MázásPLAKÁT2 2018 VÁROSNAPVárosnapi PLKÁT A reggel kilenc és éjfél, hajnali egy óra közötti program minden részletének leírást képtelenség lenne elhelyezni a plakátokon, a molinókon vagy a Sülysápi Hírforrásban. Kísérletet teszek erre folyamatosan a facebook.com/wass.kozpont –on, a tapiokultura.hu –n, a facebook.com/sulysap.varos –on, a facebook.com/groups „Sülysáp ma” csoportban és most itt is.

Sülysápi Városnap

Mikor? 2018.08.18., reggel kilenc és éjfél, hajnali egy óra között.

Hol? Sülysáp, Piactér, a 31-es út mellett, Pesti út mellett.

 

Városnapi teljesítménytúra – Főszervező: Seprős Viktor – 06 70 312 9236 (túraplakát)

Rajt a WAMKK elől, 6.30 és 8.00-, 8.30-, 9.00 között.

 

Tartsd a tempót! Közösségi futás Kozár Rita és barátai szervezésében (facebook.com/Tartsdatempot)

Kb. 6 km-es (és esetleg a „keményebbeknek” kb. 13 km-es) távon, a Városnapi teljesítménytúra útvonalán, az első frissítő pontig)

 

Főzőverseny. A Piactér azon szakasza, amely a 31-es főútról lekanyarodva a vasúti átjáró felé (Szent István tér) haladó úttal párhozamos. Itt az út melletti füves részen és a parkolókban építhetik maguknak a konyháikat a nevezők. Nevezési díj nincs! Mit lehet főzni? Amit akarsz! Mennyit? Három kis adag a zsűrinek + amit a haverokra szánsz! Legkésőbb 14 órára a zsűri előtt legyen az étel! A tálalás, a konyha csinossága, a felszolgálás, terítés is benne lesz a pontozásban! Díjazás: oklevél, kupa, hőlégballon jegy a 17 év alatti hozzátartozóknak, dodzsem- , high speed-, sör- stb. jegyek.

 

Vidámpark, mini búcsú. Sülysápon évről-évre egyre több a szabadtéri nagyrendezvény. A Kastélykerti majálist családias-, az gazdanapból Mackó fesztivállá váló rendezvényt hagyományőrző-, a Városi adventet karácsonyi hangulat jellemzi. A Városnap jelzője a „szórakoztató”! Tavaly nagy sikere volt a „félarás” dodzsemnek. Idén egy új „extrával”, a 28 méter magasra repítő, megforgató High speed-del is bővítjük a kínálatot. Ha bejön, jövőre még egy újabb szenzációs játékot is meghívunk, és pár év múlva utol érhetjük a valaha volt

városligeti vidámparkot is J!

 

Gyerek- és ifjúsági programok, játékok – INGYEN! 4 pályás eurobungee, óriás csúszda, kicsi ugrálóvár… és 10 pályás kalandpark! Utóbbi a Vízművek előtti parkolóban, a Polgármesterei Hivatal és a patak közötti területen kerül felépítésre. Legutóbb a városavató volt Sülysápon ilyesmi, de a környékbeli településeken sem gyakori ez a szenzáció! És most is INGYEN!

 

Retro járgányok kiállítása, felvonulása. Lackó Tibor és barátai szervezik már évek óta a városnapjaink, majálisaink ezen elemét. A felvonulás útvonala még tervezés alatt van. Az biztos, hogy a gépek délelőtt és délután a 31-es úttal párhuzamos területen, illetve ha sokan lesznek, akkor a patak melletti részen is megcsodálhatók lesznek. Lesz egy quiz játék is, amellyel többek között hőlégballonozást is lehet majd nyerni! Nemcsak autók! Járgányok! Motorkerékpár, régi bicaj, ilyen-olyan ketyere, erő- vagy erőtlen gép is jöhet! Ez nem tuning fesztivál, „csak” egy baráti összevegyülés egy vendégszerető kisvárosban! Minden gépezet tulajdonosa és utasa (1+1fő) vendégünk lesz egy Tölgyes Csárdás egytálételre! Kérés cserébe: kedvesség az érdeklődők felé, esetleg „beülés” engedélyezése, de aki még egy rövid kört is felajánl a tombolába egy-egy gyermeknek, apujának….! facebook.com/groups/Retro autót szeretők gyülekezete/

 

Bemelegítő, levezető sport-show Katus Attilával. A népszerű sportember 10. 30-tól 30 perces, vidám edzést tart a színpadról. Minden korosztálynak! Csatlakozni 1 percre is lehet! A Tartsd a tempót visszaérkező futói, a már bejelentkezett sülysápi röplabdások biztosan ott lesznek, és a várják a csatlakozókat! Attila az edzésen résztvevők között kisorsolja a 18 órakor induló hőlégballonozás első utasait!

