2018.01.29. Arany 200 busz Nagykátán tapaiokultura kollA nagykátai Váci Mihály Katolikus Általános Iskola vezetése időben kelt, és még éppen elérte az Arany 200 buszt, amely a mai nap reggelén érkezett meg a Tápió menti városba. tapiokultura.huTL.KÉPEK
Remek, a gyerekeket „megmozgató” bemutató ez, ahol nemcsak lehet, de kell is mindent megfogni, tekerni, nyomkodni, felpróbálni, mert csak így nyílik meg tárlat anyaga, Toldi- és Arany mesebeli világa.

https://pim.hu/hu/arany-200-busz# :„Arany 200 busz” - a Petőfi Irodalmi Múzeum mozgókiállítása

A Petőfi Irodalmi Múzeumban 2017 májusában nyílik a 200 éve született Arany János előtt tisztelgő reprezentatív kiállításunk. Az „Önarckép álarcokban” című tárlatnak elkészítjük az iskolai oktatást kiegészítő, országosan utazó változatát is. Az e célra átalakított „Arany 200 busz” július 10-től járja az országot.

Az egyedi látványvilágú kiállítás versek, képek, különféle dokumentumok és relikviamásolatok segítségével mutatja be Arany János életművét, kapcsolatait, költészetének máig ható jelentőségét. A buszba manuális játékokat és a digitális eszközöket is beépítünk, melyek nem csupán szórakoztató élményt nyújtanak, de mélyebb tudást is közvetítenek. A kiállításhoz kérhető tárlatvezetés illetve foglalkozás is, hiszen a buszt minden helyszínen múzeumpedagógus kollégák kísérik.