QB logóSzeretettel meghívunk titeket az idén harmadik alkalommal megrendezett „kockapartyra”, a qb partyra!
Fő célunk anno egy harmadik multiplatform (PC és 8 bites gépek vegyesen) demoparty elindítása volt itt, Sülysápon, mely annyira sikeres lett, hogy ma már komolyan számításba veszik a rendezvényt nemzetközi szinten is. Bloggerek, podcastok, cikkek szólnak a Sülysápi Demoscene meetingről.

Az első és a második rendezvény annyira sikeresnek bizonyult, hogy világszerte megismerték az informatikai művészlelkek Sülysápot.

Már most számíthatunk aktív digitális művészekre Romániából, Horvátországból, Németországból, Franciaországból, Hollandiából, és még sok más országból is.

Sok külföldi 'kollégával' beszélgettem, akik mindkét eddigi programunkra eljöttek és nagyon tetszik nekik a városunk! Nincs az a pénz, amiért kihagynák a városunk meglátogatását idén sem!

A demoscene világában már komoly jelentéssel bír Sülysáp, és képesek több száz, akár ezer kilométert utazni, hogy itt lehessenek! Gyertek el ti is!

A rendezvényen lesznek versenyek, különböző demo, intro, játékfejlesztés grafikai és zenei kategóriákban. Ezen kívül érdekes szakmai előadások, bemutatók is terítékre kerülnek grafika és játékfejlesztés témákban.

A party-n fellép a SIDrip Alliance nevű zenekar is, mely demoscene körökben igen kedvelt és élőben ritkán halható zenekar (évente 2-3 alkalommal lépnek csak fel).

Az esemény célja, hogy fenntartsa a már meglévő közösséget, és felkeltse a fiatalok érdeklődését egy olyan hobbi iránt, amely később sokat segíthet az IT-n belüli elhelyezkedésben és a jó megélhetésben.

Sok látogatóval számolunk. Közülük legtöbben már szakmájukban dolgozó IT szakemberek, művészek. Számítunk ezen kívül hobbi programozókra, játékfejlesztőkre, a még tanulmányaikat folytató fiatalokra, akik az informatika világában képzelik el jövőjüket vagy még nem tudják merre is lépjenek tovább, és természetesen mindenkire, akit egy kicsit is érdekel az informatika vagy csak szeretne egy jó közösséget megismerni.

Ezen kívül dióhéjban mi is várható a rendezvényen:

Commodore 64-el vezérelt lézershow, Amigaremix, szakmai előadások, élő koncert, élőgrafikai bemutatók és még sok-sok érdekesség az informatika világából, ami miatt megéri majd ellátogatni erre a három napos rendezvényre.

A rendezvény hivatalos weboldala: www.qbparty.hu

Helyszín: Wass Albert Művelődési Központ és Városi Könyvtár, Sülysáp, Szent István tér 7.

Dátuma: 2017. május 12-14.

Belépő: 4000 Ft
                                                                                                                FF