tjtárogatószel2018július172018. július 17-én, kedden, 18 órai kezdettel kerül bemutatásra a tápiószelei Blaskovich Múzeum kertjében Terék József, tápiószelei születésű zenei előadóművész, zeneszerző, zenepedagógus legújabb szólólemeze, „Tárogatón innen és túl…” címmel.


Az 1992 óta aktívan tevékenykedő muzsikus 25. saját szerkesztésű kiadványa kerül bemutatásra, melynek középpontjában a 2014 decemberében hungarikummá lett tárogató áll. Saját kompozíciójú verbunkos, csárdás, hallgató, andalgó, keringő, bossa-nova, swing-dallamok mellett előtérbe kerül Kodály Zoltán Kállai kettőse, Bartók Este a Székelyeknél című műve, a Jász verbunk, valamint a híres a-moll csárdás egyaránt. A tárogató-irodalom bővítése, a hangszer itthon és nemzetközi porondon történő bemutatása, hírnevének öregbítése Terék József egyik fő munkássága szülőföldje, a Tápió mente 21 településén található népdalos és népzenei ismeretanyagok hiteles képviselése és értékmentő munkája mellett.

Zenekara idén ünnepli fennállásának 10. évfordulóját.

Az egykori Duna TV Kívánságkosár műsora által országos hírnévnek örvendő zenekar most a Dankó Rádió mindennapos szereplője, Nagykövetségek és nemzetközi programok közkedvelt előadója. 30 országban több mint 300 alkalommal lépett színpadra Kanadától-Vietnámig, Iraktól a Kazahsztáni EXPO Világkiállításig, Portugáliától-Norvégiáig, Kínától a Fülöp-szigetekig. Saját, magyaros világzenei szerzeményei a világversenyek döntős darabjai Amerikában, Európában.

Aki ellátogat a Blaskovich Múzeum Baráti Körének rendhagyó teaköri programjára ezen a napon, megismerheti Terék József saját szerzeményein keresztül azt a zenei világot, melyben helye van a régmúlt muzsikájának, a verbunkosnak, a népzenének, a cigányzenének, valamint a könnyűzenének. Mindez keveredik azzal a sajátos belső zenei világgal és zenekaros kísérettel, mely újraértelmezi a tárogató funkcióját a zenekari hangzásban, az egyedi és virtuóz megszólalásban, a „Tárogatón innen és túl…”

Zenei kíséret: Terék József és barátai