blaskovich baráti kör

A tápiószelei Blaskovich Múzeum Baráti Köre több olyan szép, és tartalmas programot készített mostanság elő, amelyeket már most érdemes a valódi értékekre fogékony tapiokoltura.hu olvasóknak is beírniuk naptáraikba:
Július 15-én, az újszilvási vadászháznál szalonnasütéssel „ízesített” kötetlen beszélgetésre várjak barátaikat.
Augusztus 19-én
Dabi Rozália
kézműves, hajócsipke készítő, szőttes készítő, gyöngyfűző, hímző…, Rogovszky László zenepedagógus-gitárművész,
szeptember 10-én
Jankovics Marcell
, Kossuth-díjas rajzfilmrendező, grafikus, kultúrtörténész, író,

szeptember 16-án Baranyi Ferenc, Kossuth-díjas költő lesz a Teakör vendége.
Blaskovich Múzeum Baráti Köre
2766 Tápiószele, Múzeum út 13. T: 53/ 380-061

ir1

Június 17-i, 17 órakor kezdődő MÚZEUMBARÁT TEAKÖR programja is érdekesnek ígérkezik. A jobb agyféltekés rajzolás rejtelmeit Rékasi Tiborné Iványi Judit (www.ivanyirekasi.hu) festőművész-rajztanár mutatja be a tápiószelei Blaskovich Múzeumban. E rendezvényre ismét várunk minden érdeklődőt, de külön is szeretettel ajánljuk azt a „szünidős” gyermekeikkel, unokáikkal érkező barátainknak!

ttamaratongif

Lehet váltóban, lehet csapatban, lehet kerekezve… ITT van minden, amiből válogatni lehet!

Túra a Naprendszerben

A Fezosport Turista Egyesület - a Sülysápi Amatőr Csillagász Egyesület (www.sacse.hu) és a Juglandis Egészségügyi Bt. (www.juglandis.hu) támogatásával Túra a Naprendszerben 15 elnevezésű túrát indít június 28-án a Sülysápi Csillagdából. A Teljesítménytúrázók Társasága által is jegyezett sportesemény a társaság hivatalos honlapján honlapján is szerepel, de ott még 20 km-es táv szerepel. Ennél csak a „családiasabb” 15 km-ben maradtak a szervezők, akiknek jóvoltából a „Bővebben” részleteket is közölhetünk az útvonalról.

Kapásban az iskolások

tapiokultura.huTLképek
Egész évben érkeznek a látogatók a sülysápi Kapás Gyűjteménybe, de a tavasz első napjaitól rendszerint megsokszorozódik a bejelentkező csoportok, társaságok száma. Idén is túl vagyunk már a TTA Sülysápi Futónapján (ekkor a sportolókat kísérő családtagokat fogadta Minkóné Polenyik Piroska és Minkó Renáta), a száz gyermeknek itt megszervezett ovismajálisunkon, a sági diákok vagy éppen a szentmártonkátai ovisok fogadásán.

kátaitánctal2015

lecsófeszt

www.lecsofeszt.hu

tápióslovagostábor

ITT vannak a táborok időpontjai és az egyéb információk, elérhetőségek.

Alkategóriák