DrSzelecsop

 

Terék Mihályné fáradtságos munkával és sok-sok egyeztetéssel szervezte meg idén is, immár negyedik alkalommal, azt a programot, amelyre az ország négy sarkából, de még külföldről is haza invitálta a jelentős karriert befutó tápiószelei fiatalokat, középkorúakat. (Az "alapötlet" anno Magyarné Birta Magdolna kolléganőmé volt.)  tapiokultura.huTL.KÉPEK

A 15 meghívottból 12-en személyesen meséltek tanulmányaikról, pályafutásukról, tápiószelei gyermekéveikről, kedves tanáraikról.

( A távolság vagy éppen gyermekvárás miatt most távolmaradók levélben üzentek haza.)

A szerevező példaértékű kezdeményezése révén a tápiószeleiek „számon tarthatják” sikeres honfitársaikat. Erősíthetik magukban és a legtöbbször már máshol élő, sikeres „földijeikben” a szülővároshoz való kötődés érzését.

A Simonffy Kálmán Művelődési Házban 2019. 03. 10-én létrejött találkozó minden meghívottja tudományos fokozattal, doktori címmel rendelkezett!
Az eseményen Faragó Sándor versmondással, az I-FISh Zenekar (róluk külön is írni fogok!) muzsikálással működött közre.
Ez a program céljaiban, tartalmában és megvalósításának eleganciájában is méltó volt az idén első említésének 800. évfordulójára emlékező település ünnepi sorozatához, és már most megállapítható, hogy ennek az egyik legkiemelkedőbb epizódjaként fogunk rá emlékezni!
(Ezúton is felkérem Terék Mihálynét, hogy legyen a tapiokultura.hu azon új rovatának segítő szerkesztője, ahol folyamatosan bemutatjuk majd a kiemelkedő szakmai, tudományos karriert befutó tápiószeleieket, majd a Tápió-vidékieket is!)