1956ssáp sporcsarnokkal polg kicsi

A nemzeti ünnepek helye a települések, városok, falvak köztéri emlékhelyeinél van. Sülysápon az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseinek dicsőségét 2013 óta hirdeti Szórádi Zsigmond (szoboravató-film és képgaléria) Fáklya c. alkotása. Itt szeretnénk mi, sülysápiak ez évben is ünnepelni. Tesszük is, még ha csepereg is az eső, fúj is a szél! (De ha szakad, és süvölt…, akkor jön a „B” terv!)

 

A Móra Ferenc Általános Iskola tanulói a Polgárné Vass Rita és Győri Viktória tanárnők által elkészített műsort szépen megtanulták, csütörtökön a szobornál elpróbálták, pénteken az iskolában diáktársaiknak, nevelőiknek bemutatták és alig várják, hogy a város felnőtt közönsége elé is odalépjenek.

Ugyan ilyen lelkesedetten jön majd hozzánk a nagykátai Tápiómente Táncegyüttes is. Vámos László, a hazai néptánc-művészet kiemelkedő, díjakkal elismert alakja, a Duna Művészegyüttes tánckarvezetője egyben évek óta a TME művészeti vezetője is. Három év után sikerült most úgy egyeztetnünk, hogy az East együttes 1956 c. dalára álmodott koreográfiáját Sülysápon is bemutathassuk.

Ha az időjárás közbeszól és az ünnepséget a Móra Ferenc Általános Iskola szőlősnyaralói tagiskolája melletti sportcsarnokban (Vörösmarty utca 1.) kell megrendeznünk, mi akkor is visszatérünk majd a program végén a „Fáklyához” és elhelyezzük az önkormányzat és a WAMKK koszorúját az emlékhelynél. Aki a protokolláris konferálástól el tud tekinteni, azt ide is várjuk majd.

Kérem, engedjék meg, hogy a népművelői, szervezői munka egyik fázisába is betekintést adjak ezzel a TME-csapatnak írt, csupa kérdőjeles világhálós üzenettel. Bizony, a legtöbbször nem hogy egy évre, de még percekre előre sem tudjuk, hogy hogyan is alakul majd egy-egy programunk!

Sziasztok!
Szeretettel és köszönettel várunk benneteket a sülysápi ’56-os ünnepségre!
(Elsősorban Vámos Lacinak írom ezt az üzit, de ha nem olvasná, akkor ti is segítsetek neki, hogy idetaláljatok!)
Program kezdete: okt. 23. 10.00

1.Himnusz 2p.22mp

2. A helyi ált. isk. műsora 23p

3. Polgármesteri szónoklat 7-8p

4. Tápiómente Táncegyüttes (tehát kb.10.30-35-kor kezdtek!)

5. Koszorúzás

6. Szózat

Helyszín:

„A” terv, ha az időjárás engedi (szemerkélő eső, hideg, közepes szél):

Szent István tér 1.:

N 47°27'00.164"
E 19°32'04.842"

a Fáklya-szobornál.

(Vigyázat! Itt mindent Szent István térnek neveznekJ! Ha a többetek által már ismert művelődési házhoz jöttök, akkor már jó helyen lesztek. Gyakorlatilag: 31-es út, piac előtti nagy kereszteződésnél jobbra, át a hídon, első utca – Szilvafasor – balra. A művelődési házat most festik, de az ebben lévő könyvtárba be tudtok jönni. Kicsit szűkös öltöző lesz. Próba valószínűleg a szabadban.)

Az irodalmi műsor, a szónoklat a szobor előtt lesz, a TME műsorára az az előtt lévő, lezárt utcaszakaszon (aszfalt) kerül so,r amit mi majd igyekszünk leszalagozni. Kérem, hogy a zenei anyagot megérkezésetekkor azonnal adjátok át a szobornál lévő kollégámnak, Zárda Norbertnek (06 30 680 4394)!

B terv! (erős eső, erős szél) Nagyon valószínű, de amíg csak lehet, bizakodunk az „A” tervben. Legkésőbb a program napján, 8.45-kor dönt majd az „operatív” bizottság. Figyeljétek majd a: https://www.facebook.com/wass.kozpont/

https://www.facebook.com/sulysap.varos/ facebook címeket, ill. próbáljatok hívni engem: 06 30 407 39 74-es, Csanádi Ádám kollégámat a 06 30 553 9917, Zárda Norbert kollégámat a 06 30 680 4394

(„B” terv esetében, ha erről csak 8.45-kor a programnapon döntünk, előfordulhat, hogy a hangtechnika elbontása, átszállítása és kiépítése miatt csúszik majd a kezdés. Ha előző estig megszületik a döntés, akkor reménykedünk majd itt is a pontos, 10 órai kezdésben!)

Móra Ferenc Általános Iskola Tagiskola - Sportcsarnok

Vörösmarty u. 1. N 47°27'03.952" E 19°33'15.249"

Hisztéria Cukrászda után, a sorompó előtt a Mácsár-féle kifőzde felé letérve, Határ út, annak egyenes folytatása a Magdolna u., haladni az első vasúti átjáróig, azon át balra a Balassi B. utcára, első utca balra a műfüves pálya mellett és itt, a Vörösmarty utca elején, annak a jobb oldalán lesz az iskolához épített sportcsarnok.

Színpad itt sem lesz, a program menete is marad, de a nézők itt ülni fognak. A hangosítás, öltözés, stb. szintén megoldott itt is. Bevonulásotok, műsorba való belépésetek Laci utasítása szerint, ill. az én felkonferálásomra. Lehet, de nem elvárás, hogy a rendezvény elejétől a közvetlenül a műsorhelyszínen legyetek. A lényeg, hogy legkésőbb 10.18-ra legyetek „halló”, „bevonuló” távolságra.
Várunk benneteket! Köszönjük, hogy ránk áldozzátok ennek a hosszú hétvégének a végét! Barátsággal: Tarnavölgyi Laci