aranyszamár mont

Már bocsássanak meg a ma a Nagykátai Városi Könyvtár és Művelődési Központban fellépő bábművészeink, de akármennyire is sziporkáztak, mégsem ők voltak a legjobbak ezen a délelőttön! tapiokultura.huTL.KÉPEK
Bizony, a legügyesebbek, legokosabbak, ha kellett a legvidámabbak, ha meg úgy kellett a legcsendesebbek azok az elsősök voltak, akik Nagykáta két általános iskolájából és vendégségbe hozzánk érkező tápiószentmártoni gyerekekből alkottak egy fantasztikus közönséget! Köszönet nekik és a pedagógusoknak is!

Azért egy szakajtónyi jószót az Aranyszamár Bábszínházat alkotó Érsek -Csanádi Gyöngyi és Baranyai Anita is megérdemel. A vásári, vándor komédiások legszebb hagyományaira építve, „tiszta forrásból merítve”, Szász Ilona magyar népmesei motívumokból újraszőtt történetét ötletesen, nagy átéléssel, rengeteg szeretettel adták át a gyerekeknek. A történet „átjött”!

Néha vannak olyan pillanatok, amkor úgy adunk, hogy mi, „adom ányozók” gazdagodunk. A fellépők a tehetségüket, a próbákba fektetett munkájukat adták, de sokkal több et kaptak: őszinet mosolyt, szívből jövő tapsot a gyerekektől. És mi, népművelők is „nyereséggel” végeztünk, mert tisztességgel fogadtuk a teátristákat, a gyerekeket, a pedagógusokat, aztán végig szurkoltuk az előadást és még köszönömöt is kaptunk bábosoktól, gyerkőcöktől, nevelőktől!

Adjon az Isten még sok ilyen napot!

(Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által indított Lázár Ervin programhoz kapcsolódva, a Ceglédi Tankerületi Központ, a Váci Mihály Katolikus Általános Iskola, a Mátray Gábor Általános Iskola és Nagykátai Városi Könyvtár és Művelődési Központ együttműködésével négy alkalommal ajándékozhatunk a gyerekek számára az életkoruknak megfelelő, színvonalas, értékes színházi-, zenei élményt. Február 19-én a Kettőspont Kulturális és Művészeti Alapítvány A nyúl és a róka c. elődásával érkezik a folytatás!)