részletes program

2018. április 28-án tekeredik a rétes újra Tápióságon, a VI. Tápiósági Rétessütő és "Halat, mi jó falat" Fesztiválon!

Egész napos programok a gasztronómia jegyében, főételtől a desszertig. 
Ingyenes játszóház és ugrálóvár, népi játékok, kézműves foglalkozások és kézműves kirakodóvásár. (További részletek a Bővebbenben!)


Rendezvényünkön természetvédelmi kiállítással mutatkozik be a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága, látvány madárgyűrűzést mutat be a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, valamint a Tápió Közalapítvány is képviselteti magát. 


A nap folyamán ismét lehetőséget biztosítunk a vállalkozó kedvűeknek, és a rétesműhelyben bárki kipróbálhatja a rétestészta húzását. 


A versenyre benevezett csapatok, a Rétesműhely, és a Tápióság Pékség jóvoltából, az ide látogatókra több ezer szelet rétes fog várni. 


A Tápiósági Gézengúz Óvodában viszont úgy tanítják, hogy desszertet csak az kaphat, aki megette az ebédet, melyet a Dányádi-Szajcz családi halgazdaság és segítői fognak biztosítani. 


A „Halat, mi jó falat” társrendezvény keretei között többféle halétel kerül elkészítésre, és megrendezésre kerül a halászlevek csatája is.


Megrendezésre kerül az I. Tápiósági Regionális Pálinka és Párlatverseny. A féltett kincseket pálinkafőző mesterek bírálják el.