Tavaszi Hj sülysápi átvonulásplakát2017 jó 1 kicsiMár harmadik éve örülhetnek a sülysápi gyerekek annak a látványos élő történelemórának, amelyet a Tavaszi Emlékhadjárat részeként hozzánk érkező huszár- és szabadcsapat mutat be nekik. (ILYEN volt az átvonulás 2016-ban és PÁR KÉP az elmúlt három évből)


A sülysápi hagyományőrzővel, Kovács Antallal együtt, jómagam, mint e nagyszerű sorozat nagykátai, tápióbicskei eseményeinek krónikása invitáltam meg 2014-ben Kovács András főhadnagy „szakadár csapatát”, hogy nálunk is álljanak meg egy időre. A tavalyi esztendőben már – köszönhetően a Móra Ferenc Általános Iskola és a Csicsergő Óvoda partnerségének – 300 gyerek csodálta meg a lovasokat, akik a szerencséseket lóra is ültették, de megmutatták a mordály megtöltésének, vagy éppen a karikás pattintásának fortélyát is.
A hozzánk érkező csapat tagjai már napok óta úton lesznek és két csatajáték között érkeznek hozzánk. Ilyenkor nem könnyű a fáradó paripákkal percre pontosan megérkezni, de várhatóan most is fél egy körül poroszkálnak majd be a katonák a Csokonai utcai játszótérre, ahol közel egy órácskán át szórakoztatják majd az iskolásokat, ovisokat.
(Tisztelettel kérjük a szabadnapon, szabadságon lévő szülőket, apukákat, a felnőtt testvéreket, hogy segítsenek nekünk a srácok lovakra való fel- és lepakolásában!)
A Csokonai utcáról nagyjából majd 13.15-40 között indul a menet a Magdolna utca – Vasút út – Kossuth Lajos út útvonalon a Kossuth téri játszótérhez, ahol (kb. 14.30 és 16.00 között) megismétlik a bemutatót. Itt is várjuk az iskolásokat, ovisokat és a segítő szülőket!
Wass Albert Művelődési Központ és Könyvtár                  
2241 Sülysáp, Szt. István tér 7. T: 06 30 407 3974, 06 30 553 9917, 06 30 680 4394, 29/635 437, tapiokultura.hu,

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

www.tapiokultura.hu,WAMKK/Facebook