MúzÉjSzele2015

ofella képeslap

Az Ofella Sándor Hagyományőrző Népi Együttes idén ünnepli fennállásának 65. évfordulóját. Ennek keretében 2015. július 18-án megtartják a „Hajdani Táncosok Találkozóját”. Olvass tovább: ITT

Terék József Népművészet Ifjú Mestere verseny 2015.05.15 Hagyományok Háza15-35 éves korig lehet pályázni a Népművészeti Ifjú mestere díjra, mely a népművészeti szakma egyik rangos kitüntetése. Terék József immáron harmadik alkalommal indult el ezen a nemes megmérettetésen. Mindhárom alkalommal előadási darabjainak megválasztásánál központi szerepet töltött be szülőföldjének, a Tápió-mentének népdalos, népzenei anyaga, melynek egy részét saját maga gyűjtötte a vidékünkön 2009 óta közel 150 alkalommal több száz adatközlő nénitől és bácsitól egyaránt.

mszsag

Még a távolabbi szomszédból, de Tápiószecsőről vagy Tápióbicskéről mindenképpen érdemes átmenni Tápióságra, ahol a Nagykátai Zeneiskola által életre hívott Muzsika Színháza vendégeskedik.
Don Quijote történetét húsz szereplő meséli, énekli el. A Zeneiskola művésztanári, a magánének tanszak jelenlegi és volt növendékei, a Nagykáta Színjátszó Egyesület tagjai. Tizenhét tagú zenekar!
Ilyet nem minden nap hallanak, látnak!
A tápióságik figyelmébe ajánlom, hogy a sági felmenőire büszke Teréki Krisztián barátom is részese ennek a produkciónak! Menjenek el a 18 órakor kezdődő előadásra! Kapcsolódjanak ki, éljék át az élő, minőségi zenés színház élményét!
(Csanádi Ádám kollégám tájékoztatott, hogy van még a helyszínen megvásorható 1000 Ft-os belépőkből, és mindenkinek lesz helye!)

nyáritáncházgif

Este hattól várjuk a családokat, a fiatalokat és az idősebbeket is az igyenes Ihajla táncházba. A legutóbbi mulatozásunkban nagy sikert aratott a sok-sok moldvait játszó vendég furulyásunk, így most kifejezetten moldvai lesz a hangulat.
Szokás szerint, a gyereket  hét órától kicsábítjuk a nagytermből. Ők az előtérben, asszonybarátaink segítségével nyújtják, szaggatják a pogácsákat, amelyeket majd az udvar árnyékos sarkában meg is sütnek. Közben mi meg szálkásra koptatjuk a parkettát!

A Nemzeti összetartozás napjának rendezvénye Sülysápon esőben sem marad el! Bízunk ugyan a szép időben, de ha nem így lenne, akkor a Kisoldogasszony-temlomban fogjuk megtartani a programot!

nonkollKét tehetséges fiatalember fogja egyedivé tenni a ma 18 órakor kezdődő sülysápi megemlékezésünket! Cseri Bernát, a tavalyi esztendőben a WAMKK-ban is frenetikus sikert arató Dányi Ifjúsági Fúvószenekar első klarinétosa mellett Sillo Réka, az I. Tápió-menti népdaléneklési verseny győztese is közreműködik a programunkon. Tiszteljék meg figyelmükkel Katus Norbert alpolgármester urat, a sülysápi és az úriból érkező tehetséges fiatalembereket. (A megemlékezésre templom mellett kerül sor és innen visszük majd az emlékműhez a Város koszorúját!)

fulemule2 15sulysap
Magyar Madártani és Természetvédelmi EgyesületTápió-vidéki Helyi Csoportja
Töltsön velünk egy madárdalos, varázslatos estét! Hallgassuk együtt a csalogány csodálatos énekét.
Szeretettel várjuk a természetkedvelőket, szerelmespárokat, családokat!
Időpont: 2015. június 6. szombat, 19:30-21:00-ig
Találkozó: Piactéri parkoló, (311-es főút mellett)
Program: Madarak és Fák Napja ünnep történetének ismertetése, fülemüle bemutatása.
Útvonal ismertetése. Madármegfigyelés. A túraútvonal hossza 3 km.
További információ: Kertész László 30 3522038, Mikus Máté 30 5911032

zongoravizsgawamkk

Alig pakolgattuk össze gyereknapunk eszközeit, máris itt vannak az újabb feladatok. Most éppen a Wass Albert Művelődési Központban is oktató Kadenci Művészeti Iskola növendékei vizsgáznak. Süveges Imre igazgató úr és a kis zenészek programja előtt még két-három órával, Katus Norberttel együtt a Kapás Gyűjteményben voltunk, ahol egy nagyon kedves szentmártonkátai ovis csoportnak és a pedagógusaiknak mutattuk be a mesebeli régi világot.

Alkategóriák