Kedves Olvasók!

Örömmel értesítek mindenkit, hogy mai nappal munkába állt legújabb művelődésszervezőnk, Csanádi Ádám személyében. Újdonsült kollégánk Sülysápról átjárva teljesíti munkaköri kötelességeit (amíg rá nem tudjuk beszélni, hogy költözzön fiatal feleségével Tápióságra).

Mielőtt a testületre veti valaki a "követ", mely szerint miért nem tápiósági jelentkezőt választottunk, a következő gondolatokat szeretném megosztani a világgal:

Nagyon sok lelkes jelentkező volt helybéli, és "nem sági" egyaránt. Mindannyian értékes, jó szándékú emberek, s nekik ezúton is szeretném megköszönni, hogy jelentkezésükkel tudtunkra adták, hogy érdemesnek tartják a falu vezetését arra, hogy velünk együtt dolgozva tegyenek kis községünkért. Remélem, lelkesedésük nem törik meg azzal, hogy ezúttal nem rájuk esett a választás, de "hosszú még az élet" alapon jelentkezési adataikat megtartottuk, szükség esetén így tudjuk, hogy kik azok, akikre számíthatunk hasonló témában.

Való igaz, szerettük volna, ha helyi kolléga tölti be ezt a pozíciót, de MINDEN szempontot figyelembe véve mégis Ádám mellett döntöttünk. Ádám egyike volt azon 2 jelentkezőnek, akik rendelkeztek a szakirányú képzettséggel. A szakmaiságon túl azonban picit több kellett ahhoz, hogy meggyőzzön bennünket.

A múltban szerzett tapasztalatok alapján világossá vált számunkra, hogy milyen EMBERT szeretnénk látni ebben a munkakörben. Egy olyan valakit, aki tudja mit jelent az a fogalom, hogy NÉPMŰVELŐ. Egy olyan valakit, aki tökéletesen tisztában van azzal, hogy mekkora erkölcsi felelősség nyugszik annak a vállán, aki a kultúrát szeretné népszerűsíteni egy olyan világban, mint a mai. Egy olyan valakit, aki megéli a kultúrát, műveli azt. Olvas, színházba jár, ápolja a hagyományokat. Aki tud hangosítani, plakátot szerkeszteni, megvannak a szükséges kapcsolatai, és tapasztalatai és látott már belülről több száz fős, akár ezres rendezvényt, annak minden nyűgjével, nehézségével, örömével, sikerével. És legfőképp olyan valakit, aki tudja ezt igazolni is. Tagadhatatlan, hogy Ádám ajánlólevele túl jó volt ahhoz, hogy ne tudtunk volna félretenni, azt, hogy nem tápiósági. Egy ízig-vérig népművelő példaképünk, Tarnavölgyi Laci (a szerencsés sülysápiak népművelője) volt Ádám "atyja", tanítója, ami garancia arra, hogy újdonsült kollégánk tisztában van azzal, hogy mit várunk el tőle, Önökért, Értetek. Reméljük, az, hogy (még) nem ismeri a Ságiakat, előny is lehet az objektivitást illetően, és segíti Őt abban, hogy előítéletek nélkül meglássa azokat a lehetőségeket, erősségeket, hibákat, amelyeket mi "belülről" nem biztos, hogy érzékelünk. Kérem, hogy mindenki, (akit érdekel egyáltalán a téma), legyen nyitott, segítőkész Ádámmal szemben, mert mi, testületi tagok úgy látjuk, hogy értékes embert sikerült találnunk, aki szintén nyitott és segítőkész lesz mindenkivel, aki igényli azt. Hisszük, hogy ő tud nekünk segíteni terveink, gondolatiságunk megvalósításában, abban, hogy Tápióságról egy olyan kép alakulhasson ki az "idegenek" számára, hogy itt mindig történik valami, zajlik az élet, példaértékűek a kezdeményezések, jó lelkűek az emberek, értékek teremtődnek és jó ide visszajönni.

Zárójelben jegyzem meg, hogy sok "nem Sági" állít meg erre-arra, és elmondják, hogy csodálva olvassák a tápiósági híreket, és üdvözölnek minden kezdeményezést, és csodálják, hogy a mai világban mennyi pozitív dolgot tudunk megvalósítani....hát, ennek folytatásában számítunk Ádámra, és ezúttal is kívánunk neki sok sikert, kitartást, és türelmet, mert egy ilyen kulturális bizottság, mint a miénk.... hogy is írjam.... nem egyszerű eset!!! Lelkesedésük töretlen, ötleteik kifogyhatatlanok, elszántságuk már-már vakmerő! Szóval Ádám, remélem kitartasz, felveszed a ritmust, amihez diktáljuk az ütemet!
Ádám, köszöntünk Tápióságon!!!

Halasi Anita
polgármester