Tente baba tente

14 településről majd félszáz gyermek és fiatal, valamint szüleik, felkészítő pedagógusaik jöttek el október 14-én a sülysápi Wass Albert Művelődési Központba. Ez év elején vendégeink velünk együtt ott voltak a törökbálinti stúdióban (Ilyenek voltunk a stúdióban), ahol lemezre énekelték a Tápió mente gyermeknépdalait.Szőke Attila KÉPEI


Terék József zenepedagógus, előadóművész, kutató, a Pest megyei Önkormányzat kulturális és társadalmi referense volt ennek a nagyszerű munkának a kezdeményezője, szervezője, szerkesztője. A CD lemezen sülysápi gyerekek is énekelnek, ezért, s mivel Terék József évek óta eredményesen, sikerrel van jelen városunk kulturális életében, magától értetődő volt, hogy a bemutató koncert helyszíne is a mi intézményünk lesz.

A kiadvány jelentőségét talán az is jelzi, hogy a vendéglátó Horinka László polgármester, Katus Norbert kultúráért felelős alpolgármester és a WAMKK meghívását elfogadta Czerván György államtitkár úr, országgyűlési képviselő, Fodor Péter a Ceglédi Tankerületi Központ tankerületi igazgatója és a sülysápi kötődésű szakmai helyettese, Schleisz-Bognár Péter is.

A WAMKK csapata most sem elégedett meg egy „sima” színháztermi programmal. A Városért Asszonykör folyamatosan sütötte, kínálta a felénk herőkének nevezett ropogós csörögefánkot, a szörpöt (köszönet Nagy Jánosnak a hagyományőrző délutánhoz illő szikvízért, a Tápiómenti Tömegsport Alapítványnak a szörpökért). A Népi Játéktár ötletes eszközökkel szórakoztatta a gyerekeket, Bódi Évával még korongozni is lehetett. Köszönet Szőke Attilának a remek fotókért, és minden segítőnknek ezért a kellemes, mosolygósan kedves, sikeres napért! (Lemezbemutató dalos nap Sülysápon )