A TÁPIÓ MENTÉÉRT tpkra

 

2019.átadó.FOTÓ/GÓCSA Sokan, sokat beszélgettünk évek óta arról, hogy milyen sokan vannak azok, akik itt, a Tápió-vidékén alkottak valami olyan maradandót, amelyet „méltatnunk”, példának állítanunk kellene.

Terék József barátom aztán e gondolatot tettre váltotta, és a tápiószelei Blaskovich Múzeum Baráti Körét a Tápió mentéért-díj alapítójának kérte fel. Személyes elnökletével hatodmagával a kuratórium is felállíttatott, amelynek magam is tagja lehetek. Megtiszteltetésnek tartom, hogy a tavalyi esztendőben olyan kiválóságoknak ítélhettük oda a díszes oklevelet és a tápiószentmártoni Aranyszarvas másolatát, mint dr. Dusek László, Molnár Tibor, Szörfi Józsefné Solti Erzsébet és posztumusz Benyovics Mihályné Rojtos Mária.

A tápiószelei Simonffy Kálmán Művelődési Központban emelkedett, méltóságteljes ünnepség keretében, őszintén meghatódva, családtagjaik, tisztelőik, barátaik sokasága előtt vehették át elismeréseiket a jutalmazottak.

A kurátorok szándéka szerint minden esztendőben más és más település lesz a díjátadás helyszíne. Idén mi, nagykátaiak leszünk a szervezők. 2019-ben még tápiószelei népművelőként az első vendéglát ó lehettem, és most megadatott, hogy „itthon”, Nagykátán, második alkalommal is aktív részes lehessek az ünnepség programjának kialakításában. Sajnos, a járványhelyzet miatt 2020-ban zártkörű lesz az átadásunk, de remélem, hogy a közösségi megosztókon közvetíteni tudjuk majd az idei átadást is.

A 2020. évi Tápió mentéért-díjak átadására tehát csak a meghívottak körében, 2020. 11. 15-én, vasárnap, 16 órától kerül majd sor, de a díjazottak tiszteletére a járvány elmúltával – remélhetőleg 2021 májusában vagy szeptemberében – mindenki számára nyitott, egész estés kulturális programot fogunk majd megszervezni a nagykátai művelődési központban!

Kövessenek bennünket!

facebook.com/muvkozpontnagykata

nagykatamuvkozpont.hu

tapiokultura.hu

Tápió mentéért díj

Tápió mentéért-díj. Először és „mi” adjuk át!

Tápiószele helytörténeti emlékkönyve és a Tápió mentéért - díjak átadása

Tápió mentéért-díj - Első átadás emelkedetten, Tápiószelén

Tápió mentéért-díj - dr. Dusek László

Tápió mentéért-díj - Molnár Tibor

Tápió mentéért-díj - Szörfi Józsefné Solti Erzsébet

Tápió mentéért-díj - Benyovics Mihályné Rojtos Mária