Közép-Európa legnagyobb katonai hagyományőrző rendezvénysorozata, a Magyar Hagyományőr Világszövetség, az érintett önkormányzatok, művelődési intézmények és a helyi hagyományőrző egyesületek rendezésében.
A Tavaszi Emlékhadjárat résztvevői saját korhű ruházatukkal, felszereléseikkel és történelmi fegyvereikkel idézik fel a magyar történelem  legendás katonai sikereket felmutató hadi eseménysorozatát.

Mintegy 100 lovas hagyományőrző – jórészt huszárok – járja be az 1849-es dicsőséges tavaszi hadjárat útvonalait 35 település érintésével, Magyarországon és a Felvidéken. Az 1989 óta zajló programsorozaton közel 60 katonai hagyományőrző és 50 más társadalmi szervezet vesz részt.

A Boldogon toborzóval és húsvéti lovas menettel induló csapathoz gyalogsági alakulatok és tüzérség csatlakozik. A csatabemutatókat (Boldog, Tápióbicske, Isaszeg, Vác) kulturális rendezvények egészítik ki: nagyszabású koszorúzási ünnepségek, történelmi előadások, népzenei és néptánc műsorok, rock koncertek, huszárkonyha főzőbemutatók, zenés katonai hagyományőrző parádék, és az idén először hagyományőrző kézfogó és esküvő.

Élő történelemóráik is segítik a történelemszemléletű gondolkodásmód erősítését, kiterjedt nemzetközi ismeretségük pedig az európai kulturális kapcsolatok szorosabbra fonódását.

Az MHVSZ-t  a magyar hagyományok megőrzésére alakították a hagyományőrző egyesületek 2003-ban.

Szervező: Fülöp Tibor Zoltán +36 70 600 3561
http://os.mti.hu/hirek/84426/a_magyar_var_alapitvany_kozlemenye

Részletes program: https://www.facebook.com/events/232260560246962/?ref=ts&fref=ts

"Köszönjük élet! áldomásidat,
Ez jó mulatság, férfimunka volt!"

Vörösmarty Mihály

(Férfimunka lesz?)

Antal Edit