 

Hőlégballonozás. Lutri! Csak, ha 10km/h alatt lesz a szél, nem esik az eső, 18 óra ás 21.45 között, a Piactér patakparttal párhuzamos területén, csak a 17. életévüket be nem töltött gyerekeknek, fiataloknak, akik a Városnap valamelyik olyan programelem részt vettek, ahol tombolát osztottunk, azt kitöltötték, a sorsoláson jelen voltak és a nyert jegyüket rögtön át is vették! Sorsolásra minden program előtt sort keríthetünk! Aki 17.45 előtt bármelyik színpadi fellépőt megtapsolja, nevez a teqball kupára, a főzőversenyre megnyerheti a maga (ha 17 év alatti), a gyermeke, fiatal barátja számára a lehetőséget! Ha gyermek nincs jelen az aktuális sorsoláson, nem nyert!

 

I. Sülysápi Városnapi Teqball Kupa. Talán ez az első Tápió-vidéki teqball kupa. A napokban ért véget az első nemzetközi teqball kupa Magyarországon. A nagyvilágban is egyre népszerűbb sport Sülysápon is űzhető egy ideje. Az egyik profi asztalt felállítjuk a piactér színpada mellett. Lesznek mérkőzések a hivatalos szabályok szerint is, de a humoros, rapid meccsek győztesei is nyerhetnek a kupák, oklevelek mellett hőlégballonozást, sörjegyet, dodzsemezést… Nevezési díj nincs! Kezdés, amikor az első pár összeáll! (Kb. 11.00 és 14.45 között. Bemelegítés reggel 8-tól, illetve már 17-éln, péntek estétől!

 

Táncos lányok. Ahogy Katus Attila végez az edzéssel és a sorsolással, kb. 12 óra után, már jönnek a színpadra modern-, hip-hop táncos lányok: Like Dance – Papp Adrienn csapata Dánszentmiklósról, Sári Niki Sülysápról, Visison Company Budapetről (a sülysápi Nagy Dina közössége), Nyáriné Varga Dóra tanárnő sülysápi és tápiószecsői tanítványai. Kb. 14.30-ig tart ez a műsorelem, de ha lehet, a lányok az est folyamán még szerepelni fognak egy-egy zenekar között is! És ők is sorsolhatnak! Érdemes őket megtapsolni!

 

14.30: Csilóné Szász Mónika. Egy kisváros fesztivál jellegű programját a „saját” produkciókra építve is össze lehet építeni. Lehet, de érdemes kicsit távolabbra is kitekinteni. Egy a WAMKK-barát vállalkozó, támogató ajánlotta figyelmünkbe a Cegléden már tehetségkutató versenyt nyert és a környékbeli fesztiválokon rendszeresen fellépő fiatal édesanyát, a Pilisen élő Csilóné Szász Mónikát, aki megköszönve invitálásunkat, ingyenesen lép fel nálunk. Hazai és világslágereket fog énekelni. Köszönjük!

 

15.00: Ünnepi köszöntő. Horinka László polgármester úr köszönti a városnap közönségét, majd sor kerül a sülysápi elismerések átadására.

Mázás Jázmin közreműködik az ünnepségen.

 

15.30: Bugyi Dominika énekel. A sülysápiaknak nem kell bemutatni Dominikát, de talán a szomszédos településen ismeri a több tehetségkutató versenyt is megnyert sokoldalú énekest. Dominika bármilyen műfajt is választ éppen az aktuális fellépésére, mindig magabiztosan és nagy átéléssel szerepel. A WAMKK felkérését most is örömmel fogadta el. Köszönjük! Remek magyar slágerekkel fogja megadni a délutánunk alaphangját!

 

16.00: Jáger János és barátai. A zenekarvezető ugyan jászfényszarui, de a zenekar tagjai között ott van a sülysápi Bori György (kivételesen most igazoltan távol), tóalmási népművelő kollégám, a kiváló blues-gitáros Lipták Tibor vagy éppen saját lányom is. Jánosék rendszeresen és önzetlenül lépnek fel mindig Sülysápon. (Remélem, hogy a hölgyek emlékeznek a legutóbbi nőnapunkra, a gyerekek Holdonmacskára!) Remek magyar popzenével – KFT (Afrika!), MagnaC.L., Máté P., Kiss T. …) készülnek.

 

17.00: Passing By. Sülysápi formáció: Ódor Ádám, Cseri Dávid, Kecser Enikő, Kecser „Steve” István. „Angolszász” popzene, a végén „megénekeltetős” magyar slágerrel! Ők is a mieink! És higgyék el, nem attól város egy település, hogy mennyi pénze van a „sztár nevettető”, és „mega-giga sztár együttes” meghívásra! Mit tudunk mi, magunkból kiállítani? Van-e színjátszó társulatunk, vannak-e kórusaink, zenekaraink…? Mi, Sülysápon nem is állunk olyan rosszul! Ezen alakalmi csapat tagjai is már egy ideje „WAMKK” barátok, de ebben a felállásban és Enikővel erősítve még nem álltak színpadra. Nagy lelkesedéssel készülnek már hetek óta. Meg fogják érdemelni a tapsukat! Ne fukarkodjanak majd a tetszésnyilvánítással!

