TIK Ijászverseny

 

2019. június 15-én, szombaton újra megrendezzük - immáron harmadik alkalommal - a III. Országos Íjász- és hagyományőrző Fesztivált. A helyszín változatlan, a kiváló természeti adottságokkal rendelkező Növényi Diverzitás Központ. Idén a visszajelzések alapján rekord számú kiállítónk lesz, így joggal bizakodunk az előző években is népszerű programunk még nagyobb „közönségsikerében”.

Majd' hatvan alkotó jelezte eddig a részvételi szándékát a kézműves vásárban. Közülük kiemelném Steixner István bőrművest, Stohmayer Ádám cizellőrt, Molnár Gábor kovácsot és Kalla Pál kádármestert, akik mesterség-bemutatóval is készülnek a rendezvényre. Délelőtt 10 órától kezdődik egy, az országban egyedülálló, maratoni íjászverseny. A versenyt a Nagykátai Honvédtüzér Hagyományőrző Csapat jóvoltából, egy 1848-as mozsárágyú pontosan rekonstruált másolatának ágyúszavával indítjuk el.   A nap folyamán 11 órától kétóránként, vezetett intézeti bemutatót tartanak a NöDiK munkatársai. A Regehű Lovastanya huszárruha- és fegyverbemutatót tart a nap során, és lehetőséget biztosítanak a kilátogatóknak a lovaglásra. Délután 17.30-tól különleges élményben lesz részük azoknak, akik kilátogatnak hozzánk, mert egy igazi lovasíjász bemutatót tekinthetnek meg. Farmosi Hagyományőrző Egyesület tagjai felépítenek nekünk egy pásztortanyát, ahol viselet- bemutatót, karikás ostor csergetést, fokos- és botosharcot tartanak, illetve a gyerekek kisállatokat is simogathatnak náluk. Sajnos a Fesztivál napja egybeesik az iskolai ballagással, azonban mivel a napközben lezajló íjászverseny országos, így alkalmazkodnunk kellett az Íjászverseny naptárhoz. Ettől függetlenül hiszem, hogy a délutáni és esti órákban hozzánk kilátogatóknak egy remek családi programban lesz részük.

21 órától egy jótékonysági retro discot is tartunk. A jegybevétel teljes összegét a tápiószelei mentőállomás betegfigyelő monitorrendszerének beszerzésére fordítjuk!

A részletesebb információkért és a teljes kiállítói névsor megtekintéséért, kérem, keressék fel a Tápiómenti Íjász Központ Facebook oldalát.

Mindenkit várunk szeretettel!

Magyari Sándor

a Tápiómenti Íjász Központ vezetője