bicskeifalinap koll

 

KÉPEKtpk.TL „Klasszikus” falunapon vendégeskedtem július 20-án, Tápióbicskén, amelyet a rövidesen nyugdíjba vonuló népművelő kolléganőnk, Hegedűs Józsefné, Emőke szervezett. Éppen csak egy-két órát tudtam a Szent István parkban maradni, de így is azt láttam, hogy a rekkenő hőség ellenére is sok főzőcsapat, közösség volt jelen és kedvesek, színvonalasak voltak a programok is. Köszönet a szervezőknek, hogy a Tápió-vidéki együttesekre is figyeltek, így a tápiószelei, Európa-bajnok tánccsoport, a Duende Tánciskola, a nagykátai-sülysápi-jászfényszarui Holdonmacska zenekar is nagy sikerrel lépett fel,

tbicske falunap

toalmas v8 plakat

terékkozmaFotó: Koncz Margit

A két, rendkívül sokoldalú Tápió menti muzsikus, Kozma Tamás és Terék József külön-külön is, számtalan stílusban és sok-sok formációban szerepel, de kettősük fellépései számukra mindig az önfeledt örömzenélés lehetőségét kínálja. Igazán szerencsések voltak mindazok, akik a Blaskovich Múzeum kertjében, a Teakör szervezésében élvezhették a július 16-ai, nyáresti koncertet!

ökovásár

Nem kell hétvégéig várni egy jó kis Tápió-vidéki programra! Már csütörtökön érdemes kipróbálni Tápiószentmártonban ezt az új öko-vásárt!

I. ÖKO Termelői Vásár, Tápiószentmárton

iléésmártivácifal

 

A nagykátai Váci Mihály Katolikus Általános Iskola falát Illés Márta ezekben a napokban festi tele pipacsokkal. A 68 m2-es alkotás mérete miatt is ritkaság lesz. A tápióbicskei festőművész augusztusban otthonában, műtermében fogadja majd a tápiószelei Blaskovich Múzeumban működő Teakör tagjait.

 

illésmártipipacsok2

 

Illés Márta a Benczúr Galériában

A Tápió mente „mesebeli” festőművésze - Illés Márta

Illés Márta kiállítása Tápiószelén

Mesebeli költészet napja képekkel, muzsikával Tápiószelén

Tóalmási lakodalmas

 

Hagyományőrző Falusi Lakodalom Tóalmáson

TME Tápiófeszt 2019

Tápiómente Táncegyüttes :
2019 szeptemberében már 36. alkalommal kerül megszervezésre a 'Kátai Tánctalálkozó. A Tápió-vidék legnagyobb nemzetközi kulturális rendezvénye az elmúlt években a TápióFeszttel közösen kerül megrendezésre Nagykáta városában.
Érdemes lesz beírni a naptárba az időpontot: 2019. szeptember 5-8.

Alkategóriák