Nagykátai_Zeneiskola_-_Beiratkozás.jpg

Remek művésztanárok, színvonalas oktatás, sok-sok tanszak közötti választási lehetőség, koncertek, fellépések, kamarazenekarok, összetartó kisközösségek, családias programok, Muzsika Színház....
Szülőként is tudom, hogy mit adtunk azzal a gyermekünknek, hogy az általános iskola első osztályától a gimnázium végéig járhatott a Nagykátai Zeneiskolába is. Pedagógusként munkáját segíti a muzsikálás képessége, amellyel kis neveltejeit, magát, barátait is és családját megörvendezteti.

uriszinjatszotortakicsi.jpg

A Sülysápon tanító, de úri származású Dobosné Földi Brigitta is tagja annak a tavaly még alkalminak induló társulatnak, amely 2014-ben a sülysápi WAMKK-ban is bemutatkozott a Pofon című darabjával. Művelődési közpuntunkban most is örömmel és köszönettel fogadja be a lelkes szomszédok új előadását, a Kék habostortát.
Hogy miért éppen május 28-án, egy hétköznapi csütörtök estéjén várjuk a nézőket?
A WAMKK programnaptárát már régen zsúfolásig tömtük programokkal! 2015 legvégéig kitehetjük a "megtelt" táblát. Ráadásul a tánárnő - teljesen érthető módon - még ebben a tanávben szerette volna iskolája diákjainak ismét megcsillogtatni teátrista tehetségét! Természtesen mindenkit várunk! Ingyen! (Lesz egy kis kosárka. Csak akinek módja van rá, és csak amennyi nem hiányzik a hóvégi kasszából!)

urgestanosveny.jpg

Tápiószecső Nagyközség beruházásában 2013-ban került átadásra az Ürgés tanösvény, mely a településtől délre elhelyezkedő Égeres-legelő természeti értékeit mutatja be. A Natura 2000 védettség alá eső területen számos védett, fokozottan védett növény- és állatfaj él, melyeket a több kilométer hosszú, gyalogosan és kerékpárral is bejárható útvonal mellé kirakott 10 információs tábla segítségével ismerhetünk meg.

buvesztabor.jpg

Szabó István honlapja

(Most még: Jobb egérgomb, "Kép megjelenítése" és nagyobb méretben is láthatóak a képek!)

fulemulewww.jpg

A Magyar Madártani és Természetvédelmi EgyesületTápió-vidéki Helyi Csoportja egy érdekes kis ismeretterjesztő túrára invitálja a sülysápiakat és a „szomszédokat” is a mai koraestén. Az országosan meghirdetett Fülemülék éjszakája program keretében szervezett akciók részeként, Kertész László csapata már túl is van a tisztes érdeklődést kiváltó tápiószecsői, nagykátai, tápiószelei, tápiósági programokon.

gyereknapplakat

sulysapinyaralasplakatnagy kicsi

sagiakKapasban.jpg
Udvari István tanár úr évek óta útba ejti diákjaival a sülysápi Kapás Gyűjteményt. A tápiósági dr. Papp Károly Általános Iskola tanulói az erdei iskola program keretében, mindig felkészülten, feladatlapokkal a kezükben érkeznek hozzánk. Érdeklődve, figyelmmel, kérdeseikkel sem fukarkodva járják be  Katus Norberttel és velem az ezer darabos múzeumot.

Gyereknap15szecso.jpg

Alkategóriák