bj szervezokkel

Március 3-án dr. Bencze József, a "Tápió-vidék nagykövete" járt a tápiószelei Simonffy Kálmán Művelődési Házban (képes beszámolónk ITT olvasható).
A Tábornok úr az alábbi Facebook bejegyzéssel ( a "Bővebbenben" olvasható) tisztelte meg a szervezőket és a vendéglátókat!
Köszönjük, hogy eljött hozzánk! Visszavárjuk!

Vasárnap délután Dobos Imre György, és a Tápiószele i Simonffy Kálmán Művelődési Ház és Városi Könyvtár igazgatójának Tarnavölgyi Lászlónak a meghívására előadást tartottam a Fülöp- szigetekről a Tápiómente-térségéből összegyűlt régi munkatársak, barátok, Facebook ismerősök szép számú közönségének. Megtisztelt jelenlétével Kovács Ferenc polgármester úr is, a 800 éves Tápiószele polgármestere.
A szakmai karrierem kezdete a Tápiómente több településéhez, Farmoshoz, Tápiószeléhez, és Nagykátához, valamint a Nagykátai Járás többi más településéhez kötődik, meghatározó szép emlékeivel.
A virtuális világháló segítségével napjainkban is látjuk egymást a régi barátokkal, és ismerősökkel, de a személyes találkozás öröme sok év, sőt több évtized után leírhatatlan volt.
Hálásan köszönöm a szervezőknek, különösen Dobos Imrének, valamint minden érdeklődőnek, aki megtisztelt jelenlétével ezen az estén.
Bízom benne, hogy a Facebook híreim által eddig is sok információt sikerült közreadnom a 107 milliós lakosú Fülöp- szigetekről. Most az élő előadás, és párbeszéd még nagyobbra nyitotta az információs kaput.
Nem mindennapi meglepetésemre a Művelődési Házban bemutatták a Tápiószelei Természetbarát Klub elnökének, Lipák Istvánnak a Fülöp- szigeteki bélyeggyűjteményét, mely 1866-2010 éveket felölelő 650 db filippin bélyeget tartalmaz. Csodálatos történelmi látlelet a mintegy 50 év gyűjtőmunkájának eredménye. Gratulálok hozzá!