Magykultszele2019plaktam

A Magyar kultúra napját Tápiószelén a régi pásztorok, betyárok világát megidéző programmal ünnepeljük. Érdemes elhozni a gyerekeket is, hiszen most ne egy protokolláris eseményre gondoljanak: Gál Zoltán kiállításának megnyitója mellett a vele érkező hagyományőrzők viseletét is közelről meg lehet nézni, ki lehet próbálni a karikás ostort, kézbe lehet venni a fokost, fel lehet próbálni a kalapot… Aki időben jön, az megkóstolhatja a művelődési ház barátai által készített bográcsos "betyár" ételt, de a gyerekek lekváros kenyeret is kenhetnek maguknak. Szeretettel várunk mindenkit!

 

Turai színház Dányban

„Színházi előadással ünnepeljük a Magyar Kultúra Napját a megszépült Dányi Művelődési Központban! Belépőjegy ára: 1500 Ft; jegyrendelés: 06-30/628-3008 vagy üzenetben ITT!”

(A Turai Komédiások a Tápió mentén is régen letették már a névjegyüket és Dányban is többször léptek már fel. Tóth Ildikó kolléganőm most is jó érzékkel választotta ki ezt az előadást az ünnepnapra. Ildikónak az előadáshoz és új művelődési központ többi programjához is sok sikert kívánunk!)

tta2019

A Tápió-vidék egyik legaktívabb, legszervezettebb és legcsaládiasabb sportközössége a TTA, azaz a

 

Tápiómenti Tömegsport Alapítvány. 2019-ben is várunk mindenkit a versenyekre, mozgolódásokra!

 

https://www.facebook.com/tomegsport/

 

Kátai magykult 2019

Nagykáta Város Önkormányzata szeretettel vár minden érdeklődőt a Magyar Kultúra Napja alkalmából tartandó rendezvénysorozaton.

szentistvánradiókoll

A 1,5 millió emberhez eljutó keresztény Szent István Rádióban Farkas Erzsébet beszélgetett a Tápió-vidékhez is kötődő két zenekar, a Jáger János és barátai és a Holdonmacska muzsikusaival, Jáger Jánossal és Tarnavölgyi Rékával. Az adó december 17. után 23-án, 11 órakor megismétli majd ezt a műsort. A karácsonyra hangolódó szeretetteljes beszélgetés (9. perctől) ITT is meghallgatható.

Karácsonyi plakát DIF 2018

csicsergőkórus

Városi Advent, Sülysáp - 2018 . December 16-án, 14 órától a WAMKK nagytermében már mesélünk, kézműveskedünk, vetítünk, de az épület előtt már forog a kosárhinta is! 15 órától a sok szép programunk lesz az épület előtt is! Többek között az óvoda pedagógusainak Csicsergő Kórusa a kicsikkel, a baptisták, a pünkösdiek kórusa és a katolikusok énekkara is fellép majd, de nagyon várjuk a Szent István Általános Iskola betlehemes műsorát is!

tókerülő túra

Ciroka

December 16-án, ebéd után, úgy kettő óra felé már érdemes eljönni a gyerekekkel a sülysápi adventünkre. A kosárhinta, az állatsimogató a WAMKK előtt, bent, a melegben régiséges diafilmvetítő, „nagy mese-mozi”, kézműveskedés… mellett Iván Judit egyre népszerűbb baba-mamás programjával a „cirókával” is várjuk a családokat!

Alkategóriák