A Junior Prima díj után újabb megtisztelő elismerésben – a Nemzeti Ifjúsági Zenekar cím –elnyerésében részült az Anima Musicae Kamarazenekar. A címet az emberi erőforrások minisztere – rangos művészek szakmai véleményét figyelembe véve – háromévente adományozza oda egy kimagasló zenekari munkásságot felmutató ifjúsági zenekarnak.

A zenekar művészeti vezetője, G. Horváth László és felesége, Borsos Kata hegedűművész, gyermekeikkel együtt Sülysápon él. Városunkhoz egyre jobban kötődve, eddig is több, gyerekeknek és felnőtteknek szóló koncerttel ajándékoztak meg bennünket.

Június 1-én, pénteken 19 órától az Anima Musicae Kamarazenekar tagjaiból álló Art Budapest Quartet vonósnégyes koncertet ad a sülysápi Wass Albert Művelődési Központ és Könyvtár nagytermében. A koncert INGYENES!

Az elhangzó zeneművek (a változtatás jogát fenntartva):

W.A.Mozart: D-dúr Divertimento

Antonin Dvorák: 2 waltzer

Franz Schubert: d-moll vonósnégyes ' A Halál és a lányka'

P.I.​Csajkovszkij: Andante Cantabile​ (ráadás)

 

art Bp Q plak1

 

Komolyan vesszük Sülysápot - Art Budapest Quartet koncert

 

G. Horváth László szeretné az eddigieknél is szorosabbá fűzni a zenekar és Sülysáp kapcsolatát. A napokban egy olyan művészi koncepciót ajánlott figyelmünkbe, amelynek keretében, évadonként akár 5-6 magas minőségű, több korosztálynak is szóló komolyzenei program valósulhatna meg Sülysápon.

Az Anima Musicae Kamarazenekar rendszeresen fellép a világ- és Magyarország legrangosabb koncerttermeiben is. A róluk szóló hírek, interjúk, beszámolók megjelennek a művészeti- és kulturális lapokban, portálokon, a Magyar Rádióban, a jelentősebb televíziós csatornákban. Az Anima Musicae Kamarazenekar honlapján egy ideje már a partnerek között szerepel Sülysáp városa. Az Anima Musicae Kamarazenekar rendszeres sülysápi szerepléseivel városunk az országos művészeti élet vérkeringésébe is bekerülhet, de mindenképpen felkeltheti majd komolyzenei közönség, szakma figyelmét is.

Amennyiben Ön sülysápiéként, Tápió-menti kultúra kedvelő polgárként igenli azt, hogy Magyarország egyik sikeres, egyre ismertebb, világszínvonalú művészeti közössége és városunk, szűkebb pátriánk rendszeres együttműködésével megvalósuljon ez a „kulturális kitörési pont”, azt arra kérem, vegyen részt az Art Budapest Quartet vonósnégyes 2018.06.01-i sülysápi koncertjén!

Az Echo TV május 21-i adásában, a Kossuth-díjas Rados Ferenccel a Budapest Music Centerben adandó koncertjük beharangozója G. Horváth Lászlóval. Ebben a műsorban már Nemzeti Ifjúsági Zenekarként mutatják be az Anima Musicae Kamarazenekart:

 

 

Kedves László, Kedves Kata!
Tisztelt Zenekar!

A magam és a sülysápi Wass Albert Művelődési Központ és Könyvtár munkatársai nevében gratulálok nektek a Nemzeti Ifjúsági Zenekar cím elnyeréséhez!

Tarnavölgyi László