baban2

 

A tápiószelei TÁROGATÓ FESZTIVÁL a Tápió-vidék kiemelkedő hagyomány- és értékőrző, zenei, táncművészeti, népművészeti fesztiválja, amely ebben a műfajban a legnagyobb számú közönséget vonzza.

2019. május 18-19-én került megrendezésre Tápiószelén a IV. Tárogató Fesztivál. A Tápiószele Város Önkormányzata, Kovács Ferenc polgármester úr kezdeményezéséből származó elgondolás, a 2016-ban útjára indított, hagyományteremtő céllal megvalósított program évről-évre több látogatót vonz a Népkertbe, tapiokultura.huTL.Képek

FÜLEMÜLEKOLL2019

 

tapiokultura.huTL.KÉPEK Természetesen, a BLASKOVICH MÚZEUM csodás, néhol szinte vadregényes parkjában került sor a hagyományos Fülemülék éjszakája programra, amely a Magyar Madártani Egyesület országos sorozatának a része. Szűcs Józsefné tanárnő 4. b-seinek kedves műsora után kiosztásra kerültek Múzeum Baráti Kör ajándékai, amelyeket a rajzpályázaton ügyeskedő diákok kaptak meg, majd Sári Gergő, az MME Tápió-vidéki Helyi Csoportjának titkárával együtt indultunk el a „madárlesre”. A délután szervező-háziasszonya Terék Mihályné volt. Köszönjük!

kpkoll2019maj

 

Csóka Károly zongoraművész és Bakos Tamás hegedűművész kiemelkedő játéka is emlékezetessé tette a Kovács Pál Farmosi Zenekar május 4-i koncertjét. tapiokultura.huTL.KÉPEK

A kiváló karnagy, zenepedagógus Czeróczki Judit által vezetett zenekar tagjainak a többsége valamikor a névadó Kovács Pál tanítványai volt.

Blask

 

Múltunk fényében címet adtam annak a beszélgetésnek, melyre hívunk szeretettel benneteket 2019. május 21-én 17 órára a Blaskovich Múzeumba. Beszélgessünk arról, milyen volt és milyenné tettük Tápiószelét! Mitől élhető, szerethető ez a hely már 800 éve? Oszd meg emlékeidet velünk egy finom tea mellett!

800 éves logo végleges

 

Május 25-én a 800 éves Tápiószele - sorozat részeként vetélkedőt szervez a Tápiószelei ...(?) Kálmán Művelődési Ház és Városi Könyvtár. Várjuk a közösségek, családi csapatok, az osztályfőnökeik, pedagógusaik ("töriesk!!! magyarosok!!!") által vezetett csapatok jelentekzést (Szeretettel várjuk a "szomszéd" településekről érkezőket is!). Intézményünk klubjainak, az intézményünket rendszeresen használóknak, a nálunk kiállítóknak, a nálunk programokat, bálokat, eseményeket szervezőknek nem kötelező,... DE...!!!...) Terék Mihályné "Bővebbenben" felsejdített kérdése-ötletei mellett játékos képfelismeréskre, kirakójátékokra, rejtvényekre, "akció-feladatokra" is lehet számítani! Jelentkezni Magyariné Birta Magdolnánál - 06 30 9263 713 -, vagy nálam - Tarnavölgyi László - 06 30 407 3974 - is lehet!

Slam maj17 alex

SPN - Slam Poetry Nagykáta - Május 17.

SPN - Slam Poetry Nagykáta

Nem állunk meg! Várunk szeretettel minden vállalkozó szellemű jelentkezőt, nézőt és szellemet a negyedik eseményünkre.
//Évadzáró//

Nagykáta városában létrejött egy Slam Poetry (slam poetry) klub, a Városi Könyvtár segítségével...

Közeleg a nyár és ideje felszállni!
Gyere és repülj el velünk a szavak tengeréhez! (Részletek a „Bőbbenben”)

Alkategóriák