2016.11.07. Szentmártonkáta Anno könyvbemutató tapiokultura koll

Kucza Péter Nagykáta Anno c. könyvének megjelenése után, elsőként Sülysápnak sikerült a Tápió mente több települését is érintő, páratlan kép-, képeslap- és dokumentumgyűjteménnyel rendelkező helytörténészével együttműködve, elkészíteni a város képes történetét bemutató albumát. tapiokultura.huTL.KÉPEK Példánkat 2013 óta egyre több nagyközség, kisváros követte, így mára sorozat lett a Kucza-könyvekből.  A mai napon, 2016. november 7-én megjelent Szentmártonkáta Anno-t a település meghatározó közösségszervezői, kutatói, Kele Sándorné és Kissné Pásztor Éva írták meg.

A szöveget, saját, régi képeit értékes, magyarázó leírásokkal ellátva, a szerzők gyűjtéseivel és a nagyközség közelmúltjának bemutatatásával együtt Kucza Péter szerkesztette meg.
A könyvet
Dr. Gedai István, címzetes egyetemi docens, a Magyar Nemzeti Múzeum ny. főigazgatója lektorálta. A korrektori munkát Mizsei A. Tamás, főtanácsos, ny. tanár végezte el.

A Szabó Magda Nagyközségi Könyvtár és Teleházban Fodor Zoltán polgármester köszöntötte a közönséget. A könyvet Dr. Gedai István méltatta, majd a szerzők és a szerkesztő beszéltek a munkájukról.

Jómagam ezekben a percekben – alig egy-két órával a könyvbemutató után, éppen csak hazaérkezve – már bele is lapozhattam a Szentmártonkáta Anno-ba. Bátran leírhatom, hogy ez a mű is méltó a Kucza Péter nevéhez köthető eddig megjelent könyvekhez!

A gyűjtő-helytörténész, az író, maga is „gyűjtötté” vált, hiszen mi, a Tápió-vidék egészének értékeit, múltját a saját településünkön túl is magunkénak érzők, sorra rakjuk – már gyermekeink, unokáink majdani tékáját is gyarapítani remélve – polcunkra Kucza Péter és szerzőtársai könyveit.