 

18.00: Healin’ Scars. A sülysápi Cseri Dávid és barátai hard rock zenekara. Dávid jelenleg még abban az állapotban van, hogy bármikor eljön dobolni hozzánk, bármilyen formációban, ha hívjuk. Ennél is fontosabb, hogy kérésnél is meglátja, mikor kell felsöpörni a színpadot, akár mások előtt is. Tehetséges, ügyes, sokoldalú srác. Ha kell, bedobol a Szotyolába, a Holdonmacskába, Jáger Jánoséknál, a parti zenekarába… de azért, neki is kell az kis rock and roll! Dávid már 16 órakor a színpadon lesz és le se jön este hétig! Itt, a végén éli majd ki magát csak igazán! A Healin’ Scars letette a névjegyét a majálisunkon! Pörgős-karcos saját dalaik mellett biztosan tolnak majd egy-két rock-klasszikust is! A Republicra érkező barátaimat kérem, hogy minimum hatra legyenek a tetthelyen! Jó kis bemelegítés lesz ez a banda!

 

19.00-20.00 Minden, ami belefér a Republic előtt

Ihletett pillanatok ezek! Alig hatvan perc, amíg a zenekar felviszi és beállítja a hangszereket a színpadon. (Évek óta az Üllői Reflex – Kiss Zoltán és csapata – a WAMKK partnere. Kiváló, remek társaság! Rutinos, „fél szavakból értjük egymást” az együttműködésünk!)

A szerencsések éppen a hőlégballonon repülnek, mások dodzsemeznek még egyet, vagy merészen kipróbálják a 28 méteres High Speed-et.

És ott a Városi Konyha! Benne a Tóth-Sancho hamburger, a hazai sültkolbász, a magyaros és a bajor! Kézműves Tápió menti csapolt sör és a klasszikus dobozosok a Népi Játéktárnál házi szörppel, limonádéval, vattacukorral…! Amerika hot-dog, fagyi, Kalmár-édesség

 

Aztán jön a csápolás!

20.00: Republic! Nem reklámozom! Teljes zenekari felállás, minimum másfél óra, Led-fal… És „repül a bálna!”

 

Akinek szerencséje van, az még gyorsan el tud menni egy sörért, de…

22.00 TŰZIJÁTÉK!Kiss Károly mindig remek zenére komponált látványos show-ját eddig – talán már ötödik éve – elégedetten fogadták a sülysápiak és a hozzánk éppen a tűzijáték miatt is ellátogató vendégeink. 12-13 percnyi csodás élményre számítunk most is!

 

Pár perc kell majd ahhoz is, hogy az utcabál zenekara behangosítsa magát, de a…

22.20 (30.)-kor kezdő

3+2 megér egy kis esetleges türelmet!

 

Mindenkit szeretettel várunk!

Köszönettel fogadjuk minden barátunk segítségét!

 

Támogat, segít bennünket: Sülysáp Város Önkormányzata, Városi Konyha, Városért Asszonykör, Népi Játéktár, Sülysápi Húsbolt – Tóth Tibor, Sancho Pékség – Szántó Zoltán, Győri Mariann, Laczkó Tibor, Tartsd a tempót közösség, Fehér Asztal Lovagrend, Pátria Takarék, Ati Hami Étkezde, Kalmár Tamás Édesség, Teréki Krisztián,… önzetlenül fellépő WAMKK-barátaink … és …Ön?

 

A nap folyamán, 17.45-ig, több alkalommal, a színpadi fellépőink hőlégballon-, dodzsem-, high speed-, sör-, fagyi-, édesség-,… jegyeket sorsolnak ki az őket megtapsolók között!

A műsorváltoztatás jogát a szervezők fenntartják!

A rendezvényen mindenki saját felelősségére, az általános balesetvédelmi-, a szervezők és a játékok üzemeltetői által meghatározott, a helyszínen ismertetett szabályok szerint vesz részt!

A főzőversenyre és a Teqball kupára előzetesen Tarnavölgyi Lászlónál – 06 30 407 39 74 – lehet jelentkezni. Lehetőség szerint (hely, idő függvényében) a helyszínen is elfogadjuk jelentkezéseket!

 

A

Wass Albert Művelődési Központ és Könyvtár

2241 Sülysáp, Szt. István tér 7.                                                            

Részletek: tapiokultura.hu, „F”: wass.kozpont
                 06 30 407 39 74,  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.