Úri népviselet borító kicsi

Számos kulturális örökségvédelmi munka zajlik a Tápió mente szinte valamennyi településén, mindenki a maga módján, lehetőségeihez mérten igyekszik a helyi értékeket dokumentálni, rendszerezni, publikálni. Szörfi Józsefné Solti Erzsébet, az úri BAB-USKA Tájház megálmodója és tulajdonosa 2013-ban tette közkinccsé családjának fáradhatatlan, több mint fél évszázados múltra visszanyúló helyi értékmegőrző munkásságának eredményeit.

tápió mentéért díj csopkép2019

 

Terék József kiváló ötlete mellett többen is bábáskodva, a tavalyi esztendőben előszőr a tápiószelei művelődési házban méltó, emelkedett és megaható ünnepség keretében adta át kuratóriumunk négy, a Tápió mentét egy egész életen át szolgáló kiválóságnak, hozzátartozójának ezt a sok tekintetben egyedi elismerést. Egyedi, hiszen e régióban (máshol is ritkaság) talán soha nem volt olyan díj, amellyel egy kisvidék szülöttjeinek életművét nem egy politika-, hivatalos szakmai-, vagy önkormányzati szervezet, hanem

aranyszarvasw

A tápiószelei Blaskovich Múzeum Baráti Köre Közhasznú Egyesület 2019-ben Tápió mentéért díjat alapított azzal a céllal, hogy elismerje azokat a személyeket, akik munkájukkal sokat tettek a Tápió mentéért. A díjat évente legfeljebb három személy kaphatja meg, illetve ezen felül egy személy posztumusz.

TRIANON2

 

MAGYARORSZÁG 100 ÉVE címmel készített fejtörőt Dusek László! A "Bővebbenben" megtelálható kérdésekre adott válaszokat akár meg is küldhetik a Tanár úrnak!

DusekL díj2

A tavalyi esztendőben először adtuk át a Tápió mentéért díjat (rövidesen megjelentetjük az új kiírást is), amelyet mások mellett a tápiószentmártoni dr. Dusek Lászlónak adományoztunk. A Tanár úr fáradhatatlanul dolgozik,

BasaLászló elhunyt másolata2

(Négy éve, 2016. április 5-én hunyt el Basa László. Rá emlékezünk.)

Évtizedeken át katonás fegyelemmel, kitartó szorgalommal kutatta e vidék múltját, értékeit.

Egész életével példázta, hogy csak az szeretheti igazán a hazáját, aki szűkebb pátriáját is magénak érzi, s aki erejéhez, képességeihez mérten szolgája is azt.

projekt tábla3Dusek László tanár úr Tápió-vidékért végzett sok évtizedes munkájáért a tavalyi évben az elsők között kapta meg a Tápió mentéért-díjat. Bennünket, az odaítélő kurátorokat tisztelt meg azzal, hogy elfogadta elismerésünket. Most az egyik újabb, nevéhez kötődő ügyét szeretnén népszerűsíteni: 2019-ben sikeres LEADER pályázat segítségével kezdtük el a vendégház kialakítását, melyet 2020-ban fejeztünk be teljesen. (Folytatás és képek a "Bővebbenben")

Katica farsang mont

 

A legjobb bulikat a nyugdíjasok csinálják!

Múlt szombaton a Katica Nyugdíjas Klub egy „klasszikus”, azaz jelmezes farsangi bált hozott össze. Remek vacsora, kiváló zene és Szécsiné Éva fergeteges humorú műsorvezetése kellett ahhoz, hogy olyan jól érezzük magunkat, ahogyan az a képeken is látszik! tapiokultura.huTL.KÉPEK

Szökjön ki gyógyfürdőbe

www.nagykatastrand.hu

 

Alkategóriák