RobiZitaKét, tehetséges sülysápi fiatal képzőművész-barátomat, Csaba Zitát és Borsos Róbertet arra kértem, hogy szeptember 30-án, a Sülysápi Kapás udvari szüreti vigadalom és „mackós” gazdanap keretében készítsenek egy alkalmi krétarajzalkotást Templom utca új aszfaltjára. A fiatalok várják majd a gyerekeket is, akik szintén pingálhatnak valamit ide, sőt a legügyesebbeket meg is jutalmazzuk majd valami aprósággal! Kedves szülők! Hozzák a gyereket! (Zita pár képét is kiállítjuk majd a Kapás udvarban.)

A bolond lány kicsi

Csanádi Ádám kollégám ismét szervez egy „színházjáratot”, mely október 8-án indul majd a sülysápi Wass Albert Művelődési Központ elől. Jegyeket máris lehet vásárolni a WAMKK-ban, Ádámnál, és a könyvtárban (nyitva tartás), Németné Papp Nóránál is!

szmkáta falunap 2017

CzakóG

2017.október 14-én a Wass Albert Tápiómenti Kulturális Egyesület meghívására régen várt vendéget köszönthetünk. A délutáni előadás, beszélgetés főszereplője Czakó Gábor író, akit írói tevékenysége mellett nyelvünk kutatójaként, rejtett és kézenfekvő törvényszerűségeinek feltárójaként is ismerhetünk. Bizonyára sokan emlékeznek a Duna TV-n 15 esztendeig futó „Beavatás” című műsoraira.
Előadásának címe: Nyelvédesanyánk. Legutóbbi, anyanyelvünket érintő kutatásait, felismeréseit adja közre azonos című könyvében is, melynek ez az előadás egyfajta élő kivonata.
Természetesen lehetőség lesz egyéb könyveinek megismerésére és dedikáltatására is a délután folyamán.
Szeretettel várunk mindenkit a Polgármesteri Hivatal dísztermébe 2017. október 14-én 16 órakor.
Az előadás ingyenesen látogatható, de adományaikat és támogatásukat szívesen fogadjuk a helyszínen.

kerekesfeszt

PalkóFeszt

TJKLarinét

Siker, elismerés és nagy lehetőség ez nemcsak a tápiószelei származású gyűjtő, előadóművész, pedagógus, de az egész Tápió mente számára is!
Terék József új feladata, hogy immár Pest megye 187 településén gyűjtse a népdalokat, a népzenét, rendezze azokat, és egy rövidesen a pestmegye.hu honlapról is elérhető felületen mindenki számára ingyenesen elérhetővé tegye. Hogy miféle „járuléka”,

TjKodály

Terék József barátom olyan megbízást kapott Pest Megye Önkormányzatától, amelyről előbb egy külön rövidhírben, majd később egy interjúban is be kell számolnom a tapiokultura.hu olvasói számár. Itt most „csak” örömmel idézem honlapunkra a pestmegye.hu oldalán közölt cikket, amely

fecskehajto 2017

„A szó elszáll, a papír megmarad!” Nekem is papírosra kellett volna írnom azokat a sorokat, amelyekkel éveken át beszámoltam a kókai Tóth György családjának és barátainak egyedi hangulatú, őszinte, hagyományőrző pincés napjairól. De hát

Alkategóriák