BMBK35 másolata

 

A járvány miatta az év elején még a tápiószelei művelődési házba tervezett ünnepi eseményre végül a Blaskovich Múzeum kertjében került sor 2020. október 16-án. A Tápió-vidék egyik legnagyobb múltú, legaktívabb civilközösségének erejét mutatja, hogy a hűvös időjárás és a pandémia ellenére is sokan voltunk jelen ezen a különleges programon.

termelőiszecső2020

LD4 6912

 

A tápiószelei Blaskovich Múzeum igazgatóját nagy szeretettel köszöntjük ma, születésnapja alkalmából!

Gócsáné dr. Móró Csilla igazgatása alatt a múzeum sikeresen őrizte meg a legendás alapítók, Blaskovich György és Blaskovoch János szellemi és tárgyi örökségét.

500 harang Tság

A Szironta Együttes az "500 harangkoncert" sorozatának részeként Tápióságon, a Római Katolikus Templomban (Templom tér) 2020. október 10-én, 10.30-kor lép fel.

Ismer t és elfeledett klasszikusok átiratai mellett kortárs szerzők kedvelt művei is felcsendülnek a különleges harangjátékon .

A fokozott érdeklődésre való tekintettel az adventi időszakban csaknem ötven, tavasszal karantén- és sarokkoncertjeink során 30, őszig további több mint 50 helyszínen találkozhat velünk ismét a közönség.

TJértékdíj

1998-ban került megalapításra az „Érték és Minőség Nagydíj”, mely a magyar termékek és szolgáltatások hazai és nemzetközi megjelenését, minőségét ismeri el. A gazdasági életben adományozható egyik legnívósabb elismerés rendkívül széles spektrumban szólítja meg a határainkon innen és túl élő magyar vállalkozókat.

dusekmotoros

 

 

A fejlesztéssel a jelenlegi 23 nm helyett egy 75,4 nm-es öltöző áll a sportolók rendelkezésére, ami az igényeknek megfelelő módon készül el.

A motocross pálya jelenleg is nemzetközileg jegyzett. A fejlesztés növeli úgy a pálya, mint a sportolók részére nyújtott szolgáltatások színvonalát . A jelenlegi kis helyiség mérete miatt főleg tárolásra volt alkalmas. A fejlesztéssel viszont egy méretében is megfelelő öltözőt vehetnek birtokba a sportolók. (Képek a "Bővebbenben")

ofella 70

Szeptember 12-én ünnepli 70. születésnapját a Tápió-vidék talán legrégebbi hagyományőrző közössége, a tápiószecsői "Ofella Sándor" Hagyományőrző Népi Együttes. Az együttest alapító névadó maga is legendás népművelő volt, aki évtizedeken szervezte a település kulturális életét. Munkassága ma is töretelenül él, hiszen a közösség továbbra is "családi" kézben van. Veje, Walter János sok éven át volt a Damjanich János Művelődési Ház igazgatója és egyben az együttes vezetője. Nyugdíjba vonulása pár esztedeje csak "jelképes" volt, hiszen ebben az új időszakban jött létre a Családi Fészek Néprajzi Múzeum, amely egy rendkívűl sokodalú közösségi szintérré vált. Itt, a múzeumban ünnepel majd 16 órától az "Ofella család". Isten élessen benneteket! 

Úri népviselet borító kicsi

Számos kulturális örökségvédelmi munka zajlik a Tápió mente szinte valamennyi településén, mindenki a maga módján, lehetőségeihez mérten igyekszik a helyi értékeket dokumentálni, rendszerezni, publikálni. Szörfi Józsefné Solti Erzsébet, az úri BAB-USKA Tájház megálmodója és tulajdonosa 2013-ban tette közkinccsé családjának fáradhatatlan, több mint fél évszázados múltra visszanyúló helyi értékmegőrző munkásságának eredményeit.

tápió mentéért díj csopkép2019

 

Terék József kiváló ötlete mellett többen is bábáskodva, a tavalyi esztendőben előszőr a tápiószelei művelődési házban méltó, emelkedett és megaható ünnepség keretében adta át kuratóriumunk négy, a Tápió mentét egy egész életen át szolgáló kiválóságnak, hozzátartozójának ezt a sok tekintetben egyedi elismerést. Egyedi, hiszen e régióban (máshol is ritkaság) talán soha nem volt olyan díj, amellyel egy kisvidék szülöttjeinek életművét nem egy politika-, hivatalos szakmai-, vagy önkormányzati szervezet, hanem

Alkategóriák