2016.12.03. TJ PestmegyeéremA tapiokultura.hu és a sülysápi Wass Albert Művelődési Központ és Könyvtár nevében gratulálunk Terék Józsefnek!

www.pestmegye.hu /részlet: Pest megye kiválóságait köszöntöttük….

Pest Megye Közgyűlése 1999-ben határozott úgy, hogy december 4. napját Megyenappá nyilvánítja, annak emlékére, hogy Pest-Pilis-Solt vármegyét 357 évvel ezelőtt, 1659. december 4-én alapították.

Ez a nap már 17 éve különleges jelentéssel bír a számunkra. A megye újjászületésére emlékezünk, és közösségünk ünnepét tartjuk meg együtt, a megye 187 településéről érkező emberekkel és mindazokkal, akikhez különleges kapcsolat fűz bennünket. Az ünnepség rangját emeli, hogy ekkor adjuk át a megyei kitüntető díjakat - elismerve a közművelődés, a tudomány, a kultúra, az építészet, a környezetvédelem, valamint a közbiztonság és a társadalmi összetartozás érdekében tett erőfeszítéseket; s ekkor kerül átadásra a Pest Megye Díszpolgára cím is. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik a hivatásukban vagy a mindennapokban képesek voltak a példamutató tettekre, az átlagon felüli teljesítményekre.

….

A közgyűlés Pest Megyéért Emlékérmet adományozott Terék József részére, a Tápió-mente népdalainak és népzenéjének feldolgozásáért és népszerűsítéséért, valamint zenepedagógiai és előadóművészi tevékenysége elismeréseként. Terék József gyermekkorától kezdve folyamatosan kapcsolatban van a népzenével, valamint a klasszikus zenével. Zeneszerzői tevékenységének középpontjában a magyar és cigányzenei elemek ötvözése, valamint a magyaros világzene sajátos hangvételének megformálása áll. 2009 óta szülőföldjének, a Tápió mente 21 településén található népdalos, népzenei, népviseletes értékeinek kutatásával foglalkozik. Részt vett az idén elkészült Hévízgyörki népdalos, népzenei CD kiadásában is.

http://www.pestmegye.hu/a teljes írás

(Fotók: díjazottak a széksorok között - Fényes Gábor
A többi kép: Bazan Tibor, Hévízgyörk Község polgármestere)