fili2

A Blaskovich Múzeum Baráti Köre meghívására a Blaskovich Kúriamúzeum kertjében ad koncertet Haáz Sándor karnagy úr vezette Szentegyházi Gyermekfilharmónia kórus és zenekar 2018. július 8-án.
1989. decembere óta összegyűjtögetett erdélyi élményeim egyik legfeledhetetlenebbikje az a pillanat, amikor tápióbicskei barátaim jóvoltából ott lehettem a szentegyháziak március 15-i ünnepségén 2008-ban, a Gábor Áron Művelődési Központban. 120 székelyruhás gyerek teli torokból és teli szívből,

kristálytiszta hangon énekelve vonult be a sorok között a terembe, ahol már társaik húzták-fújták az indulókat. A daloló sereg a színpadi padokra sorakozott fel, amelyeknek utolsóján a huszárbandérium tagjai álltak…
Haáz Sándor tanár úr évtizedek óta tanítja énekelni, zenélni Szentegyháza és a környékbeli települések, falvak gyermekeit. A kórus zeneileg is szépen, ragyogóan szól, de az a magyar ember, aki élőben látja, hallja ezt a forrás tisztaságú közösséget, az valami más okból sem tudja elkerülni a meghatottságot.
Akkor, 2008-ban, felnőtt férfiak a Tápió mentéről, mindannyian megkönnyeztük a Szentegyházi Gyermekfilharmóniával való első találkozásunkat.
facebook.com/FILIKONCERTSZELÉN