AMnem meghívó kicsiA Tápió-vidék egyik legkiemelkedőbb komolyzenei eseményére kerül sor Sülysápon, 2017. június 21-én, szerdán, 19 órától. Az éppen megalakulásának hetedik évfordulóját ünneplő Anima Musicae Kamarazenekar, az Óbudai Társaskörben megtartott „születésnap” másnapján, a Kisboldogasszony-templomban ad ajándékkoncertet.
A Junior Prima díjas, a jelentős hazai és külföldi koncerttermekben rendszeresen fellépő fiatal zenekar „sülysápi kötődéséről”

(Anima Musicae - Kicsit Sülysáp is ott volt a Zeneakadémián) már a meghatóan szép, és sikeres januári „kakaó-koncertjük” apropóján is írtam. Ezt a „kötődést” erősíti a Sülysáp Város Önkormányzata és az Anima Musicæ Kamarazenekar között nemrégiben megszülette megállapodás is. Bár talán a számomra nagyon fontos „szövetségkötés” is hozzájárul ahhoz, hogy Sülysápon ez a rendkívüli zenei élményt ígérő program is mindenki számára ingyenes legyen, de az ajándék leginkább azért az együttest vezető, sülysápon élő G. Horváth László és felesége, Borsos Kata lelkéből fakad. Köszönjük!

Szeretem ennek a sokszor fárasztó, néha kudarcokba is bele-belehajló, keservesen szép hivatásnak minden ágát-bogát, de egy percig sem maradnék népművelő, ha nem lehetnék részese azon eseményeknek, amikor a művelődési házamban, a városom programjain megjelenik a magas minőségű művészet. Nagyszerű élmény „benne lenni”, szervezni, segíteni, megteremteni a feltételeket, ha Eperjes Károly, a Misztrál, Tolcsvay Béla, a kiváló néptánc-művész házaspár, Vámos László és Vámosné Pieskó Csilla vagy éppen Sas Dániel, a fiatal jászberényi zongoraművész és a vereseket megdöbbentő hitelességgel szavaló Sas Zoltán érkezik hozzánk.

Itt, Sülysápon sok-sok ilyen órával gazdagodhattam eddig is, és most ismét várhatom, hogy a „zene lelke” megérintsen, hogy meghatódjak, hogy átélhessem a művészet katarzisának felemelő pillanatát.
Sülysápi és Tápió-vidéki barátaimat hívom, legyenek társaim ennek a maradandó élménynek az átélésében!