mackó feszt plakátterv kelevézes kicsi Aranka

Tavaly sokan vettek részt a sülysápi Wass Albert Művelődési Központ és Könyvtár (facebook.com/wass.kozpont) által szerevezett, a gazdanapokat, a szüreti vigasságokat, felvonulásokat, a szabadtéri hagyományőrző programokat egybegyúró rendezvényünkön. (Gazdanapból lehet majd a „Sülysápi Mackó Fesztivál”! ) A kemencés, gémeskutas Kapás udvarban (Dózsa Gy. út 105.) idén már az I. Sülysápi Mackó Fesztiválra várunk mindenkit, aki

szereti a családias hangulatú „őszköszöntő” eseményeket. A „mackó” bármelyik fajtájának sütögetése mellett „szabadon választott” ételeket is lehet majd készíteni! Várunk mindenkit, családokat, baráti társaságokat, akik a múzeumunk kedves hangulatú domboldalában felállítják bográcsaikat, katlanjaikat, tárcsáikat!

Várom a kézművesek, kézműves portékákat árusítók, a lovasok, betyárok és főzőcsapatok jelentkezését (Tarnavölgyi László: 06 30 407 3974)!

Teveink szerit minden évben más-más útvonalat próbálunk majd ki a szüreti felvonulás számára. Most 10.30-tól a sülysápi vasútállomás parkolójában gyülekezünk majd, ahonnan 11 órakor indul a népviseletes (vagy csak „hétköznapi viseletes”), gyalogos, autós, lovaskocsis, zenés menet a Vasút utca, Dózsa György út útvonalon, és nagyjából 11.45-12.00 között érkezünk a Kapás Udvarba. Lackó Tiborra,  Kecser Barnára, Németh Jánosra, Szegedi Miklósra... már biztosan, Kiss Balázs méhészre, a Sülysápi Értéktár tagjaira és másokra remélhetőleg számíthatunk. Kérem a gazdákat, a lovaskocsisokat, az ilyen-olyan járművel, mezőgazdasági géppel, traktorral... rendelkezőket, hogy jelentkezzenek, csatlakozzanak hozzánk! Aki a menetet nem vesz részt az már korábban is elindulhat a Kapás Udvarba! A főzőverseny csapatai már akár 8 órakor is érkezhetnek (Van idő! Zsűrizés 14.00 és 14.30 között!). A Népi Játéktár kosárhintája és a többi gyermekszórakoztató program 10 órától áll majd rendelkezésre!

Népzenéről, nótamuzsikáról, néptáncosokról gondoskodunk!

A tavalyi nagysátrat idén is felállítjuk, ahol vidám hangulatban lehet – akár falatozás, poharazgatás közben – a műsort nézni, hallgatni. (Aki nem tagja a főzőverseny valamelyik csapatának, az sem marad éhen, szomjan! Ételt, italt mi is fogunk árusítani!)