SzTtortenelem

Szénási Tivadar az ókori magyarság eredetét, az úgynevezett „Sár-korszakot” kutató előadássorozatára 2018.02.21-én, szerdán, 18 órától várja az érdeklődőket a Wass Albert Művelődési Központ könyvtárában! (INGYENES! Adománykosárba - nem kötelező jelleggel – elhelyezhető a támogatás).
Nemcsak cimbalommal, hanem

egyéb ötleteinek a megvalósításával is szeretné szolgálni szülővárosát a nemrégiben, sok év után Németországból hazatért Szénási Tivadar. Jómagam máris köszönöm neki, hogy tavaly két alkalommal – a gazdanapunkon és az időseknek adott programunkon – is ingyenesen fellépett! A mind a két sülysápi katolikus templomban és az úriban adott koncertjeinek is a jótékonyság a mozgató rúgója. Célja, hogy a további fellépések során összegyűjtött adománnyal a keresztény üldözötteket segítse. E sorozat majd a váci székesegyházban zárul. (A majdani pontos időpontról a Sülysápi Hírforrásból és a WAMKK elérhetőségein is tájékoztatjuk az érdeklődőket.)
Szénási Tivadar hosszú évek óta kutatja a magyar őstörténetet. Munkáját biztató figyelemmel, tanácsaival Pap Gábor művészettörténész is segíti.