Tápiós ifi tábor 2015

golya road show 2010 08

Magyar Madártani és Természetvédelmi EgyesületTápió-vidéki Helyi Csoport: 2015. június 27-én, szombaton 14:00 órától gyűrűző bemutatót tartunk Tápióságon, a Bicskei úton lévő gólyafészeknél. A jelenlévők ismereteket szerezhetnek a magyarországi gólyák helyzetéről, fészkelési szokásaikról, költésükről, táplálkozásukról, vonulásukról, védelmükről. Testközelből lesznek láthatóak a cseperedő fiókák, lehetőség van egy kis simogatásra, fotók készítésére.
(Tápió-vidéki "menetrend" a "Bővebbenben")

szecsőinyáribuli

tszentmartontermészetvédelmitábor

MúzÉjSzele2015

ofella képeslap

Az Ofella Sándor Hagyományőrző Népi Együttes idén ünnepli fennállásának 65. évfordulóját. Ennek keretében 2015. július 18-án megtartják a „Hajdani Táncosok Találkozóját”. Olvass tovább: ITT

Terék József Népművészet Ifjú Mestere verseny 2015.05.15 Hagyományok Háza15-35 éves korig lehet pályázni a Népművészeti Ifjú mestere díjra, mely a népművészeti szakma egyik rangos kitüntetése. Terék József immáron harmadik alkalommal indult el ezen a nemes megmérettetésen. Mindhárom alkalommal előadási darabjainak megválasztásánál központi szerepet töltött be szülőföldjének, a Tápió-mentének népdalos, népzenei anyaga, melynek egy részét saját maga gyűjtötte a vidékünkön 2009 óta közel 150 alkalommal több száz adatközlő nénitől és bácsitól egyaránt.

mszsag

Még a távolabbi szomszédból, de Tápiószecsőről vagy Tápióbicskéről mindenképpen érdemes átmenni Tápióságra, ahol a Nagykátai Zeneiskola által életre hívott Muzsika Színháza vendégeskedik.
Don Quijote történetét húsz szereplő meséli, énekli el. A Zeneiskola művésztanári, a magánének tanszak jelenlegi és volt növendékei, a Nagykáta Színjátszó Egyesület tagjai. Tizenhét tagú zenekar!
Ilyet nem minden nap hallanak, látnak!
A tápióságik figyelmébe ajánlom, hogy a sági felmenőire büszke Teréki Krisztián barátom is részese ennek a produkciónak! Menjenek el a 18 órakor kezdődő előadásra! Kapcsolódjanak ki, éljék át az élő, minőségi zenés színház élményét!
(Csanádi Ádám kollégám tájékoztatott, hogy van még a helyszínen megvásorható 1000 Ft-os belépőkből, és mindenkinek lesz helye!)

Alkategóriák