animabeet

A hazai komolyzenei élet egyre sikeresebb, nemzetközileg is elismert együttese az Anima Musicae Kamarazenekar, amelynek útját – „sülysápi kötődésük” miatt is – a tapiokultura. hu folyamatosan figyelemmel kíséri. Zeneszerető olvasónk figyelmébe ajánljuk a zenekar és a 4. Pekingi Nemzetközi Zenei Verseny első díját elnyert Kelemen Kvartett és az Anima Musicae Kamarazenekar művészeiből alakult Art Budapest Quartet „Bővebbenben” ismertetett koncertetjeit.

(Az artnews.hu írását ITT is olvashatják! )

Beethoven Quartet Weekend
Minifesztivál a Nádor Teremben 2018. március 16-18 között.

Beethoven összes vonósnégyese egy hétvégén

2018. március 16., péntek- 18., vasárnap

Nádor Terem

1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 39. (map)

BQW V. koncert
2018. március 17. 19:00
Rondó Kvartett és az Anima Musicae Kamarazenekar

BQW VII. koncert

2018. március 18. 17:30

Art Budapest Quartet


A koncertsorozat célja Ludwig van Beethoven, a műfajban etalonnak számító vonósnégyeseinek előadása, struktúraváltozásainak áttekintése, amely a mester első, opusz 18. sorozatától egészen a kései kvartettekig ível. Beethoven, a zenetörténetben egyedi módon jutott el ezen művei tükrében a bécsi klasszikus zenei környezetből indulva a romantikus világon át szinte a bartóki modernitás és összetettség világába. Ezt a fantasztikusan gazdag utat mutatja be a hétvégi koncert- és előadássorozat nyolc alkalom keretében.
A sorozat megálmodója G. Horváth László hegedűművész:

"Régi álmom válik valóra, amikor Beethoven összes vonósnégyesének hétvégéjét rendezhetem meg. Mindezt egy kvartett szempontból akusztikailag tökéletes partnerrel, a Göllesz Zoltán irányította Nádor Teremmel. A hétvége során kilenc vállalkozó kedvű vonósnégyes, a hazai élet színe-java, valamint az Anima Musicae Kamarazenekar lép majd fel. Ezek az hangversenyek önállóan is maradandó élményt jelenhetnek, mégis arra buzdítanék mindenkit, hogy bátran vesse bele magát Beethoven izgalmas világába. A sorozat végighallgatása által biztos vagyok benne, hogy közelebb kerülünk a bonni mesterhez. Tóth Endre műsorvezető koncertek közti előadásai által pedig Beethoven különleges életének lehetünk tanúi."
A rendezvényről bővebben:
http://animamusicae.hu/concerts/bqw

www.jegy.hu

Komolyzene „gyerekesen”, Sülysápon

Sülysáp is ott volt az Anima Musicae budapesti koncertjén

A Magyar Krónikában (a kicsit sülysápi) Anima Musicae

Templomba áhított művészet – Az Anima Musicae Sülysápon

Duplán születésnapi koncert Sülysápon

Anima Musicae - Kicsit Sülysáp is ott volt a Zeneakadémián

„Lelkesítő” zenei élmény Sülysápon

Komolyan! Zenében lottó ötöse van a WAMKK-nak!

tapiokultura.huTL.KÉPEK