondulna meg a harang, ha gazduram nem tartaná rendben az Isten ottani házát. Egy-két éve Kocsisék azt is kitalálták, hogy kemencéjükben kuglófot is sütnek az ünnepnapok alkalmával.

Minden évben igyekszik egy kicsit újítani, egy kicsit nyitni az újdonságok felé a művelődési központ stábja.

Idén a Redneck Roadkill rockzenekarral mutatunk be egy olyan szubkultúrát a sülysápi közönségnek, amely egyben szórakoztató, ritmusa és hangzása magával ragadó, s nem utolsó sorban rock! És country. És egy kis blues. Plusz egy kis humor.

cszEgyre több sülysápi fiatalember gondolja úgy, hogy szívesen adja tehetségét, képességét, segítségét egy-egy a Wass Albert Művelődési Központ által szervezett programhoz, eseményhez. A május elsejei, kastélykerti majálisunkon Csaba Zita néhány szép festményével lesz jelen és közben egy kis közös rajzolásra is várja a felnőtteket, a gyerekeket!

KocsiLackó Tibor és Borda Balázs volt a ötletgazdája, szervezője a tavalyi sülysápi városnap autós felvonulásának és a piactérre való kitelepülésnek. Az urak most a május elsejei, kastélykerti majálisunkba is beszállnak, barátaikkal együtt. A Sülysápi Városnap 2016 – Vetési János képei beszámolónkban János és Szőke Attila barátom fotói között megtalálják a csodaszép gépekről készített bravúros fényképeket!

harmonikásNagyszerűen szerepeltek a sülysápi Móra Ferenc Általános Iskola diákjai a tegnapi tápiószentmártoni Pest megyei népdaléneklési versenyen. Majd bőven írok és képeket is közlök erről a remek eseményről, de mindezt előlegezve, a harmonikás-énekes Berzsényi Levente képével jelzem, hogy május elsején ő és társai közül többen is számítanak majd a sülysápi majálisozók figyelmére! Méltók rá!

31 3

Egyre jobban alakul ez sülysápi majális! Ma például az is eldőlt, hogy a május elsejei kastélykerti (Iskola utca, szőlősnyaralói MÁV állomás, Pest felé nézve a túlsó lejáró, jobb oldalra az első utca, séta kb. 300 méter, jobb oldal) bulink főzőversenyét Tóth Ferenc, a 31-es étkezde tulajdonos séfje fogja „zsűrielnökelni”! Tóth Tibor hentesmester és csapata, Kocsis Gábor, Száraz László, Zemen „Bizu” István családja, a Városért Asszonykör, Csalamiék , Hajdúék … már jönnek, és jól fogják magukat érezni! És Önök? Ti jöttök?

majálisplakx kicsi-         Zenés ébresztő 8-tól 10-ig, 11-ig a városban, régi- és hadijárgányok kíséretében, itt-ott.
Szalai István másod magával és egy teherautóval járja az utcákat.(A zenészeket és sofőröket megállítani, etetni-itatni (kocsisokat csak bambival!), szabad!). (A tervezett útvonal TÉRKÉPE )
A Kastélykertben, az Iskola utcában, reggel 10 és este 10 között – NEM sorrendben!

Alkategóriák