2018.01.15. Anima Musicae kakaó koncert a sülysápi WAMKK ban tapiokultura koll kicsiA Junior Prima díjas Anima Musicae Kamarazenekar immár a második ifjúsági, „beszélgetős, bevezető” koncertjét adta a sülysápi gyerekeknek. (Talán a harmadikat, hiszen a bölcsődés csöppségeket is meglepték már egyszer!) tapiokultura.huTL.KÉPEK A WAMKK-ban, azaz a Wass Albert Művelődési Központban ezúttal általános iskolásaink 3. és 4. osztályos tanulói ismerkedtek meg egy vonószenekar hangszereivel, de megtudták, hogy a szerenáddal még udvarolni is lehet! Sőt,

ha már ezen a január 15-ei hétfő délelőttön éppen esett a hó nálunk, hát meghallgatták azt is, hogy Vivaldi hogyan is idézi meg a zene nyelvén csepegő jégcsapokat, a fagyos szelet, vagy kandallónál melegedő ember hangulatát.

A hazai és a világ rangos koncerttermeiben fellépő egyre sikeresebb és elismertebb zenekar vezetőjének, G. Horváth Lászlónak és feleségének, Borsos Katának köszönhetően ezt a szép programot is ingyen nézhették meg a gyerekek. Sülysáp város kultúratámogató vezetésének és a WAMKK együttműködő partnerének, Győri Antal vállalkozónak köszönhetően az iskolákból most is térítésmentesen szállítottuk a tanulókat a művelődési központba, ahol kiemelt támogatóink jóvoltából – Szántó Zoltán (Sancho Pékség), Tóth Tibor (Sülysápi Húsbolt) – a gyerekeket és a művészeket is meg tudtuk vendégelni. Köszönjük a Sülysápi Városért Asszonykör segítségét is!

Büszkék vagyunk rá, hogy Sülysáp Város címere is ott szerepel a partnerek között a zenekar honlapján!

Aki sülysápiként adójának 1%-át az Anima Musicae Kamarazenekar adószámára 18203284-1-13 utaltatja, az egy olyan hiteles, fiatal művészközösséget támogat, amely már eddig is több ifjúsági- és egy emlékezetes templomi koncerttel ajándékozott meg minket, és városunk kulturális életében való további szerepvállalásukkal az egész településnek rangot adhatnak majd.

Tarnavölgyi László

Sülysáp is ott volt az Anima Musicae budapesti koncertjén

A Magyar Krónikában (a kicsit sülysápi) Anima Musicae

Templomba áhított művészet – Az Anima Musicae Sülysápon

Duplán születésnapi koncert Sülysápon

Anima Musicae - Kicsit Sülysáp is ott volt a Zeneakadémián

„Lelkesítő” zenei élmény Sülysápon

Komolyan! Zenében lottó ötöse van a WAMKK-nak!

tapiokultura.huTL.KÉPEK