IllésMkoll2

 

A napokban került ki Hajdú Kata mesesorozatának harmadik darabja, amelyet ezúttal is a tápióbicskei művész, Illés Márta illusztrált. KÉPEK

Természetesen, Tápióbicskén lesz az „ősbemutató” (március 29., 18 óra, Fehér István Művelődési Ház és Könyvtár), de április 11-én, Tápiószelén is sor kerül egy nagyon is rendhagyó „könyves-képes-verses” családi napra!

teszedd szele2

54730978 10205529374990262 1171270528313327616 n
 
Március 19-én 17 órától a „kenukirály” Wichmann Tamás lesz a Blaskovich Múzeum barátai által működtetet közösség, a Teakör vendége. A nagyszerű sportember küzdelmes és kiemelkedően sikeres életéről mesél nekünk.
Szeretettel várunk a Blaskovich Múzeum egyedi hangulatú épületébe egy jóízű beszélgetésre, amely mellé ízletes teát és süteményt is kínálunk!

szemeteskocogas

Plogging Tápiószelén! Az első szemétszedős kocogás időpontja 2019.március 30! Tisztítsuk meg lakókörnyezetünket! A fotókon látható állapotot szüntessük meg egy kis kocogással fűszerezve! Összekötjük a kellemest a hasznossal! Várunk szeretettel (Kesztyűvel és zsákkal!) március 30-án 14.30-kor a Vörösmarty és Györgyei út találkozásánál! Fleischmann György és Ivanics Gergő! 

Farmosinádastűzakció


Tápió Natúrpark
A múlt heti farmosi nádastűz első sokkja után több pozitív megkeresést kaptunk, melyben magánszemélyek, cégek érdeklődtek, hogyan segíthetnének az elpusztult Kékbegy tanösvény újjáépítésében. Nagyon örülünk, hogy ennyi embernek szívügye ez a kedves kirándulóhely, és ilyen sokan akarnak segíteni.
A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósággal és a helyi természetvédelmi szervezetekkel együttműködve kampányt indítunk a pallósor újjáépítésére, melyben minden beérkező összeget a Kékbegy tanösvény felújítására fordítunk.

HCS2Holdonmacska

Tarnavölgyi Réka (Nagykáta ), Bori Gyuri (Sülysáp) Jáger János (Jászfényszaru) Tápió-vidéki, jászsági gyerekzenekara egyre népszerűbb, sikeresebb! Tavaly a nagykátai TápióFeszten, a Campona Üzletházban (idén újra hívják őket) és számos városnapon, fesztiválon léptek fel. A Szent István Rádió után a Szolnok TV is közel egyórás zenés beszélgetést készít velük a napokban.
Művelődési házak, iskolák, ovik!

Nemcsak szülői elfogultságból, de népművelőként is jó szívvel ajánlom ezt a remek kis csapatot! (Elérhetőségek a "Bővebbenben")

boxkoka2019

toalmas oldal fejlec 1045px

Községi Művelődési Ház Tóalmás

2019. március 09-én 14.00 óra

A nevezés feltételei www.toalmas.hu-n olvasható

Rékaovoinyito

Alkategóriák